May 11May 11 13 hours ago, Sandens said:https://www.imdb.com/title/tt0405094/koja filmčina. i na kraju balada o dobrom čoveku...film lagano ulazi u kategoriju remek delabar za nas odrasle s ove strane gvozdene zavese
May 11May 11 Film je remek delo cim je ugledalo svetlo dana. Ulrich je ovde pokraden i za nominaciju i za oskara. Moj top 5 film svih vremenaRaspad sistema na ovu scenu. I tuga i sreca i nada u isto vreme. Neverovatno kako kamera balansira, same coin just different side, tracking kamera levo ka desno, pravi puni krug iednog istog dogadja sa dva ishoda. Ovde su svi gubitnici i pobednici u isto vreme. Ona leva strana klavira, dublja, suza suzu stize 🤦🏼♀️(ako nisam 10x kacila ovde istu scenu 😂❤️)
May 11May 11 @mustang stekao sam utisak da je ta scena trenutak kad wiesler definitivno menja tim i prelazi na stranu dobra.
May 11May 11 4 minutes ago, Sandens said:@mustang stekao sam utisak da je ta scena trenutak kad wiesler definitivno menja tim i prelazi na stranu dobra.Moze i tako.Poenta je da vise nije (slep) rob sistema. Razbudjuje se njegova ljudskost, dusa, telo (preko disanja, vidis u sceni koliko je pogodjen i kako dise), zar koji vise ne moze da se ugasi ❤️ Poenta zivota jeste da ljubav prema zivotu. Edited May 11May 11 by mustang
May 11May 11 malopre videh komentar dana, vezan za film: kad se udruže ruska paranoja i nemačka pedantnost dobije se štazi.
May 11May 11 tih godina bili dobri filmovi sa nemackog govornog podrucja, sledece godine falsifikator, pa haneke bela traka
May 11May 11 1 hour ago, ultra plasticni said:tih godina bili dobri filmovi sa nemackog govornog podrucja, sledece godine falsifikator, pa haneke bela trakaPlus Revanche. Bruka koliko dobri filmovi.
May 11May 11 da ne zaboravimo, kompleks bader-majnkof i sofi sols, koji je spominjao geprat skoro, sve iz tih godina
May 11May 11 Ko voli ratnu tematiku preporučio bih nemački Generation war, mini serija od tri epizode od po sat i po, odlična stvar
May 11May 11 Nemacki glumci su dobri. Lepo se skoluju, ukljucujuci i pozoriste.Bas sam se skoro na juznijim temama setila sebastian kocha, a evo ovde o filmu. Bas cu videti ima li neku drugaciju ulogu. Za ove ovakve briljira kao u filmu The lives of others
May 11May 11 Opasni filmovi sve.Revanche mi je medju najboljima koje sam pogledala prosle godine.I ovaj Generation War je ok serija, igraju dvojica dobrih glumaca, gledala ih po nekim filmovima i serijama, da ne guglam sad kako se zovu.