Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

2 hours ago, Lancia said:

Vala bas, neverovatno otkrice thumbup svaka mu se dala

radi i na telefonu

tek sad neću ništa da radim

fantom

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Mortal Kombat II sve što sam očekivao heart

Mnooooogo bolje od prvog dela. Svi likovi uglavnom 100% ubodeni. Koreografija, potezi, efekti, scenografija - bukvalno kao da je igra preneta na film.

8 hours ago, sasha said:

Kad ti stigne kazna u Španiji zbog piraterije zahvaljivaćeš se kumsu

nije torent, nema seeda, nema piraterije, nema ganjanja niti kazne.

Radi kao singerica play imdb sada gledam Hollywood chainsaw hookers 1988

Mogao bi da se podsetim ranih radova Shannon Tweed i Tanye Roberts

edit

Hoću ovakve testere ,nema da se drkaš sa konopcem,nego pali kolko uzmeš u ruke i praviš bloodbath

Edited by Fakundo Sava

Kod mene nece ili nešto radim pogresno

Ladno radi,nice

Edited by Bogotac

The Specials (2000)

Verujem da je za rane dvehiljadite ideja o superherojskoj B(eton) ligi tima bila primamljiva Kregu Mazinu i Džejmsu Ganu. Verovatno su trljali ručice misleći da su uboli džekpot i da će preteći sve žive pre nego što se superherojska groznica potpuno proširi sa nadolazećim filmskim naslovima koji su usledili. Ideja je sledeća, tim heroja iz niže lige, uzima odmor i tu treba da dobiju dil sa kompanijom igračaka. Istovremeno dolazi i nova članica i tu se upoznajemo sa čitavim timom.

Ali ovo je baš jedna golema propuštena prilika da se nešto kaže o superherojima na promućuran način. Verujem da je najveća restrikcija bio sam budžet, jer su čak i za to vreme, kada su sa svih strana izlazili razni indi naslovi snimani štapom i kanapom, mnogi od njih izgledali bolje od The Specials. Ne mogu da zamislim da je imao bioskopsku distribuciju, već deluje kao da je od početka bio spreman direktno za televiziju.

Dopada mi se Tomas Hejden Čurč i njegov lik The Strobe. Odličan prikaz pompeznog i egoističnog vođe tima koji ne zna gde mu je dupe, a gde glava. Čurč generalno ume sjajno da prikaže takve likove.

Džudi Grir izgleda kul kao Deadly Girl, koja je klasičan prototip gotičarke, i šteta je što nisu barem napravili neku foru sa njenim moćima, moglo je to da funkcioniše i bez specijalnih efekata.

Ostatak ekipe glumaca i glumica nema baš toliko sreće u svojim ulogama. Materijal koji je napisao Džejms Gan, sa tim njegovim vidite, bre, koliki sam edžlord!, pristupom i ne baš suptilnim humorom koji često prelazi granice dobrog ukusa, kao i skeč-formom, pokazatelj je da svi moramo da krenemo od trnovitih početaka kako bismo kasnije uspeli da se razvijemo i postanemo bolji.

Ovde se vidi sve ono što danas radi, samo u ogoljenoj formi koja je teška za gledanje, a još manje smešna. A dodatno boli to što je ubacio sebe kao jednog od glavnih likova koji uopšte nije simpatičan. Bolje da ne pričamo o ulozi njegovog brata Šona Gana, ne znam da li danas pogleda ovo i pomisli: „Kako me nije sramota ove uloge?”

Trebalo je da se odluče da film do kraja urade kao punokrvni rijaliti-dokumentarac, jer upravo u tim scenama, kada ih snimaju po sobicama dok komentarišu razne gluposti, film ima najviše potencijala. Postoji tu i „dramska” priča između pojedinih likova, ali ništa od toga nije dovoljno ozbiljno jer primat ipak imaju otrcani gegovi.

Danas već imamo seriju The Boys, koja je parodirala superherojski tim i korporaciju koja stoji iza njega. Ali kada bi se izašlo iz tog ciničnog pogleda, zaplet iz The Specials, sa mnogo manje poznatim superherojima, mogao bi odlično da se osveži iz današnje vizure i da se napravi rimejk koji bi funkcionisao ili kao mini-serija od jedne sezone ili u dugometražnoj formi. I da se mnogo detaljnije govori o superherojima i njihovom mestu u industriji i pop kulturi.

I čini mi se da je izbor muzike Ganovo maslo, tačno se čuje po izboru laganih pop pesama i par pankerskih brzalica, da je to nešto što je u njegovom miljeu i što će kasnije još više usavršiti kada bude radio svoje filmove.

Iron Maiden: Burning Ambition (2026)

Ovo više priliči kakvom pr wiki članku. Padovi, kojih svakako ima su opisani u par rečenica. I njihove unutrašnje svađe i razmirice su toliko plastično rešene, kao popili smo pivo i sve stavili iza nas. Baš se vidi da su velika mašinerija i da imidž nipošto ne sme da se ukalja.

E sada, dolazimo do srži i srca dokumentarca, nisu to Mejdeni. Nego čik, čik pogodi! Njihovi fanovi, oni su leb nasušni, koji zapravo imaju razne zanimljive priče da ispripovedaju i zašto rezonuju sa bendom koji postoji 50. godina. Ima poznatih likova, ali i dosta anonimusa koji često to mnogo bolje opisuju od ovih poznatijih. Najveći kuriozitet jeste što se iz The Cure pojavljuje (gitarista?) na milisekudnu gde ih hvali, tome se zaista nisam nadao.

Vizuelno dokumentarac je dobro osmišljen, koriste razne stare arhivske snimke i slike, koje nećete videti na internetu i to se sve dobro meša sa glasovima članova. Oni su odbili da se snime, jer kontaju da ih je vreme pregazilo i da je mnogo potentnije da se vidi ta mladost od samog početka.

U suštini korektan dokumentarac, ali voleo bih više dramskog mesa o odnosima članova benda u tim prelomnim momentima.

P.S. Ima par iznenađujućih priča i ne želim nikom da kvarim, ali jedna je vezana za Poljsku, ostaviću na tome. Tu sam se cerekao na sav glas kao lud na brašno. Ko pogleda znaće.

Druže otvori blog

49 minutes ago, napadaj said:

Druže otvori blog

Siguran sam da ga ima ili piše na fb ili sl.

6 hours ago, hajde_bajder said:

Iron Maiden: Burning Ambition (2026)

Ovo više priliči kakvom pr wiki članku. Padovi, kojih svakako ima su opisani u par rečenica. I njihove unutrašnje svađe i razmirice su toliko plastično rešene, kao popili smo pivo i sve stavili iza nas. Baš se vidi da su velika mašinerija i da imidž nipošto ne sme da se ukalja.

E sada, dolazimo do srži i srca dokumentarca, nisu to Mejdeni. Nego čik, čik pogodi! Njihovi fanovi, oni su leb nasušni, koji zapravo imaju razne zanimljive priče da ispripovedaju i zašto rezonuju sa bendom koji postoji 50. godina. Ima poznatih likova, ali i dosta anonimusa koji često to mnogo bolje opisuju od ovih poznatijih. Najveći kuriozitet jeste što se iz The Cure pojavljuje (gitarista?) na milisekudnu gde ih hvali, tome se zaista nisam nadao.

Vizuelno dokumentarac je dobro osmišljen, koriste razne stare arhivske snimke i slike, koje nećete videti na internetu i to se sve dobro meša sa glasovima članova. Oni su odbili da se snime, jer kontaju da ih je vreme pregazilo i da je mnogo potentnije da se vidi ta mladost od samog početka.

U suštini korektan dokumentarac, ali voleo bih više dramskog mesa o odnosima članova benda u tim prelomnim momentima.

P.S. Ima par iznenađujućih priča i ne želim nikom da kvarim, ali jedna je vezana za Poljsku, ostaviću na tome. Tu sam se cerekao na sav glas kao lud na brašno. Ko pogleda znaće.

Gledaj the early years, tri sata dramskog mesa

Hvala Moco, potražiću ga. D

Ima na tjubu iz dva dela

Red rooms

https://www.imdb.com/title/tt22207786/

Dobar triler o opsednutosti devojke serijskim ubicom i njegovim zločinima do mere da joj to uništava život jer joj padaju na pamet razne neobične ideje kojima proživljava sve to.