September 12, 2025Sep 12 Poceli da se oglasavaju lesinari, nemiri u ekipi, losa hemija. Muta se nudi za selektora itd.
September 12, 2025Sep 12 4 hours ago, JPM said:ko je to vređao, pojma nemam, možda "obični" navijači isfrustrirani igrom ekipe, ili ćaci.Da, baš je dilema velika.
September 12, 2025Sep 12 Svabe tukli na njihovom terenu na pipremnom turniru, protiv turaka u grupi se sami samoubili. Mislim da smo i jednim i drugim bili nezgodan match up ali dzaba kad nas je Finska istesla iz gaca.
September 12, 2025Sep 12 8 minutes ago, Micko8 said:Svabe tukli na njihovom terenu na pipremnom turniru, protiv turaka u grupi se sami samoubili. Mislim da smo i jednim i drugim bili nezgodan match up ali dzaba kad nas je Finska istesla iz gaca.Ako krenemo tim putem, ispade da bi u teoriji sad mi drali Nemce, samo da je npr Jović primicao preko Čedaja.U praksi izgubili smo od Finske koja je odigrala blago iznad proseka.
September 12, 2025Sep 12 Pa ne znam, sa ovom ekipom Nemacke smo se uvek dobro nosili. Da se nije desila povreda Dobrica na pocetku finala SP, mozda bi ga i dobili. Mada smo na kraju utakmice imali sansu da se skroz vratimo u mec da Guduric nije promasio otvoren sut za tri poena. Na OI smo ih poprilicno lako dobili utakmici za trece mesto. Bogdanova povreda nas je skroz sjebala ovde, mogli smo do kraja i sa onako busnom odbranom. Edited September 12, 2025Sep 12 by Micko8
September 12, 2025Sep 12 Otisao je Pesic. Mislim da je njegov mandat bio polovicno uspesan. Ekipu je najbolje vodio na SP. Podbacio je na dva EP a i na OI je lako mogao da ispadne u cetvrtfinalu posto je ocajno pipremio utakmicu sa Australijom, srecom uspeli smo da preokrenemo tu utakmicu.“Ono što sam rekao posle Pariza mislim i sada: napravljena je ekipa koja ima ogroman potencijal za naredni olimpijski ciklus do Los Anđelesa 2028. Uveren sam da su naši igrači i posle Rige gladni uspeha i dokazivanja na narednim takmičenjima. Vidim to na njihovim licima. Prioriteti se menjaju, pa će na taj proces sigurno uticati i njihove klupske obaveze. Igrači su pokazali svoju privrženost nacionalnom timu. Pokazali su da u svojim karijerama ipak imaju dva tima: jedan gde zarađuju novac, i drugi, tamo gde im je srce i gde igraju sa posebnim žarom – a to je reprezentacija Srbije. U ovom olimpijskom ciklusu moramo da budemo svesni da je neophodno da se menjamo i prilagođavamo vremenu u kojem živimo“, zaključio je Pešić za Politiku.Ovo bi bilo tacno da je ubacio 2,3 nova mladja igraca u sistem ovog leta. Na primer Topica i Djurisica i da su mu oni igrali na prvenstvu, da je Tristan bio mao vazniji sraf u igri itd. Nama je potreban poprilican broj promena u ovom rosteru ako se plasiramo na SP. Ne znam koliko jos turnira treba da odigraju Micic i Guduric da bi svima bilo jasno da oni nisu igraci za reprezentaciju. Bogdanovic ce za dve godine imati 35 godina, sa Jokicem se nikada ne zna hoce li ili nece igrati za reprezentaciju itd. Situacija nije nimalo bajna. Mi imamo talenata u mladjim kategorijama ali treba to progurati, rizikovati, istrpeti i pruziti im sansu. Edited September 12, 2025Sep 12 by Micko8
September 13, 2025Sep 13 Koliko je samo Jokic spavao kod onih kljucnih trojki koje smo primili preko njega Kod prve, pre prve je odigrao dobru odbranu, zalepio finskog igraca u prodoru , i onda iz auta loptu dobije Valtonen a Jokic se skroz pogubio u preuzimanju, gleda u coska a igrac mu sam otvoren na sutu. Kod druge trojke fincima vreme istice u napadu , Valtonen sam na ostrvu, umesto da je odigrao pressing nad njim, ovaj ga trzao kao na pecanju i postigao trojku. Najgore sto nam je te trojke ubacio ispodprosecani suter koji je celu utakmicu izbegavao da uzima sut za tri poena. A na drugoj strani u ta dva i po minuta nismo nista odigrali preko nejga. Taman izbori poziciju ispod kosa i onda Guduric opali trojku ili doda Jovicu. U napadu nas Guduric urnisao kao na proslom Evrobasketu i u finalu SP. Edited September 13, 2025Sep 13 by Micko8
September 13, 2025Sep 13 Zar nije Jokić protiv Finaca igrao pod temperaturom, kao i N. Jović? A Guduric izgleda imao problema sa stopalom?Pešić otkazivale treninge kako bi se igrači oporavljali?Mislim, jeste, reprezentacija je podbacila, ali nije fer po mom mišljenju ignorisati te okolnosti.
September 13, 2025Sep 13 naleteh na ovo:Ostalih 10 igrača je bilo nespremno, sa viškom kilograma i van svoje forme. Uključujući i Nikolu Jokića."Šta da mu kažem (Jokiću, prim. aut.)? Pogledaj šta smo dobili u napadu s njim, iako je i on došao sa viškom kilograma".Priznao je Pešić tom prilikom da se kaje što je poveo Vasilija Micića, koji skoro dve godine nije igrao ozbiljnu košarku u NBA ligi.Selektor je prijateljima ispričao da je gubitak Bogdanovića bio veliki udarac za tim, naročito što kapiten nije mogao ni da ostane u Rigi."Svaki put kad bi se nešto desilo unutar tima, Bogdan mi je to rešavao", rekao je Pešić i priznao da jeste izgubio ekipu u svlačionici.Posebno je neprijatno bio iznenađen načinom na koji su Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić doprineli usled izostanka Bogdanovića.Šta više, njih trojica su se tokom turnira posvetili veri i odbijali su da jedu meso. Čak su jednom umesto šuterskog treninga izabrali da odu u crkvu i pomole se."Trenirao sam igrače svih veroispovesti, poznajem ove momke u dušu i malo sam bio zatečen koliko je to otišlo daleko", priznao je Pešić i dodao:"Na sve to, neće da jedu meso, a neophodna im je energija…"linak