May 26May 26 Auh.Prema rečima našeg sagovornika, stručni biolozi iz Mladenovca utvrdili su kakvi insekti izlaze iz vode."Iz ove česme sa snimka izlaze larve muve 'Eristalis', verovatno vrste 'E. tenax'. Razvijaju se u izuzetno zagađenim vodama, često kontaminiranim odlivima s deponija i osokom. Larve su poznati izazivači mijaza kod čoveka, ozbiljne parazitske bolesti koja se karakteriše prisustvom živih larvi muva u tkivima i organima. Prisustvo larvi u vodi s česme je ekstremno opasno zbog svega pomenutog. Voda u ovom delu sela Rajkovac, koje je spojeno sa Mladenovcem, je očigledno kontaminirana, a problem je u tome što su vodovodne cevi u katastrofalnom stanju, ispucale na više mesta, tako da je verovatno došlo do kontakta sa fekalnim vodama"; upozorava on.
May 27May 27 ne znam za gde je ovo. da smo neko drugi, moglo bi da se shvati na drugi način. ovakoПрема његовим речима, будућа српска поларна станица бавила би се климатологијом, метеорологијом, праћењем климатских промена и анализом атмосферских и ледених података, уз учешће у међународним научним пројектима.linak
May 27May 27 Čačak nije imao vode dva dana zbog pucanja cevi velikog promera u sistemu Rzav. Sinoć su, nakon popravke, pustili tehničku vodu u sistem. Sad su ponovo isključili vodu, jer je cev pukla na istom mestu. Sad ce predsednik da nam objasni, da svi ljudi razumeju. Sve su popravili osim tog vara na kom su juče radili.
May 27May 27 1 hour ago, đorđe geprat said:ne znam za gde je ovo. da smo neko drugi, moglo bi da se shvati na drugi način. ovakolinak3 dana po otvaranju stanice
May 28May 28 Koji smo raspad bokte .A za to vreme, redovi za poklonjenje nekoj krpi.Gde se piše o tom užasu ?
May 28May 28 2 minutes ago, duda said:Koji smo raspad bokte .A za to vreme, redovi za poklonjenje nekoj krpi.Gde se piše o tom užasu ?na moderaciji splitovano je posle na spc topik
May 28May 28 12 minutes ago, vememah said:Fekalije se izlile na beogradskom aerodromu, detaljnije na SNS temi.Mislim da sam pisala vec, da mi je jedan od prvih znakova pucanja sistema bio kad sam pocela da na BG aerodromu kad dolazim kuci da zaticem da je WC poceo da smrdi.Pre toga je bio tip top godinama, i nekoliko godina nakon dolaska SNSa (bilo je tad i neko menjanje vlasnistva privatizacija ili sta vec) WC je podsetio na 90te i voznju busem pa ona stajalista usput.Sad se i izlilo, masala.8 minutes ago, levi said:na moderaciji splitovano je posle na spc topikSansa da ce tema sad da opet zamre je znaci nekih 90%.
May 28May 28 10 minutes ago, Shan Jan said:Koliko ovo ima veze sa SNSom? Valjda je aerodrom u vlasnistvu VINCI grupe.A nacionalni parkovi u vlasnistvu Kine, zapadna Srbija u vlasnistvu Rio Tinta, sve neka privatna vlasnistva nad nekadasnjim public prepertijem.
May 29May 29 Koliko sam našao odgovoran je Vinci, čak se i hvale kako znaju sa sanitary wastevater:...the airport has reduced its CO2 emissions by 23% since 2019, increased its waste recycling rate to 70%, and is effectively treating sanitary wastewater generated at the airport. These initiatives make Belgrade Airport unique in Serbia.PR briljira, vodoinstalateri malo manje....
Friday at 04:395 days Ma Vinci je zasrao, hehe bukvalno.Sad dal je bas bas do njjih ili do nekih nasih podizvodjaca ko ce ga znati.
Friday at 05:135 days 7 hours ago, Shan Jan said:Koliko ovo ima veze sa SNSom? Valjda je aerodrom u vlasnistvu VINCI grupe.Jel misliš da su izvođači radova bili iz Francuske ili iz SNS firmi?
Friday at 05:195 days 5 minutes ago, Sammael said:Jel misliš da su izvođači radova bili iz Francuske ili iz SNS firmi?Nemam pojma. Vinci ima i ceo deo koji se bavi gradnjom. Svakako nase inspekcije ne rade dobar posao.