ivy Posted October 5, 2022 Author Posted October 5, 2022 (edited) @goofs pa livadski sampinjon ako ima krem,roze ili braon listice onda jeste..lose su slike pa ne vidim,cini mi se da su krem listici..uberi jos neku pa ako ima roze listice i ako mirisi lepo na gljivu ili badem onda je livadski sampinjon Edited October 5, 2022 by ivy 1
ivy Posted October 6, 2022 Author Posted October 6, 2022 @goofs sa sampinjonima je lako..ima samo jedan nejestiv ali on zuti na preseku i smrdi na gumu/plastiku pa ako ga i promasisi u svezem stanju sigurno neces pri kuvanju jer smrdi kao lud.. a svi ostali su ok..
ivy Posted October 7, 2022 Author Posted October 7, 2022 u drugim zanimljivostima... Phallus hadriani
nisam ja Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 kurčići niču iz zemlje. ima posla ko hoće da radi.
ivy Posted October 19, 2022 Author Posted October 19, 2022 laktarijusi iz borova,tri vrste.. da ne smaram sa vrstama...pustaju narandzasto i crveno mleko..
Heaviside Posted October 19, 2022 Posted October 19, 2022 @ivyšta radiš sa tolikim gljivama? Prodaješ?
Joe D Posted October 19, 2022 Posted October 19, 2022 sto da prodaje, moze da se susi, moze da se zamrzne.
Heaviside Posted October 19, 2022 Posted October 19, 2022 Otkud znam, pitam jer ne znam šta sve može sa gljivama da se radi.
Duhovnost, ljubav i med Posted October 19, 2022 Posted October 19, 2022 1 hour ago, ivy said: laktarijusi iz borova,tri vrste.. da ne smaram sa vrstama...pustaju narandzasto i crveno mleko.. Народски: рујницe.
ivy Posted October 20, 2022 Author Posted October 20, 2022 12 hours ago, Heaviside said: @ivyšta radiš sa tolikim gljivama? Prodaješ? ove jeseni je vanserijsko izobilje,npr prosle godine sam osuisla 3vrganja i nista vise,pa sam sad dosta susila ..tu sam mozda malo i preterala ali suve gljive mogu da stoje i poklanjacu,vec odavno ne kupujem poklone nego poklanjam svasta sto pravim iz sume...i zamrzavam za pite i imamo izlozbu za vikend pa cu odneti koji paketic za gulas.. ali to uopste nisu neke kolicine..ok osusila sam dosta i to se sporije trosi ali i to su sve ,,kucne kolicine,, nemam kolicine za prodaju...to je mnoogoo drugacija igra i ne na Fruskoj Gori.. a u zamrzivac sam stavila paketica za svega 6-7 pita u toku zime.. 1 1
ivy Posted October 20, 2022 Author Posted October 20, 2022 (edited) 11 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said: Народски: рујницe. svasta su rujnice...Lactarius deliciosus se zna sta je.. Edited October 20, 2022 by ivy 1
igoraki Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 Valjda bi laktarijus bile mlečnice. Zato i preferiram latinske nazive, ovo domaće svako selo ima svoje ime za jednu pečurku.
Frile Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 a mlečnice čije je mleko crvene(*) boje, bile bi ... ? (*) u stvari više vuče na narandžasto
Recommended Posts