ordi Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 kad buja okači sliku, dobijem iznenadni nagon za dezinfekcijom kuće
Haralampije Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 (edited) 19 hours ago, rezwalker said: NaOH za pravu boju, teksturu i ukus bavarskog peciva. NaOH, odnosno natrijum-hidroksid ili kaustična soda, može se kupiti u farbarama, Ph vrednost mu je 11, što ga čini daleko jačom bazom od soda-bikarbone čija je Ph vrednost devet. Soda-bikarbona, koja se najčešće koristi, ne može da izvuče boju, niti željenu teksturu i ukus pravog bavarskog peciva. Bratac ovo je ozbiljna zajebancija! Kako koristis NaOH iz farbare za potapanje testa?Masna soda je vrlo opasna materija,zahteva pazljiv i strucan tretman.Dovoljno je samo zrnce iste da najebes,recimo da ti prsne u oko - pozdravi se sa istim edit: sad sam video da si okacio recept Edited October 5, 2019 by Haralampije
Ras Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 (edited) Ako odgovori, sve je u redu! paprika, paradajz, malo belok luka, crveni luk, kruška, bundeva, orah, mladi kajmak, parmezan, so, biber i bosiljak Spoiler Edited October 5, 2019 by Ras
Anonymous Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 Ponovo sunčanice. Ove godine ih baš ima, opasno kasne:
maheem Posted October 7, 2019 Posted October 7, 2019 On 5.10.2019. at 13:48, Haralampije said: Bratac ovo je ozbiljna zajebancija! Kako koristis NaOH iz farbare za potapanje testa?Masna soda je vrlo opasna materija,zahteva pazljiv i strucan tretman.Dovoljno je samo zrnce iste da najebes,recimo da ti prsne u oko - pozdravi se sa istim edit: sad sam video da si okacio recept Ovo sam i ja pomislio, caustic soda prži sve s čim dodje u kontakt - tkaninu, kožu,...
morgana Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 ako je sa zlatarskim sirom, sto se mene tice moze i kausticna
rezwalker Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 19 hours ago, maheem said: Ovo sam i ja pomislio, caustic soda prži sve s čim dodje u kontakt - tkaninu, kožu,... Kaustična soda ima svoju primenu u kulinarstvu. Detaljno sam objanio kako se koristi za potrebe pripreme bavarskog testa. Naravno, tu su knjige na temu molekularne gastronomije i internet, pa sve može da se proveri... Evo, sličice sa uputstvom...
aram Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 Ma verujemo mi tebi, no se, ja bar, ne bi zajebavali s tim. Missim, ja sigurno ne moram, imam bavarskih peciva da biram u svakoj pekari
maheem Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 1 hour ago, rezwalker said: Kaustična soda ima svoju primenu u kulinarstvu. Detaljno sam objanio kako se koristi za potrebe pripreme bavarskog testa. Naravno, tu su knjige na temu molekularne gastronomije i internet, pa sve može da se proveri... Evo, sličice sa uputstvom... Ma nisam mislio loše, sorry ako je tako zvučalo. Ponekad imam dodira s njom u tečnom obliku, nisam imao pojma za primenu u kulinarstvu
Recommended Posts