ivy Posted September 7, 2022 Author Posted September 7, 2022 inace seca je u svim sumama na tom ,,mom,, brdu..plakala sam u nedelju...i to seku u vegetaciji od proleca,u junu sam mogla cvet lipe da berem za caj sa poda koliko su posekli drveca u punoj vegetaciji a sada brdo gde je hrast jos su celu jednu jako veliku padinu obelezili svako drugo drvo za secu.. i onda mi traze 300din za ulazak u nacionalni park a kad nisam htela da im platim majmun mi slikao auto..pa odrobijacu to necu im dati dinara nikada mamu im jebem bezobraznu mozda to i bude razredna seca ali posle treba tri godine da se sredi taj nered koji ostane i uzurpacija tla.. 2
Duhovnost, ljubav i med Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 (edited) 19 minutes ago, ivy said: i nasla 3kom(slovima TRI KOMADA) za 3sata hoda.. Таква слична (малчице боља) је и моја тренутна ефективност у брању, али тешим се да је главна корист целе активности у дугом ходању. Или, наиђем на читав низ старих вргања који углавном више нису за бербу, један до другог, а млади раштркани и сакривени, буде их тек један на 500 метара. Edited September 7, 2022 by Duhovnost, ljubav i med
Duhovnost, ljubav i med Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Један стаааари вргањ у неминовном процесу пропадања, затим један очувани старији, држећи, и једно младо вргањче. 1
igoraki Posted September 10, 2022 Posted September 10, 2022 zelena pupavka ? ne vidi se prsten ali sem toga deluje da jeste
x500 Posted September 10, 2022 Posted September 10, 2022 Malo sa prosao danas obodom jedne sume, Tresnja/Avala, i vidim da ima dosta gliva. Nazalost/srecu nemam znanja o gljivama i zato ih obilazim.
ivy Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 Omphalotus olearius - Zavodnica otrovna
mraki Posted September 11, 2022 Posted September 11, 2022 Našli danas na Kosmaju gomilu sunčanica i vrganja. Pored njih, gomila starih i prezrelih koje nismo nosili. Sunčanice ću da pohujem, sa vrganjima još nemam pojma šta ću. Jesu li dobri za zamrzavanje? 2
ivy Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 (edited) @mraki ovi su ti taman za susenje Edited September 11, 2022 by ivy
ivy Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 evo mi juce talas vrganja je na izmaku..ovo ugl sve od juce je bilo za susenje sa tek nekoliko mladjih primeraka..kakva razlika u samo 5 dana... ali sam danas nasla blagve ,suncanice krecu i lisicarke u jednom potoku.. inace ja vec tri dana susim Xerocomuse kojih je prepuna suma a ima dosta i Gyroporus castaneus - kestenov vrganj koji je fin 2 3
ivy Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 ja sam i dehidrator morala kupiti,radi non-stop vec 5 dana
mraki Posted September 11, 2022 Posted September 11, 2022 Nemam dehidrator, probacu da osusim malo ovako. Ipak, vecina ce nadam se proći u svežem stanju. Nešto sam podelio… kako god, najveći doživljaj mi je bio pronaći neki.
Recommended Posts