August 4, 20241 yr 5 hours ago, bags said: Juce sam imao slicnu situaciju: kao ja.mp4 3.42 MB · 0 downloads Jesi i ti iščukao parkirane kao ovaj majstor?
Thursday at 10:044 days motorom se koči kada se iz 4. prebaci u 3., pa u 2.kad je u leru motor ne usporava, msm usporava usled sila otpora, ne motora
Thursday at 10:064 days Just now, kud u maglu Simoviću said:motorom se koči kada se iz 4. prebaci u 3., pa u 2.kad je u leru motor ne usporava, msm usporava usled sila otpora, ne motoraNeutral, pa skidanje nogu s obe papucice, pa kocnica na kraju lagano ako nije stao sam. Umesto 4-3-2-1. Pogresno se izrazioTako teram kad nailazim na semafor/raskrsnicu, jebe mi se da drkam menjac 4x kao na obuciAko docekam zeleno dok sam jos u prilasku, vratim ga iz N u drugu/trecu u zavisnosti od km/h i obrtaja kojim picim i teram dalje Edited Thursday at 10:394 days by Ratamahatta
Friday at 06:593 days 21 hours ago, Ratamahatta said:Uopste ne vozim kako sam vozio dok sam bio na obuci, moras jako ustogljeno tamo. Postupno iz cetvrte u prvu jedno po jedno, umesto da ga izbacis i kocis motorom, i tu dobijes bodoveMalo je oftopik, ali lepo ilustruje ovo što pišeš o auto školama.Ako auto izbaciš iz brzine ne možeš da kočiš motorom.A motorom treba kočiti uvek. Kočenje kočnicama troši diskove i pretvara energiju koju si kupio na benzinskoj pumpi u beskorisnu toplotu. O bezbednosti da ne pričamo.
Friday at 07:563 days Meni je iz auto škole ostala ta downshift navika, da kad kočim šaltam unazad, s tim da nekad naravno pre ima smisla preskočiti neku brzinu ako se nema vremena. Ali uvek kočenje motorom, bolje da se malo ojede lamela nego da se opterete diskovi, a i veća kočiona sila.
Friday at 08:113 days Ja smanjujem samo do 3-ce, nikad ne ubacujem u prvu i drugu da bi kocio.Jer kao sto znamo kineticka energija je mv2/2, kada brzina dovoljno padne, preostala energija za kocenje je ionako mala.To se poklapa sa praksom.
Friday at 08:463 days Saltam iz trece u drugu kad skrecem uglavnom, nekad i u trecoj skrecem zavisi kakav je ugao i koliko je prostora, cetvrtom retko i vozim. Uglavnom van grada 4 i 5Al' fala na savetu, primenicu. Meni rekose da stedim na gorivu kad tako na pola coska izbacim iz brzine i pustim ga da ide ka crvenom svetlu/stopu u neutraluOstala mi je dobra navika da ne obilazim bicikliste i kola u raskrsnici i da svugde stajem pesacima. 90% ljudi ovo prvo rade, ovo drugo ne radeBabe i dede na onim elektricnim motoricima/biciklima su gori od komaraca. Najveca opasnost ubedljivo Edited Friday at 08:583 days by Ratamahatta
Friday at 08:523 days Mene je instruktor učio da se staje u drugoj, tako da se tokom kočenja spušta do druge, ne do prve. I to mi ima smisla u praksi, mislim da autu ne bi prijalo vraćanje u prvu.
Friday at 09:083 days Popular Post Iz druge u prvu se prebacuje samo ako zelis da cujes kako vozilo izgovara ime jednog jadranskog ostrva (Krk)
Friday at 09:103 days Apropo štednje goriva, upravo obrnuto - kočenje motorom štedi gorivo, jer tada se gasi dotok goriva, a klipove pokreću točkovi i na konto otpora u motoru se generiše kočiona sila. Kad se izbaci iz brzine, motor radi u leru i troši gorivo - jako malo, jer je to ler gas, ali opet troši.
Friday at 09:183 days Popular Post sve te uštede su minorne u odnosu na bezbednost. kada je auto u leru ne kontrolišeš u potpunosti kretanje vozila što može dovesti do velike opasnosti, naročito u slučajevima kiše, snega, leda i black ice-atad si bkvln ćao