Jump to content

Nedeljnik Vreme

92 members have voted

1. 1. Čitate li Vreme?

• prestao kad je otišao P. Luković
    • prestao 5.10.
    • prestao 12.03.
    • čitam i dalje
    • nikad počinjao

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Мислио сам да се прича о интервју са Џонијем Рацковићем. (А то нема онлајн, налази се иза плативог зида™).

• Replies 1.1k
  • Views 130.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vememah
    vememah

• Ian Mancunian
    Ian Mancunian

Skoro svaka knjiga koju sam pročitao u poslednjih 20 godina je bila njegova preporuka. Reći erudita, malo je. Reći uvek na ispravnoj strani, izlizano je. Napomenuti da ostaje nepopravljiva praznina, i

• giuseppe
    giuseppe

Nikad neću zaboraviti jednu njegovu rečenicu iz teksta u Vremenu, iz 1994: 'U Jugoslaviji nije bilo sramota ne znati gde je Bršadin, imati ženu Muslimanku, ni piti Zlatorog pivo'. Tada mi je to skoro

Posted Images

Kako nema?

Svašta, meni malo pre pokazivao neku verziju za koju mora da se plati. Hvala, u svakom slučaju.

indy, posle nedelju dana, ono što se ne proda puste u OA  :) .

poz

Edited by le petit nicolas

Zapravo, koliko sam ispratio, već u ponedeljnik sledeće nedelje su svi tekstovi dostupni...

• 4 weeks later...

Poznato je da te zovu razni političari. Da li je svaka vlast imala predstavnike koji su te pozivali pre i posle emisija ili je ovo sada nešto specifično?

Ovi iz prošle vlasti me nisu zvali. Znala sam, naravno, kada su zadovoljni i kad nisu zadovoljni, kad su ljuti, i kad neće da mi pošalju nikog po nekoliko nedelja. Ipak, ne sećam se varijante da su ljuti unapred.

Sad postoji refren: "Kažite, jesam li ja vas nekada zvao...", a onda svi novinari ćute. Jer, niko nije glup da zove tebe direktno. Mogao bi da kažeš: "Niste zvali mene, ali ste zvali tog-i-tog." Ali onda dovodiš u nevolju tog-i-tog, iznenada si odgovoran za troje, četvoro, petoro ljudi. To su pritisci bez tragova, nema otisaka prstiju. U poslednjoj emisiji "Odluka", Nebojša Stefanović je Suzanu Trninić značajno pitao baš to: "Molim Vas, jesam li Vas ja nekada zvao?" Nebojša, dakle, misli da je on divan čovek zato što nije zvao i tražio. Tata mi je pričao o nekoj Lenjinovoj biografiji koju je pisao njegov baštovan. Tu navodno postoji epizoda u kojoj se deca igraju ispod Lenjinovog prozora, on izlazi i moli ih da odu da se igraju negde drugde. Ilustrujući time kako je Lenjin voleo decu, njegov biograf onda kaže: "A mogao je sve da ih postrelja." E, to mi liči na ovo sad.

Olja

On 24. 3. 2014. at 3:41, bergasa19 said:

Od bisera grana...

Jutros sam razmišljala o tome šta zapravo znači ono "pokrij se ušima", šta je smisao toga.

Kakva je to uopšte ideja da je pristojna i normalna Srbija ona u kojoj se ustaje u četiri ujutro i radi do ponoći? Ispostavlja se kao glavna vrednost života da nikada ne spavaš, da ne viđaš decu ili porodicu. 

Kad kupiš jeftinu cipelu, znaš da će ti otpasti noga, da će se slomiti štikla.

Svaki novinar kome se u emisiju uključi neko za koga je jasno kao dan da čita, mora da bude prekinut istog momenta.

Iz te trke ja prilično često izlazim kao pobednik. 

...i kad neće da mi pošalju nikog po nekoliko nedelja...

Tata mi je pričao o nekoj Lenjinovoj biografiji koju je pisao njegov baštovan. Tu navodno postoji epizoda u kojoj se deca igraju ispod Lenjinovog prozora, on izlazi i moli ih da odu da se igraju negde drugde. Ilustrujući time kako je Lenjin voleo decu, njegov biograf onda kaže: "A mogao je sve da ih postrelja."

S druge strane, i taj imidž najhrabrijeg u razredu mi je već dosadan. Daj da neko drugi kaže, pa ću onda i ja.

A bolje je da te sklone kao nekog junaka nego kao bednicu koja se nešto kao i popravila.

Pre petnaest godina, neko mi je otkazao, pa sam u goste pozvala Panteliju Petrovića, seljaka iz Brajkovca, kojeg sam srela tog dana na slavi.

U pristojnoj i normalnoj Srbiji, recimo, ne bi smeli da se pišu anonimni komentari.

Ako dolazi Aleksandar Vučić, moram da napišem čak i njegovo ime. Ne znaš šta može da ti se desi, kad će da ti trokira mozak. Zamisli da mu zaboravim ime! Šta da mu kažem? A Vi ste...?

Više imam problem s umorom i s iscrpljivanjem zbog neizvesnosti, zbog toga ko će zvati, ko neće zvati, ko će se naljutiti, ko se neće naljutiti. Izigravaš heroja, a izlaze ti kožne bolesti.

Ostali deo teksta pored naslova i uvoda biće vidljiv od ponedeljka, čini mi se da je takva praksa redakcije za one koji nisu elektronski pretplatnici.

Očekujem vrlo zanimljiv tekst s obzirom da autorka članka ima odlična forumska iskustva i pre majspejsa i fejsa.

Evo ga ceo tekst, brisite ako nije dozvoljeno

Reveal hidden contents

Edited by Berger

Nesto mi pada na pamet, da li bi neki nedeljnik, da je optuzen da radi za skrivene centre moci, mogao da tuzi tog koji tako prica za klevetu?

img.gif

a sto nedeljnik, vidis da su i forumi sredstvo javnog informisanja?

Eh, to zavisi od casnog suda. Ali ni jedan casni sud ne moze reci da nedeljnik nije sredstvo javnog informisanja. Osim ako casni sud ne presudi da je nedeljnik Vreme pamlfet centara moci :)

Ovo je Mišković platio, jasan atak na državu i njene institucije iz centra moći!