Eleniko Posted March 27 Posted March 27 gregada u ranoj fazi kuhanja, ispod prvog sloja škarpine /crvene/ i škarpuna /sive/ nalazi se ključna riba za uspeh - grdoba u komadu, glava i rep. odlučio sam da stavim ucelo da bi ojačao umami ribe u gregadi. skuhano i posluženo za stolom u tanjirima je prvo došao na red rep grdobe podeljen na dva dela, za dve osobe meni je pored dela repa zapala i glava koju sam sa zadovoljstvom pokidao, obožavam obraze i ogrlicu /collar/ dobre ribe. plus je bilo komada za paščad. kao retko kada u mom kuvanju sam uspeo da iskontrolišem balans namirnica i začina. na kraju je u juhicu ušlo neobično grčko vino, moshofilero iz 2013 - mislio sam da je ciknulo ali nije, samo je lepo sazrelo za belo staro 11 godina. stabljike peršuna na sitno, dosta mlevenog bibera, grančica origana. krompir je pustio skrob /nije bila vrsta za kuvanje već beli/ što je dalo dodatni šmek čorbici. za sada možda najbolji ručak ove godine, a i duže. sutra idem da pojurim još grdobine sa barke. koja potcenjena riba jbte. 5 2
makaronee Posted March 27 Posted March 27 а пропос gregade, skuvam krompir gotovo do kraja, bez vina, sa listom lovora - pa tek onda ukratko ribu. doduse, spremam sa odmrznutim briketima filea bakalara raznih, pa im je dovoljno par minuta da se ošure. ostavim sve da se odmori 15 minuta, taman da se osuši spricer i nadođe bonapetit. 1 1
makaronee Posted March 27 Posted March 27 Upravo nasuo.. ps / zaboravih da spomenem, grančice peršuna turim odma skrompirom. 4 3
Ras Posted March 29 Posted March 29 Karbonara (šampinjoni, mali baš kako volim da ne moram da ih režem i suvi vrganj, crni i beli luk, čili p, paradajz svež i iz konzerve, timijan, origano, so , biber i malo parmezana) i jednostavna salata (miks iz kesice začinjen maslinovim uljem i limunom). 6 1
Mel Posted March 29 Posted March 29 6 minutes ago, Ras said: Karbonara (šampinjoni, mali baš kako volim da ne moram da ih režem i suvi vrganj, crni i beli luk, čili p, paradajz svež i iz konzerve, timijan, origano, so , biber i malo parmezana) ... agent provocateur 1
Ras Posted March 29 Posted March 29 Just now, Mel said: agent provocateur Samo se šalim, verujem da niko neće ni shvatiti kao provokaciju.
Sandradjer Posted March 29 Posted March 29 (edited) 4 minutes ago, Ras said: Samo se šalim, verujem da niko neće ni shvatiti kao provokaciju. Videla. Pardon. Bilo je glupo pitanje Edited March 29 by Sandradjer
Ras Posted March 29 Posted March 29 (edited) Edit. Nije g, zabavno je. Btw što meni nije išlo sa tom karbonarom dok sam se trudio da je napravim! To je vazda završavalo kao neka kajgana sa pastom Edited March 29 by Ras
Mel Posted March 29 Posted March 29 11 minutes ago, Ras said: Samo se šalim, verujem da niko neće ni shvatiti kao provokaciju. Pa makar necesh gladan u banovinu 2
Ras Posted March 29 Posted March 29 Zabavno je ćaskati sa vama, ali me čeka peglanje, a kad treba se pegla nema nijedne! Jbno toplo vreme i vetar i sada je sve suvo kao barut.
Mel Posted March 29 Posted March 29 1 minute ago, Ras said: Zabavno je ćaskati sa vama, ali me čeka peglanje, a kad treba se pegla nema nijedne! Jbno toplo vreme i vetar i sada je sve suvo kao barut. Kakav sugestivan post.
Sandradjer Posted March 29 Posted March 29 32 minutes ago, Ras said: Zabavno je ćaskati sa vama, ali me čeka peglanje, a kad treba se pegla nema nijedne! Jbno toplo vreme i vetar i sada je sve suvo kao barut. Ima nas koji smo na poslu. Doduse opeglani 1
Recommended Posts