May 4May 4 Just now, Mel said:Sad ce mozda morati da pocnu da ih pakuju u temper evident ambalazu.Nema zaštite od ovoga, razni su proizvodi koji se mogu tretirati bez ikakvog traga. Čak može da bude i samo prazna pretnja, bez zaista zatrovanih proizvoda. Vrlo opasan pravac.
May 6May 6 Popular Post Nova.rsDevojka sa cerebralnom paralizom i epilepsijom preminula,...Vesna Vitas iz Inđije, prošle srede, zvala je Hitnu pomoć u ovom gradu, zbog zdravstvenih problema koje je imala njena ćerka Sanja (19), ali joj je rečeno da ni
May 6May 6 i onda me pitaju šta mi fali. kolika mi je penzija bila pre 10 godina a kolika je danas. fali mi sigurnost da će mi se pomoći ako mi bude potrebno
May 6May 6 Meni su jedva poslali hitnu kad sam imala trostruki prelom skocnog zgloba i naprsnuce kolena. Pitali me kako znam da je noga slomljena kad nije pogledao lekar i rekli da imaju samo jedno vozilo za grad i da sacekam dok bude slobodno, ili da se snadjem ako mi je hitno. A oni se zovu hitna pomoć, ne znam zašto. O hitnoj pomoci u nemalom gradu pricam.
May 6May 6 18 minutes ago, LaLinea said:Meni su jedva poslali hitnu kad sam imala trostruki prelom skocnog zgloba i naprsnuce kolena. Pitali me kako znam da je noga slomljena kad nije pogledao lekar i rekli da imaju samo jedno vozilo za grad i da sacekam dok bude slobodno, ili da se snadjem ako mi je hitno. A oni se zovu hitna pomoć, ne znam zašto. O hitnoj pomoci u nemalom gradu pricam. Cesto se pise o odbijanju da izadju na teren, ovde je malo mesto u pitanju pa opet ne izlaze.Ja sam prateci neke vesti i neke jos price iz okoline shvatila da i kad dodju pitanje je sta znaju da urade sem da udare adrenalin pod kozu i kome treba/sme i kome ne sme. Izgleda da su i neobuceni, i neopremljeni (recimo posli na teren za prijavljen astmatican napad, dosli kad je dete vec preminulo, reklli roditeljima da svakako nemaju kiseonik i ne bi i mogli da pomognu).
May 7May 7 Neulaganje u zdravstvo se mora odraziti i na hitnu pomoć, oni su deo sistema. Kod nas, na opštinu od nekih 25 hiljada ljudi su u jednom trenutku imali jedno vozilo hitne pomoći, koje se koristi i za transport bolesnika i za hitne slučajeve. Ako ti bude hitno kad je vozilo angažovano za prevoz pacijenta na kontrolu u Beograd, jbg... Da ne pričam da često zaposleni u hitnoj pomoći sami kupuju potrošni materijal jer ga ne dobijaju od Doma zdravlja. Digli smo frku preko udruženja građana oko ovoga, pojavila su se vrlo brzo još dva vozila koja su na servisu bila nekoliko meseci. Realno su polu raspad, ali bar postoji opcija da hitna služba izađe na teren.Neće se situacija sama od sebe popraviti. Koliko smo "zaslužni" za povećanje broja raspoloživih ambulantnih vozila, toliko smo i krivi što smo kao opština uopšte došli u situaciju da imamo samo jedno vozilo.
May 7May 7 Dočim se kod nas u Neoplanti vozila hitne pomoći koriste za prevoz ćaci batinaša.Gde ima tu se i preliva
May 7May 7 Nova.rsIzboli mladića po glavi i vratu posle svađe u saobraćaju...U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Mihajlo T. (19) zbog postojanja osnova sumnje da je 4. maja, zajedno sa za sada NN licima pokušao da liši život
May 7May 7 Kod nas oko zgrade hitne pomoći stoji parkirano oko 20 saniteta, vozila izgledaju sasvim nova. Pre više od godinu dana je napravljena još jedna zgrada doma zdravlja za veliki deo grada, ali stoji prazna i polako već propada. Možda nema lekara i ostalog osoblja. Verovatno nema ni opreme, skoro je bio slučaj da duže od sat vremena nisu mogli da nadju jedan jedini respirator koji imaju za transport sanitetom. U svakom slučaju u ovom gradu od oko 100k stanovnika je najbolje ne zavisiti od medicinske pomoći bilo koje vrste ili dobiti uput za Bg.
May 7May 7 N1 Info RSPijani državljanin Srbije izazvao udes u Hrvatskoj, pogin...Državljanin Srbije (50) u sredu je pijan na autoputu A1 u Hrvatskoj, kod Neretića u blizini Karlovca, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dvojica njPijani državljanin Srbije izazvao udes u Hrvatskoj, poginula dvojica Nepalaca
May 7May 7 3 hours ago, x500 said:Nova.rsIzboli mladića po glavi i vratu posle svađe u saobraćaju...U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Mihajlo T. (19) zbog postojanja osnova sumnje da je 4. maja, zajedno sa za sada NN licima pokušao da liši životWTF? Kakva baklja? Ovo neki nesretnik naleteo na navijace ili obracun u pitanju?
May 7May 7 @LaLinea drugaricin cale je umro cekajuci hitnu pomoc sat ipo nakon srcanog udara. Ja ako mi nesyo budr zovem taksi, kakva hitna pomoc.