July 6, 2025Jul 6 Mene je zapanjilo™ koja je razlika između istih pečurka u trgovini i od pijace. Jebeni šampinjoni su delikates u odnosu na ove upakovane...
July 6, 2025Jul 6 1 hour ago, Zaboravan said:Mene je zapanjilo™ koja je razlika između istih pečurka u trgovini i od pijace.Jebeni šampinjoni su delikates u odnosu na ove upakovane...Ne rastu u klimatizovanom podrumu vec u prirodi - otuda i razlika u ukusu i kvalitetu.
July 6, 2025Jul 6 Author tesko da sad ima icega ,,iz prirode,,verovatno je mislio na one u rinfuzi sa pijace...ti su samo koji dan sveziji od upakovanih..mada kad god mogu uzmem smedje
July 6, 2025Jul 6 1 hour ago, ivy said:tesko da sad ima icega ,,iz prirode,,Ima tušta 😳 Koliko je ono neverovatna biljka i iz (ni)čega nikne!
July 6, 2025Jul 6 2 hours ago, Boksi said:Ima tušta 😳 Koliko je ono neverovatna biljka i iz (ni)čega nikne!Mislis na gljive Boksi?Gljive su posebna vrsta koja ne spada ni pod floru niti pod faunu. Definitivno nisu biljke.
July 7, 2025Jul 7 Author samo biljaka ima...gljiva nema..ali nigde ih nema!!ni na planinama....nema nijedne gljive na celom Balkanskom poluostrvu!kad smo kod sampinjona meni uopste nije jasno zasto se gljive kod nas pakuju u onu plastiketinu..to je najgori nacin skladistenja gljiva..bukvalno da ih pakuju u papirnu kesu bi bilo 100x boljeako ih vec kupujete tako oobavezno! po dolasku kuci skinite najlon i ostavite ih tako na vazduhu u onoj kadici naravno u frizideru,duplo duze ce vam trajati..
July 26, 2025Jul 26 Author genijalno!!ja bih trebala ovih dana u sumu da vidim jel su sazrele..ne mogu na 36C stvarno..ali nisu nesto rodile,onako..videcemo..
July 30, 2025Jul 30 Author evo bili u ponedeljak..mrsavo su rodile,tri put manje nego prosle godali naslo se i divljih jabuka za sirce i belih sljiva za dzem..i semenke korpive..
August 2, 2025Aug 2 Author Posto ih osusim dodajem ih u stosta.. Moze u peciva, u proju.. Moze u corbe, sosove, razna jela.. Imaju blag ukus.. U pecivima blago krckaju u tecnijim jelima se ne osete.. A jako su hranljive i bogate gvozdjem..
August 2, 2025Aug 2 Author Za one sa slabim gvozdjem ide i onaj pripravak od meda i semenki ali nama to ne treba pisto ih posipam ovako po svemu 😁