Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Profesori su još sinoć zvali policiju, oni odbili da dođu.

https://n1info.rs/vesti/dekanat-filozofskog-fakulteta-nadlezni-ne-reaguju-licima-koja-su-okupirala-zgradu-sve-na-raspolaganju/

Dekanat Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je obustavio rad nakon što je grupa mladih ljudi upala u tu instituciju sa zahtevom da se profesoru Dinku Gruhonjiću uruči otkaz, saopštio je da usled izostanka reakcije policije i Fakultet, i njegovi studenti i profesori, imovina i javne isprave ostaju na slobodno raspolaganje licima koja su danas okupirala zgradu.

Podsetimo, Filozofski fakultet u Novom Sadu danas je u 12 časova blokiran kada je u zgradu ušla grupa mladih ljudi, među kojima se za deo opravdano sumnja da nisu studenti, kako se i navodi u saopštenju koje je prosledio Dekanat.

„Fakultet su napustili nastavnici i studenti kako bi se izbegla svaka mogućnost incidenta. U zgradi su ostali dekan, dva prodekana, nekoliko profesora i zaposlenih u stručnim službama Fakulteta kako bi, uz portira, osigurali bezbednost zgrade, imovine i javnih isprava koje se nalaze u zgradi. Nastava i sve ostale planirane aktivnosti otkazane su do daljnjeg“, navodi se u saopštenju.

„Predstavnici policijske stanice Stari grad legitimisali su sve koji se nalaze u zgradi Fakulteta i posle konsultacija sa nadležnim tužilaštvom preneli obaveštenje dekanatu: Policija ne može da reaguje, a blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost. Ponuđena je mogućnost da profesori i zaposleni napuste Fakultet, ali policija ni odgovornom licu nije mogla da garantuje povratak“, navodi se dalje.

A sa druge strane, u Beogradu, Hemijski fakultet je pred zatvaranjem zbog nedostatka finansijske podrške države. Obrni-okreni, u ovoj zemlji je sve prokleto naopako i velikom brzinom padamo u još dublji mrak.

• Tužno 1
  • Replies 40.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gospa buba

1865

• ToniAdams

967

• Filozof manijak

946

• radisa

798

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Došao i Čvarak :dry:

Posted

Jel’ zvao neko policiju?

:Jova:
:covid19:

• +1 1
  • Haha 3
Posted
1 hour ago, Klara said:

A sa druge strane, u Beogradu, Hemijski fakultet je pred zatvaranjem zbog nedostatka finansijske podrške države.

:zalosna:

• Haha 3
  • -1 1
Posted

nadam se da znaš na šta reaguješ

Posted
2 hours ago, đorđe geprat said:

samo da pitam. reče li minisar koju glede gluhonjića?

a ministarka? reče li ona koju?

Posted
1 hour ago, Braća Strugacki said:

nadam se da znaš na šta reaguješ

Objasni mi. Ne radujem se ugrožavanju rada fakulteta.

Posted

Policija ne može da reaguje, a blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost. Ponuđena je mogućnost da profesori i zaposleni napuste Fakultet, ali policija ni odgovornom licu nije mogla da garantuje povratak“, navodi se dalje.

Auh, kako im slatko uručiti osude na 10 godina za terorizam ([rodoljub_sabic]a nije nedodjija[/rodoljub_sabic]).

Posted
4 minutes ago, Tpojka said:

Auh, kako im slatko uručiti osude na 10 godina za terorizam ([rodoljub_sabic]a nije nedodjija[/rodoljub_sabic]).

Sve je dobro dok ne bacaju petarde.

Posted
2 hours ago, Klara said:

Došao i Čvarak :dry:

Najbolje je što na protest protiv izliva SNS-ovske kanalizacije na Univerzitet dolazi Čanak koji vrlo aktivno već godinama doprinosi njenom prelivanju. Evo, verovatno će već koliko sutra da ide kod Marića na televiziju da gnoji i smrdi.

Mene samo čudi da ga niko nije oterao sa protesta protv stvari koje sam kreira. Njegovo prisustvo je ruganje protestu.

• +1 4
Posted

a sta Dinko predaje na filozofskom, ja za njega znam da je novinar

Posted
14 minutes ago, Tpojka said:

očekivan odgovor na pitanje "kao to?

"pa ni kadaje ona mala blokirala rektorat zbog lažne diplome policija nije reagovala"

dobar izgovor para vredi

no, izašlo je na videlo: profani su pičke. i zbog kolege i zbog fakulteta.

• +1 1
Posted
23 hours ago, Djuro said:

studenti su ok sto se tice jednovlasca, korupcije, pokradenih izbora i diktatture ali mojne da je neko napravio vic koji oni ne razumeju.

Evo da pitam sve ovde, možda sam samo ja neobavešten - da li znate neku javnu ličnost u Srbiji mlađu od 30 godina, da otvoreno zagovara levičarske, proevropske, demokratske, liberalne, antifašističke ili antišovinističke ideje, a po mogućnosti da nije aktivno politički angažovana? Ja nisam siguran da znam bilo koga.