Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Ne vidim koja je razlika izmedju Cross of Iron i Stalingrad, i jedan i drugi su neutralni u smislu opravdavanja nacizma.

Tj ne bave se velikim temama, samo prikazuju nemacke vojnike i njihove "dozivljaje".

Veci mi je bulshit preterana patetika Spilberga, koji kao eto kritikuje nacizam, sav namazan hrpom govnima, valjda prilagodjeno preosecnom Ameru da bi ukapirao ko je los a ko dobar.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

33 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

davnih dana sam pročitao priču o tom događaju u politikinom zabavniku, bio je super tekst, jedan od onih koje zapamtiš za ceo život. sećam se da sam posle čitanja otvorio atlas i gledao kuda su sve išli

potpuno nestvarno

fast forward, uhvatim sam početak filma na tv(neki reprizni termin tipa jedan-dva posle ponoći), prepoznam o čemu se radi i odgledam do kraja.

šta ga znam, priča je velika al koliko se sećam utiska posle odgledanog filma nije me pratila opčinjenost filmom kao što je to bilo posle pročitanog teksta

to je negde problem velikih priča, samo su veliki majstori u stanju da veliku priču prenesu na veliko platno i da od toga naprave veliki film, a oni opet svesni veličine dela retko su se upuštali u takve projekte

prosto, priča pojede film

Postoji knjiga na bazi koje je napravljen film, mada nisam sigurna da je prevedena sa nemackog. Meni pomalo zalicilo na "western" pricu, na kraju kada se njih dvojica, jedan na jedan, gledaju sa suprotnih strana na onom visecem mostu i granici prema Iranu i Rus ga pusta da ode.

Edited by Moonwalker

5 hours ago, kipo said:

Kad smo kod njemackog filma i dalje, neko pogledao ovo? Trenutno ne mogu patnju svariti ali ovo djeluje bas dobro.

Gledao na FAF-u. Izvanredan U top 5 filmova prošle godine uz Sirata i još par. Ima odličan rip i na trafikama. Nemaš izgovor za ne čekirati. ss1

11 hours ago, brusli said:

Ne vidim koja je razlika izmedju Cross of Iron i Stalingrad, i jedan i drugi su neutralni u smislu opravdavanja nacizma.

Tj ne bave se velikim temama, samo prikazuju nemacke vojnike i njihove "dozivljaje".

Veci mi je bulshit preterana patetika Spilberga, koji kao eto kritikuje nacizam, sav namazan hrpom govnima, valjda prilagodjeno preosecnom Ameru da bi ukapirao ko je los a ko dobar.

boldovao sam zarad preciznosti “nemački ratni film XXI veka”

stalingrad je iz ‘96

fantom

On 12. 5. 2026. at 0:07, kud u maglu Simoviću said:

daj da vidim taj ugao al snimljen u oktobru u kragujevcu npr

vrlo precizno sam naveo 4 filma, posle kojih sam stekao taj utisak, neke prikrivene relativizacije

stalingrad

anonyma - eine frau in berlin

sophie scholl - die letzten tage

lore

ovaj nisam naveo, možda zato što uspeva da pliva kako tako na toj mikronskoj žici relativizacije

napola - elite fur den fuhrer

a imaš i filmove(koje si vrv gledao pa ih ne linkujem ka imdb) kao što su cross of iron, šindler koji su opšte priznati klasici i der hauptmann

e takve filmove da prave, ako već treba da ih prave o 2sv ratu

vrlo je pipav taj teren, bukvalno jedan kadar može da oboji ceo film

zamisli hipotetički film koji opisuje život žene, majke, kraljice u beogradu devedesetih, sama sa troje dece, natezanje za goli život dok joj je muž u škorpionima u istočnoj bosni. sad ja kao gledalac treba da začnem neku emociju prema njoj i njenom životu

evo pogledaj ove gore linkovane filmove(pritom nisu u pitanju krš filmovi) pa će ti biti jasno o čemu govorim

e

potpuno je drugačiji odnos bio američkog društva prema ratu u vijetnamu, nego što je bio odnos nemačkog društva prema 2svr(naravno drugačije je vreme bilo, neuporedivo kao što su neuporediva društva). od prvog dana iskrcavanja kopnenih trupa u vijetnamu imao si demonstracije protiv rata a na nekim od tih demonstracijama je bilo i žrtava…

Der Hauptmann je bas bas dobar film. thumbup

7 hours ago, Lancia said:

Der Hauptmann je bas bas dobar film. thumbup

jesi li gledao victoria?

17 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

jesi li gledao victoria?

Da bre i takvav film nece da pusta na TV-u, nego bezvezne americke akcije o otmicama predsednika ili aviona.

čitao sam intervju onog gl. glumca, sad kako je film iz jednog kadra(tri dana su ga snimali po jedan tejk) ovom mučeniku se pripišalo

kako je znao da ne može da pauzira čekao je trenutak kada je znao da ga neće biti par minuta u kadru, i u onoj sceni u garaži je dočekao, okrenuo se i pred svima ispišao i vratio se da glumi dalje

ziga

20 hours ago, pariah said:

Gledao na FAF-u. Izvanredan U top 5 filmova prošle godine uz Sirata i još par. Ima odličan rip i na trafikama. Nemaš izgovor za ne čekirati. ss1

Meni nikako nije legao.

17786817599821992585442864501893.jpg

Pogledao sinoć do pola, sputan poludnevnim putovanjem. Velik dijapazon impresija, od susramlja do verujem.

Drugi put. Raskošna Blythe Danner.

mnogo volim almodovara. i večeras naleteh na "cvet moje tajne". lepo

@kud u maglu Simoviću

Na drugo gledanje Victoria još bolja.

Nisam gledao ono što si tražio za pun ugođaj, ali svakako filmčina.

The double life of Veronique . Kakav film. Vrv do Revenanta nije bilo ovoliko alhemije na jednom mestu.Plus politicka podloga .

1 minute ago, askeladden said:

The double life of Veronique . Kakav film. Vrv do Revenanta nije bilo ovoliko alhemije na jednom mestu.Plus politicka podloga .

Bolesno je dobar Kieslowski