Friday at 12:173 days Zavisi i od motora i gearboxaTero sam troje kola do sad, svugde razlicito kvacilo hvata Edited Friday at 12:233 days by Ratamahatta
Friday at 12:313 days 11 minutes ago, Ratamahatta said:Zavisi i od motora i gearboxaTero sam troje kola do sad, svugde razlicito kvacilo hvataIma nesto i do djona na obuci - deblji, tanji, vazdusni, papuce.....Visina pedale gde kvacilo hvata se lako podesi.
Friday at 14:373 days 2 hours ago, x500 said:Obrtaji u funkciji snage koja se isporuci i stepenu prenosa.Pogledaj grafikon BMW B47 motoraIdealni obrtaji su na mestu gde se 2 linije seku, optimum onrtnog memonta i izlazne snage.U ovom slucaju najoptimalnija voznja je izmedju 1500 i 3000 rpm. Ispod toga je mucenje za motor, nema obrtni momenat da bude efikasan. Iznad 3000 imas ogromnu snagu, i potrosnju, i u najvecem stepenu prenosa i vrlo nedozvoljenu brzinu.Kod benzinaca, ugrubo, dodaj 1000 do 1500 obrtaja vise za optimalnu voznju.Kod atm benzinca je optimalno 2000-3000, kod turbo dizela 1500-2000.To je moja shac metoda.Mada su debili stavili na dizelu cim predje 1500 da ti signalizira da prebacis u visi stepen i onda padne na 1200 obrtaja. Em se motor i kvacilo muce em brunda ko traktor, i to sve zbog ustede XX ml dizela. To sto pritom brze strada gomila skupih delova, to ove eko fanatike ne zanima. A u konacnici je lose i za ekologiju, jer ti skupi delovi takodje zagadjuju prilikom proizvodnje i bacanja na otpad. Edited Friday at 14:383 days by brusli
Friday at 14:543 days Oftopik oftopika. Jel zna još neko osim Bojčinskog čemu B na ovom buttplugu pored standardnih D, R i N?
Friday at 15:103 days tojotin menjač na hibridima, neko punjenje baterije pri kočenjurekli mi da ne diram, kad sam jednom terao priusa
Friday at 15:583 days Jedna glupa vest, čisto da se iznervirate 😁https://n1info.rs/magazin/auto/kako-je-izbor-automobila-povezan-sa-inteligencijom-istrazivanje-pokazalo-koji-vozaci-imaju-najvisi-iq/
Friday at 16:293 days 30 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:tojotin menjač na hibridima, neko punjenje baterije pri kočenjurekli mi da ne diram, kad sam jednom terao priusaŠto da ne diraš pobogu, mogli su ti objasniti u jednoj rečenicu B aktivira kočenje motorom isto kao downshifting kod manuelnog i koristi se na dugačkim nizbrdicama da se spreči pregrevanje diskova. Fora je što Tojotin cvt nema kaiš nego sistem zupčanika koji se elektronski kontrolišu, pa tako može da radi i u ovom rezimu. Punjenje baterije se drži na optimalnom nivou zahvaljujući elektronici slično kao kod standardnog kočenja. Inače, najveća ušteda je voziti suto sa cvt menjačem. Osim u slučaju Nisanovog đubreta.
Friday at 16:323 days 31 minutes ago, Svemir Zeka said:Jedna glupa vest, čisto da se iznervirate 😁https://n1info.rs/magazin/auto/kako-je-izbor-automobila-povezan-sa-inteligencijom-istrazivanje-pokazalo-koji-vozaci-imaju-najvisi-iq/ja sam najgluplji
Friday at 16:473 days 16 minutes ago, bios said:koristi se na dugačkim nizbrdicama da se spreči pregrevanje diskovaJesi siguran? Negde sam pročitao da je to samo za gradsku vožnju i da nije predviđeno za nizbrdo ili "kočenje motorom" pri većim brzinama...@radisa šta ti kažeš?
Friday at 16:483 days 49 minutes ago, Svemir Zeka said:Jedna glupa vest, čisto da se iznervirate 😁https://n1info.rs/magazin/auto/kako-je-izbor-automobila-povezan-sa-inteligencijom-istrazivanje-pokazalo-koji-vozaci-imaju-najvisi-iq/U Srbiji teško da bi se Škoda tako visoko kotirala sa obzirom na broj telećih glava u državnim Škodama....
Friday at 16:513 days 2 minutes ago, Desmond Bojčinski said:U Srbiji teško da bi se Škoda tako visoko kotirala sa obzirom na broj telećih glava u državnim Škodama....
Friday at 17:073 days 18 minutes ago, Desmond Bojčinski said:Jesi siguran? Negde sam pročitao da je to samo za gradsku vožnju i da nije predviđeno za nizbrdo ili "kočenje motorom" pri većim brzinama...@radisa šta ti kažeš?Poprilično, zapravo potpuno siguran jerbo tako veli fabričko upustvoTM