aram Posted March 29 Posted March 29 Proso sa pasuljem i pinjolima. Kao prilog uz ribu, ipak je ovde veliki petak danas... @Ras Reci lepo karbonara i sarma 5
Ras Posted March 29 Posted March 29 2 hours ago, aram said: @Ras Reci lepo karbonara i sarma Karbonara i sarma. 1 2
Lancia Posted March 29 Posted March 29 Jeo sam neke zapecene racicicice u sto tona sira, sad ne mogu da dodjem do vazduha, iako sam zalio posteno zalio belim vinom i sa cetiri ture jegemajstora. Mrem. 5 1
Dada Posted March 30 Posted March 30 15 hours ago, Ras said: Karbonara i sarma. Jesi li stavio i senf i koji?
Ras Posted March 30 Posted March 30 13 minutes ago, Dada said: Jesi li stavio i senf i koji? Onaj oko koga je ovde svojevremneo nastao rat Ne znam zbog čega ne čuvam linkove ka tim sumanutim raspravama? 1 1
Sandradjer Posted March 30 Posted March 30 50 minutes ago, aram said: to je doba godine Uhhh koliko sam proslo leto tamanila ovo po tvom receptu
Popular Post Ras Posted March 31 Popular Post Posted March 31 (edited) Čorba od celera, blanširani badem, pesto od sremuša, salata miks iz Maksija plus biljke od gospodže sa Cvetkove pijace. U čast otvaranja onog restorana, jelo po rp g-dina: https://youtu.be/N4pOaUKoJGQ Sve sam uradio po uputstvima sa linka, osim što sam u jelo dodao i svinjski file. Meso je prethodno pripremio na tiganju u velikim komadima, pa nakon što je odmorilo, izrezao na ražnjiće i umešao sa ostatkom. Edited March 31 by Ras 7 5
Dada Posted March 31 Posted March 31 (edited) 17 minutes ago, Ras said: U čast otvaranja onog restorana, jelo po rp g-dina: https://youtu.be/N4pOaUKoJGQ Sve sam uradio po uputstvima sa linka, osim što sam u jelo dodao i svinjski file. Meso je prethodno pripremio na tiganju u velikim komadima, pa nakon što je odmorilo, izrezao na ražnjiće i umešao sa ostatkom. Zanimljivo je ovo, pravila sam melanzanu ali ovo je jednostavnije, brze i ima testo, sto je ok. Da li je bilo kiselo? Sta je bilo sa lukom, da li se ukrckao/skuvao, kako se ponasala ljuska patlidzana (nisam oljustila patlidzan kad sam pravila kaponatu jer volim ceo patlidzan, ali za kaponatu je ipak trebalo), koliko treba da se zgusne sos da ne bude suvo posle, vec da testo ima dovoljno vode sa se skuva, koliko pitanja 🧐… (Lepo izgleda, a simpa je sto si isto koristio okruglu posudu) Edited March 31 by Dada
Dada Posted March 31 Posted March 31 On 30. 3. 2024. at 12:56, bags said: Nije ni Franjo Josif bio levat: Kaiserschmarrn? 2
Ras Posted March 31 Posted March 31 Zbog načina pripreme, luk i patlidžan skoro da nestanu. Kora patlidžana ostaje, ali ja je volim i gotovo nikada ne skidam. Jelo ima savršen balans slatkog, od luka i patlidžana i kiselog od paradajza. Na slici se ne vidi, ali ispod ostaje dovoljno tečnosti, samo je površina zapečena. Džejmi je dao okvirno uputstvo o vremenu, a pratiš ono što se dešava i reaguješ. Prva faza, kuvanje ispod poklopca je do 20 min. Druga faza, u kojoj dodaješ ulje, b luk, pelat, itd... je svega par minuta, koliko da se sve sjedini. Zatim sam ubacio meso (da sam pripremao samo za sebe, meso ih preskočio) i svežu pastu, pa zalio sirom i žalfijom i ubacio u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Za pečenje je bilo dovoljno 15 min. 1
Eleniko Posted April 1 Posted April 1 omlet sa divljim šparogama jutros je sat zvonio u 7.30, nije mi se ustajalo ali je zov divljine bio jači komšija fotis se ponudio da vodi u branje šparoga u brdima s obzirom da su iste retka biljčica za pronaći i ubrati, nisam časio časa do 9.30 smo imali svako po punu kesu, nije to težinski puno, rekao bi po pola kile ove naše šparoge su nežne, tanke i sitne, skoro da čoveku bude žao da ih nabere srećom bere se samo vrh od nekih 10cm manje-više biće i za omlet i sutra ali i za salatu ili nešto slično u kesi pred branje sad već uveliko počinje doba godine kada se može preživeti i bez kupovne hrane polja su puna divlje trave koja se koristi umesto spanaća ili blitve, ima u izobilju i potrajaće sve dok ne upeče leto ili barem dok bude bilo povremene kiše ima i pečuraka ali se u njih ne razumem pa se klonim, mada su mi rekli da su bili retki slučajevi trovanja u junu se beru kapari, krajem juna origano i timijan, zatim kretama za divnu letnju turšiju naravno, more je ispred nas pa se može upecati ili uloviti ponešto kome fali proteina. a kreću i puževi koji se itekako mogu jesti. setilo me sve ovo danas na one stare serije o preživljavanju u prirodi. 5 2
ivy Posted April 1 Posted April 1 @Eleniko jao super!zavidim...nisam ih nikad jela ja vec danima jedem mlade izdanke hmelja..i bas su mi fini..to su,kazu,kontinetalne sparoge.. a pre neki dan smo pili caj od prvog samoniklog maticnjaka sa Fruske i barske mente i naravno smrcak a danas pita sa sirom i mladom koprivom pogledaj smrcak..mozda imas njega tu...njega je lako nauciti i tesko zameniti sa necim...
Recommended Posts