July 6, 20251 yr Mene je zapanjilo™ koja je razlika između istih pečurka u trgovini i od pijace. Jebeni šampinjoni su delikates u odnosu na ove upakovane...
July 6, 20251 yr 1 hour ago, Zaboravan said:Mene je zapanjilo™ koja je razlika između istih pečurka u trgovini i od pijace.Jebeni šampinjoni su delikates u odnosu na ove upakovane...Ne rastu u klimatizovanom podrumu vec u prirodi - otuda i razlika u ukusu i kvalitetu.
July 6, 20251 yr Author tesko da sad ima icega ,,iz prirode,,verovatno je mislio na one u rinfuzi sa pijace...ti su samo koji dan sveziji od upakovanih..mada kad god mogu uzmem smedje
July 6, 20251 yr 1 hour ago, ivy said:tesko da sad ima icega ,,iz prirode,,Ima tušta 😳 Koliko je ono neverovatna biljka i iz (ni)čega nikne!
July 6, 20251 yr 2 hours ago, Boksi said:Ima tušta 😳 Koliko je ono neverovatna biljka i iz (ni)čega nikne!Mislis na gljive Boksi?Gljive su posebna vrsta koja ne spada ni pod floru niti pod faunu. Definitivno nisu biljke.
July 7, 20251 yr Author samo biljaka ima...gljiva nema..ali nigde ih nema!!ni na planinama....nema nijedne gljive na celom Balkanskom poluostrvu!kad smo kod sampinjona meni uopste nije jasno zasto se gljive kod nas pakuju u onu plastiketinu..to je najgori nacin skladistenja gljiva..bukvalno da ih pakuju u papirnu kesu bi bilo 100x boljeako ih vec kupujete tako oobavezno! po dolasku kuci skinite najlon i ostavite ih tako na vazduhu u onoj kadici naravno u frizideru,duplo duze ce vam trajati..
July 26, 2025Jul 26 Author genijalno!!ja bih trebala ovih dana u sumu da vidim jel su sazrele..ne mogu na 36C stvarno..ali nisu nesto rodile,onako..videcemo..
July 30, 2025Jul 30 Author evo bili u ponedeljak..mrsavo su rodile,tri put manje nego prosle godali naslo se i divljih jabuka za sirce i belih sljiva za dzem..i semenke korpive..
August 2, 2025Aug 2 Author Posto ih osusim dodajem ih u stosta.. Moze u peciva, u proju.. Moze u corbe, sosove, razna jela.. Imaju blag ukus.. U pecivima blago krckaju u tecnijim jelima se ne osete.. A jako su hranljive i bogate gvozdjem..
August 2, 2025Aug 2 Author Za one sa slabim gvozdjem ide i onaj pripravak od meda i semenki ali nama to ne treba pisto ih posipam ovako po svemu 😁