aram Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 22 minutes ago, rezwalker said: homemade Pa hajd onda to malo detaljnije, tamo na recepte
nisam ja Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Mene si inspirisao. Makar što se tiče čili mayoa. Sa ovom piletinom sam već dosadio.
adam Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 35 minutes ago, rezwalker said: Burger u bavarskoj zemički, adiktivni čili-majonez, karamelizovani luk i gauda sir. Osim gaude sve je homemade. Neposredno pre pečenja testo je potopljeno u rastvoru vode i NaOH za pravu boju, teksturu i ukus bavarskog peciva. NaOH, odnosno natrijum-hidroksid ili kaustična soda, može se kupiti u farbarama, Ph vrednost mu je 11, što ga čini daleko jačom bazom od soda-bikarbone čija je Ph vrednost devet. Soda-bikarbona, koja se najčešće koristi, ne može da izvuče boju, niti željenu teksturu i ukus pravog bavarskog peciva. i ja se pridruzujem aramu - daj recept. i pitanje - gde ti je tu kiseli krastavac? cenim da je ovo individualno al meni kod burgera (nema veze da li je kucni ili kafanski) jako bitno da ima kiseli krastavac. ako nema, to vise nije burger nego fasirana snicla. mora da ima uzduz seckane ploske kiselog krastavca, mora da ima par kolutova luka, kolut paradajza i mora da ima majonez. volim i hrskavu zelenu salatu al ako nema, boze moj, opet je burger al bez salate. al kiseli krastavac, luk, majonez - to mora da ima. kao sto mi pljeska nije pljeska bez luka i tucane ljute. kad bih uzeo neku s kecapom recimo, to bih doziveo kao sniclu. ne znam da li sam lud ili sam samo tako navikao.
Ras Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 ^Super burger! Opet rižoto sa bundevom. Pripremao tridesetak, pri tom isprljao tonu suđa, a pojeo za 2-2,5 min
rezwalker Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 (edited) 1 hour ago, adam said: ne znam da li sam lud ili sam samo tako navikao. Verovatno je stvar navike, kao što je mnogima kod nas sinonim za pizzu kaprićoza. Definitivno je najčešća kombinacija priloga za burger luk, krastavci, zelena salata, paradajz i neki sos. Meni je lično ta kombinacija pomalo dosadna, ali opet, imam i ja svoje "fikseve", a to je da burger mora da sadrži karamelizovani luk. Edited October 4, 2019 by rezwalker
nisam ja Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 I ja imam fetiš sa kkrastavčićima. Meni to ide u svaki fastfud.
adam Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 20 minutes ago, rezwalker said: Verovatno je stvar navike, kao što je mnogima kod nas sinonim za pizzu kaprićoza. Definitivno je najčešća kombinacija priloga za burger luk, krastavci, zelena salata, paradajz i neki sos. Meni je lično ta kombinacija pomalo dosadna, ali opet, imam i ja svoje "fikseve", a to je da burger mora da sadrži karamelizovani luk. da, navika... skoro sigurno kombinacija prvih kafanskih susreta i licnih preferencija. zato sam i pitao. meni, recimo, svaki luk radi posao (ne mora biti karamelizaovan) al mora biti krastavcic.
Bujodrag Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 Amateri, Nešto slano, nešto slatko i par džo inta, dva su već izgoerela. E da. i sušeni paradajz iz Linde. Nije loš
Frank Pembleton Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 De si reze...Ajd recept za meso... ... Shiit has hit the fan...
rezwalker Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 43 minutes ago, Frank Pembleton said: De si reze... Ajd recept za meso... ... Shiit has hit the fan... https://vimeo.com/28030554 Jedini uslov je da se ima mašina za mlevenje mesa. Sam proces mlevenja na prvi pogled može delovati komplikovano, ali zapravo nije. Nakon par ponavljanja postaje rutina.
bad music for bad people Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 8 hours ago, Bujodrag said: Amateri, Nešto slano, nešto slatko i par džo inta, dva su već izgoerela. E da. i sušeni paradajz iz Linde. Nije loš kou vutru trošiš? može i na pm
beyoncé Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 adam je grgeč iz sunđer boba (a gde su ti krastavčiči!) kad rezwalker okači sliku, dva dana ne jedem ništa od čežnje
Recommended Posts