March 1, 20241 yr 15 hours ago, aram said: @makondo Vrlo jednostavno. Tepsiče poprskati maslinovim uljem. Jedan oveći luk vrste ljubičasti na kolutove poređati na dno. Preko pobacati beli luk iseckan na listiće, količina po ukusu. Složiti odozgo i dva paradajza isto isečena na kolutove, pa sve to opet poprskati maslinovim uljem, posoliti i posuti sa malo origana i ruzmarina. Rknuti u rernu na 200 jedno deset minuta, koliko da, stručni izraz, šljone. Onda poređati odozgo ove filete lososa, posoliti, pobiberiti i posuti vlascem pa vratiti u rernu jedno 20 minuta. Ja sve tako isto al umesto paradajza na krupnije naseckam komorac i prsnem malo balzamika ozgo. Pa isto za destak minuta ubacim ribu. Isto za prste lizat.
March 1, 20241 yr 28 minutes ago, adam said: Ja sve tako isto al umesto paradajza na krupnije naseckam komorac i prsnem malo balzamika ozgo. Pa isto za destak minuta ubacim ribu. Isto za prste lizat. isto radim i s komoračem, nekad i tikvice, samo malo drugačije začinim onda. u suštini šta mi se nađe to rknem
March 1, 20241 yr 22 hours ago, Shan Jan said: Znam gde si bio proslog dana Najbolji stek u regionu, da bar ja znam. Bijeljina? Daj jbt i ja kad odem da vidim to gde komadi hrane drže ovakvu distancu
March 1, 20241 yr Neskovic pumpa, na kruznom toku kod Kacavende. Odlican Rib eye (Tomahawk i T-Bone su mi bili onako, biftek sasvim dobar). Super im je ukusan i ovaj beli luk sta god da mu rade. Mislim da je @x500 jeo krompir sa tartufima, ni to nije lose ko voli taj ukus. Od soseva preporucujem argentinski i biber sos. Budite samo oprezni ako trazite well done, znaju da donesu komad koji se pretvori u kamen Ja obicno uzimam rare, napomenem da ne mora bas krv da curi i bude gospodski
March 3, 20241 yr 19 minutes ago, Ras said: Šta je ovo na slici dalje od nas? Brusketa (kose snite bageta za paradajzom, clukom i pestom) pohovana paprika punjena sirom i 2 dve vrste hleba - lepinje i baget sa belim lukom.
March 3, 20241 yr Kuku, koliko hrane, sad i ne moram da doruckujem. Za koliko je ovo osoba?¿ (OK sad vidim obnevideo da je za poker). Edited March 3, 20241 yr by Lancia
March 3, 20241 yr Čorba od celera. Zelena salata sa rotkvicama i mladim lukom. Sremuš sa sirom (miks staroplaninske urde i kozjeg sira). Nisam fotografisao: Pečeni ćureći bataci sa šargarepom i prazilukom. Prilog pečeni karfiol u bešamelu sa brokolijem i ruzmarinom. Uz kafu, kuglice od indijskih oraha, urmi, lana, susama, kako praha (sve izblendirano) punjene kikiriki puterom. https://youtu.be/0wNJSPSHedk?t=128 Edited March 3, 20241 yr by Ras
March 5, 20241 yr Jedem hleb, dzem i luk. Deluje sasavo, ali nije lose. Naravno domaci dzem, bez secera, ovo kupovno ne racunam u dzem. Edited March 5, 20241 yr by brusli
March 5, 20241 yr Mozda ne izgleda na oko, na ukus je fenomenalno. Doslo prolece . Musaka sa tikvicama, prilog neki zelenis salata.
March 5, 20241 yr Popular Post Tortilja, premazana kikiriki puterom (trebalo je da to bude tahini, ali sam prevideo da mi je u tegli preostala nedovoljna količina) u koji je umešan kakao i med. Premazana tortilja se greje na tihanju, napuni bananom isečenom na slajsove i lešnicima, pa presavije na pola. Ako je potrebno cela presavijena tortilja se može okrenuti da se zapeče i ta strana. Posluženo sa malo šećera u prahu (ukras, realno nepotrebno) i svežim borovnicama. Edited March 5, 20241 yr by Ras