Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

kad buja okači sliku, dobijem iznenadni nagon za dezinfekcijom kuće :lolol:

Posted (edited)
19 hours ago, rezwalker said:

NaOH za pravu boju, teksturu i ukus bavarskog peciva. NaOH, odnosno natrijum-hidroksid ili kaustična soda, može se kupiti u farbarama, Ph vrednost mu je 11, što ga čini daleko jačom bazom od soda-bikarbone čija je Ph vrednost devet. Soda-bikarbona, koja se najčešće koristi, ne može da izvuče boju, niti željenu teksturu i ukus pravog bavarskog peciva.

Bratac ovo je ozbiljna zajebancija! Kako koristis NaOH iz farbare za potapanje testa?Masna soda je vrlo opasna materija,zahteva pazljiv i strucan tretman.Dovoljno je samo zrnce iste da najebes,recimo da ti prsne u oko - pozdravi se sa istim 

edit:

sad sam video da si okacio recept

Edited by Haralampije
Posted (edited)

Ako odgovori, sve je u redu! :)

spacer.png

paprika, paradajz, malo belok luka, crveni luk, kruška, bundeva, orah, mladi kajmak, parmezan, so, biber i bosiljak

Spoiler

Edited by Ras
Posted

Ponovo sunčanice. Ove godine ih baš ima, opasno kasne:

5N76fgx.jpg

Posted
On 5.10.2019. at 13:48, Haralampije said:

Bratac ovo je ozbiljna zajebancija! Kako koristis NaOH iz farbare za potapanje testa?Masna soda je vrlo opasna materija,zahteva pazljiv i strucan tretman.Dovoljno je samo zrnce iste da najebes,recimo da ti prsne u oko - pozdravi se sa istim 

edit:

sad sam video da si okacio recept

Ovo sam i ja pomislio, caustic soda prži sve s čim dodje u kontakt - tkaninu, kožu,...

Posted

ako je sa zlatarskim sirom, sto se mene tice moze i kausticna

Posted
19 hours ago, maheem said:

Ovo sam i ja pomislio, caustic soda prži sve s čim dodje u kontakt - tkaninu, kožu,...

Kaustična soda ima svoju primenu u kulinarstvu. Detaljno sam objanio kako se koristi za potrebe pripreme bavarskog testa. Naravno, tu su knjige na temu molekularne gastronomije i internet, pa sve može da se proveri...

Evo, sličice sa uputstvom...

FllYBxw.jpg

0l4v5Fm.jpg

Posted

Ma verujemo mi tebi, no se, ja bar, ne bi zajebavali s tim. Missim, ja sigurno ne moram, imam bavarskih peciva da biram u svakoj pekari :) 

Posted
1 hour ago, rezwalker said:

Kaustična soda ima svoju primenu u kulinarstvu. Detaljno sam objanio kako se koristi za potrebe pripreme bavarskog testa. Naravno, tu su knjige na temu molekularne gastronomije i internet, pa sve može da se proveri...

Evo, sličice sa uputstvom...

FllYBxw.jpg

0l4v5Fm.jpg

Ma nisam mislio loše, sorry ako je tako zvučalo. Ponekad imam dodira s njom u tečnom obliku, nisam imao pojma za primenu u kulinarstvu