July 11, 2025Jul 11 leba i ruža / ken louč, 2000.zapravo jos gledam, malo više socijalno angažovanog bioskopa nikad nije višak!
July 20, 2025Jul 20 Reality (2023) - preporuka. Nisam znala za Reality Leigh Winner ni za celo to dešavanje, dok nisam dobila preporuku da pogledam film...
July 20, 2025Jul 20 On 6. 7. 2025. at 4:19, banecare1 said:F1solidna holivudska sportska akcija sa malo humora i romantike. dobio sam ocekivano, nije bilo dosadno. ja zadovoljan.Po meni iznenađujuće dobar film. U svim segmentima. Scene vožnje su izuzetne.Ne pratim holivud odavno, ali ovo mi je baš prijalo.
July 20, 2025Jul 20 Šesti najbolji film svih vremena - posle Rubljeva, Fani i Aleksander, Čovek - slon, Gorkog Meseca i Bilo jednom u Americi. Edited July 20, 2025Jul 20 by Milošica
July 20, 2025Jul 20 28 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:nego jesi ti gledala true romance?mislim da nisam... nisam sigurna.
July 20, 2025Jul 20 22 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:znači nisi, pričali smo o tome relativno skorosedi 1ne torentiram, mogu da pogledam samo nešto što je dostupno legit.nemam netfliks, imam samo hbo.ako ima tamo - mogu da pogledam.
July 20, 2025Jul 20 Absence of MaliceKorektan film, nista vise od toga. Nije da bih gledala ponovo. Ima Sidney Pollack bolje filmove. Glavne glumce volim, to me uglavnom i privuklo.
July 20, 2025Jul 20 6 hours ago, klimt said:Po meni iznenađujuće dobar film. U svim segmentima. Scene vožnje su izuzetne.Ne pratim holivud odavno, ali ovo mi je baš prijalo.Upravo se vratili iz bioskopa. Zao mi je sto nisam gledao u 3D, kapiram da bi bio jos bolji. Super su scene voznje, ima odlican adrenalinski vajb koji prati ceo film, tu je i rivalstvo, borba, drugarstvo... pravi film za decake.SpoilerMedjutim ima toliko stvari gde sam pomislio "Zasto? Zasto?". Tipa kad na kraju "leti", scena predugo traje. Pa i sama pricanja o in the zone, ko da nismo culi isti govor u sto drugih filmova. Pa karte, realno ja bi ih ostavio neotkrivene, sa smeskom. Ako ih otkrivas bar da ubacis nesto poput "on je osvojio prvi start a ja ostatak veceri sa tobom" I ono sto mi bas iznerviralo na kraju, kad se mali skuca a imao je prvo mesto i onda odmah krene da navija za Sonija. Mislim budimo realni, daj bar par sekundi ocaja sto mu se to desilo pa posle moze da navija za druga. Pa odlazak Sonija iz F1. OK znali smo da je previse opasno, verovatno je i on shvatio da je vreme ali napravljeno je kao da je u stilu kauboja, ja doso, pobio protivnike, pojebo zenske i otiso a ne da mu je to zivotni san, da vozi F1. Trebalo je ipak da tu bude malo premisljanja pa onda nek prigrabi drugaciji zivot. Mada i taj drugaciji zivot, previse je kao opasna F1 sa svim svojim sigurnostima a on ce da ide da vozi neka makeshift vozila po vukojebinama... Prosto nije realno.Steta, mogao je da bude vrhunski. Edited July 20, 2025Jul 20 by Shan Jan
July 20, 2025Jul 20 Grand Prix iz '66 ostaje neprevazidjen po scenama trkanja. John Frankenheimer je bog.Rush je najkompletniji trkacki film, jer je izabrao istinitu pricu, drzao se bitnih cinjenica i dobro preneo uzbudjenja na stazi.F1 je tipicna Bruckheimerovska nabudzena formulaic (ha!) produkcija, gde su striklirani svi moguci klisei koje film kao proizvod mora da sadrzi da bi imao sto veci uspeh na blagajni. Da, scene trkanja su dobro snimljene (ali nista bolje nego u prethodno navedenim filmovima), da Brad Pitt je effortlessly cool sto znamo od ranije. I da, film logicno treba gledati u bioskopu zbog vizuelno-audio ugodjaja. Ali ostalo nije vredno pomena, mnoge stvari u prici vredjaju inteligenciju gledalaca i definitivno ga necu gledati ponovo. Niti nameravam da gledam najavljeni nastavak. Edited July 20, 2025Jul 20 by Jimmy Kowalski
July 20, 2025Jul 20 On 9. 7. 2025. at 21:09, Jimmy Kowalski said:The first thing you need to know about James Gunn’s version of Superman is that he can be hurt and he can bleed without the presence of kryptonite, which makes you wonder if he’s even Superman at all.The second is that he has a superdog, Krypto, which raises a lot of questions. Did this dog stow away on baby Superman’s spaceship before the planet Krypton exploded? If so, is he immortal, because he’d be about 30 years old, or 210 in dog years? And why isn’t he yet out of his puppy phase?Istini za volju sve je ovo prilično objašnjeno u samom filmu, da ne spojlujem previše sad. Sasvim dobar film, naravno da bi neko da amnezijom na prvu loptu provalio da ga je radio James Gunn. Manje komike nego Guardians ali i manje epske patetike i krindža koje ima Snajder.
July 21, 2025Jul 21 On 20. 7. 2025. at 2:03, pt 2.0 said:Reality (2023) - preporuka. Nisam znala za Reality Leigh Winner ni za celo to dešavanje, dok nisam dobila preporuku da pogledam film...Pazi ribu,nije joj smetalo ubijanje civila u Avganistanu ali kuku majko Putin nam se meša u izbore plakyyyyy E ako je išla u zatvor ,trebala je još toliko Čudno nisu spomenuli kako je tako mlada naučila 3 avganistanska jezika,ako ih stvarno zna
July 21, 2025Jul 21 Jos jedan film Darija Ardjenta je restauiran i stavljen na bioskopski repertoar na nekoliko dana nakon vise od 50 godina. Za razliku od Profondo Rosso od pre par godina koji mi je i danas odlican, ovaj film je tako lose ostario, ako je ikada i bio gledljiv. Smesni dijalozi, uzasno glup scenario, iritirajuca sinhronizacija na italijanski, Bud Spencer kao wtf sporedna kratka uloga, bizarni komicni likovi...ma sve!IMDb4 mosche di velluto grigio (1971) ⭐ 6.5 | Poliziesco, Gia...1h 44m | VM14 Edited July 21, 2025Jul 21 by Lo Zingaro