Klara Posted March 29 Posted March 29 Profesori su još sinoć zvali policiju, oni odbili da dođu. https://n1info.rs/vesti/dekanat-filozofskog-fakulteta-nadlezni-ne-reaguju-licima-koja-su-okupirala-zgradu-sve-na-raspolaganju/ Quote Dekanat Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji je obustavio rad nakon što je grupa mladih ljudi upala u tu instituciju sa zahtevom da se profesoru Dinku Gruhonjiću uruči otkaz, saopštio je da usled izostanka reakcije policije i Fakultet, i njegovi studenti i profesori, imovina i javne isprave ostaju na slobodno raspolaganje licima koja su danas okupirala zgradu. Podsetimo, Filozofski fakultet u Novom Sadu danas je u 12 časova blokiran kada je u zgradu ušla grupa mladih ljudi, među kojima se za deo opravdano sumnja da nisu studenti, kako se i navodi u saopštenju koje je prosledio Dekanat. „Fakultet su napustili nastavnici i studenti kako bi se izbegla svaka mogućnost incidenta. U zgradi su ostali dekan, dva prodekana, nekoliko profesora i zaposlenih u stručnim službama Fakulteta kako bi, uz portira, osigurali bezbednost zgrade, imovine i javnih isprava koje se nalaze u zgradi. Nastava i sve ostale planirane aktivnosti otkazane su do daljnjeg“, navodi se u saopštenju. Quote „Predstavnici policijske stanice Stari grad legitimisali su sve koji se nalaze u zgradi Fakulteta i posle konsultacija sa nadležnim tužilaštvom preneli obaveštenje dekanatu: Policija ne može da reaguje, a blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost. Ponuđena je mogućnost da profesori i zaposleni napuste Fakultet, ali policija ni odgovornom licu nije mogla da garantuje povratak“, navodi se dalje. A sa druge strane, u Beogradu, Hemijski fakultet je pred zatvaranjem zbog nedostatka finansijske podrške države. Obrni-okreni, u ovoj zemlji je sve prokleto naopako i velikom brzinom padamo u još dublji mrak. 1
Popular Post giuseppe Posted March 29 Popular Post Posted March 29 (edited) Bili, vikali, razišli se. Ovi idioti zaključani iznutra puštali neke sirene i skandirali nešto nerazumljivo. Ispred faksa nas par stotina, profani i studenti. Nisam video političare, ali jesam Gorana Markovića, Petričića i Žilnika. Megafon se jedva čuo. Msm, možemo da im pljunemo pod prozor, dok ne reše sami da izađu nema ko da ih izbaci. Rektorat ćuti, nijedan dekan sem dekanice sa PMF nije ni reč rekao juče na sednici u Univerzitetu. PMF došao na protest organizovano, jedini sem FF. Ostali - ni reči, tajac. Univerzitet u NS, vazda prestonica dupeljubaca i mediokriteta. Ali rektorat da zabole što im je ceo jedan faks blokiran od strane falangi, novi nivo odvratnosti. U ponedeljak opet skup u 13h na stepenicama Rektorata, ali ne vidim šta će se promeniti tim našim okupljanjima, kad su pacovi iz podruma preuzeli vlast (svaka čast!). Novosađane masssssovno zaboli dupe šta im se dešava na Univerzitetu, lepo vreme izmamilo je sve u gradske bašte itd itd Edited March 29 by giuseppe Fotka 9 2
Sestre Bronte Posted March 29 Posted March 29 1 hour ago, Klara said: A sa druge strane, u Beogradu, Hemijski fakultet je pred zatvaranjem zbog nedostatka finansijske podrške države. 3 1
đorđe geprat Posted March 29 Posted March 29 2 hours ago, đorđe geprat said: samo da pitam. reče li minisar koju glede gluhonjića? a ministarka? reče li ona koju?
Klara Posted March 29 Posted March 29 1 hour ago, Braća Strugacki said: nadam se da znaš na šta reaguješ Objasni mi. Ne radujem se ugrožavanju rada fakulteta.
Tpojka Posted March 29 Posted March 29 Quote Policija ne može da reaguje, a blokada javne visokoobrazovne ustanove ne predstavlja osnov za prekršajnu niti krivičnu odgovornost. Ponuđena je mogućnost da profesori i zaposleni napuste Fakultet, ali policija ni odgovornom licu nije mogla da garantuje povratak“, navodi se dalje. Auh, kako im slatko uručiti osude na 10 godina za terorizam ([rodoljub_sabic]a nije nedodjija[/rodoljub_sabic]).
Mel Posted March 29 Posted March 29 4 minutes ago, Tpojka said: Auh, kako im slatko uručiti osude na 10 godina za terorizam ([rodoljub_sabic]a nije nedodjija[/rodoljub_sabic]). Sve je dobro dok ne bacaju petarde.
Ayatollah Posted March 29 Posted March 29 2 hours ago, Klara said: Došao i Čvarak Najbolje je što na protest protiv izliva SNS-ovske kanalizacije na Univerzitet dolazi Čanak koji vrlo aktivno već godinama doprinosi njenom prelivanju. Evo, verovatno će već koliko sutra da ide kod Marića na televiziju da gnoji i smrdi. Mene samo čudi da ga niko nije oterao sa protesta protv stvari koje sam kreira. Njegovo prisustvo je ruganje protestu. 4
ultra plasticni Posted March 29 Posted March 29 a sta Dinko predaje na filozofskom, ja za njega znam da je novinar
đorđe geprat Posted March 29 Posted March 29 14 minutes ago, Tpojka said: Auh, kako im slatko uručiti osude na 10 godina za terorizam ([rodoljub_sabic]a nije nedodjija[/rodoljub_sabic]). očekivan odgovor na pitanje "kao to? "pa ni kadaje ona mala blokirala rektorat zbog lažne diplome policija nije reagovala" dobar izgovor para vredi no, izašlo je na videlo: profani su pičke. i zbog kolege i zbog fakulteta. 1
Ayatollah Posted March 29 Posted March 29 23 hours ago, Djuro said: studenti su ok sto se tice jednovlasca, korupcije, pokradenih izbora i diktatture ali mojne da je neko napravio vic koji oni ne razumeju. Evo da pitam sve ovde, možda sam samo ja neobavešten - da li znate neku javnu ličnost u Srbiji mlađu od 30 godina, da otvoreno zagovara levičarske, proevropske, demokratske, liberalne, antifašističke ili antišovinističke ideje, a po mogućnosti da nije aktivno politički angažovana? Ja nisam siguran da znam bilo koga.
Recommended Posts