April 27Apr 27 Naravno, najteže je biti u tuđim cipelama. Ali postoji nešto što se zove empatija, to jest sposobnost razumevanja drugog izmeštanjem iz sopstvene pozicije. Zaštita "malih" neprivilegovanih ljudi iz malih sredina je nepostojeća.
April 27Apr 27 apsolutno. pritom, izbori ce biti dobijeni prevashodno glasovima iz vecih gradova i to je potpuno u redu.borba ne treba da nam pociva na licnoj zrtvi, narocito ne ljudi koji su po svojoj poziciji nezasticeni, nego na kolektivnoj akciji.istovremeno, naravno, svaka im cast za hrabrost.
April 27Apr 27 On 25. 4. 2026. at 16:41, Mel said:Cela ta prica, neko dete hekla, pa se kaci tako malo na neke socijalne mreze, pa ga neki maoriji ljudi hetuju kroz socijalne mreze, je sve zajedno dijabolicna.Manijaka ima dovoljno i ko ne kaci decu po mrezama da vabi dodatne, tako bar ja mislim, ko misli drugacije siroko mu polje naravno tj socijalne mreze pa nek se kaci i nek kuka sto jelte ima ludih ljudi, so shocking.online okruzenje je nasa svakodnevn8ca bas kao i 'realni' zivotni prostor tako da to sto si rekla vazi i za ulicu, park, igraliste... deca da sede ukuci jer ih neko moze napasti ako izadju. pa ko pusti dete ispred zgrade nema sta da kuka ako neki belaj. valjda je cilj da sva okruzenja budu sto bezbednija za sve.
April 27Apr 27 13 minutes ago, adam said:online okruzenje je nasa svakodnevn8ca bas kao i 'realni' zivotni prostor tako da to sto si rekla vazi i za ulicu, park, igraliste... deca da sede ukuci jer ih neko moze napasti ako izadju. pa ko pusti dete ispred zgrade nema sta da kuka ako neki belaj.valjda je cilj da sva okruzenja budu sto bezbednija za sve.I kupleraj je deo zivota i svakodnevnice pa ne bih dete vodila tamo. Socijalne mreze su cesto jako toksicne, a pored interesantnog sadrzaja mislim da potenciraju okupljanje veceg broja frikova nego na prosecnoj ulici, bas kao i neki od appova za zabavljanje. Da ne ulazim sto je to tako, tek moji najnormalniji clanovi porodice ni fejsbuk nemaju.
April 27Apr 27 53 minutes ago, morgana said:apsolutno. pritom, izbori ce biti dobijeni prevashodno glasovima iz vecih gradova i to je potpuno u redu.borba ne treba da nam pociva na licnoj zrtvi, narocito ne ljudi koji su po svojoj poziciji nezasticeni, nego na kolektivnoj akciji.istovremeno, naravno, svaka im cast za hrabrost.Ukrascu ovo borbu ne treba zasnivati na licnoj zrtvi nego koletktivnoj akciji. Morgana filozofer
April 27Apr 27 sve ovo sa detetom koje hekla malo poliva na dete koje je nosilo mini suknju dok hekla. namera mi je jasna ali pravac njje dobar. neko bi vec jednom morao da dobije po guzici za javno ponashanje, al to ne moze da bude sad, znamo i zashto. naravno, pitanje ko su roditelji i shta chine uvek stoji...
April 27Apr 27 1 hour ago, Mel said:I kupleraj je deo zivota i svakodnevnice pa ne bih dete vodila tamo. Socijalne mreze su cesto jako toksicne, a pored interesantnog sadrzaja mislim da potenciraju okupljanje veceg broja frikova nego na prosecnoj ulici, bas kao i neki od appova za zabavljanje. Da ne ulazim sto je to tako, tek moji najnormalniji clanovi porodice ni fejsbuk nemaju.internet nije kupleraj niti je kompletna populacija tvoja porodica pa svi da se tako ponasaju i problem resen. to je javno dostupan prostor, generacije su rodjene i odrasle u tom prostoru i cilj mora biti da se taj prostor ucini sigurnim za sve. nije resenje cuvanje dece van istog nego kaznjavanje onih koji ga zloupotrebljavaju.
April 27Apr 27 Huh? @gospa buba Heklanje je vrh stvar, da me ne mrzi naucio bih i ja. Moju sestricinu to smiruje.
April 27Apr 27 heklanje se trivijalno lako uchi, neka te nauchi devojchica. posle mozesh da uchitash osnove topologije i prostorne grupe i kristalne sisteme, al to ce biti samo tvoj hir prvo je ono popishte trebalo da dobije preko zuba. a onda redom.evo sad chitam da uvazeni profesor univerziteta nema email. kako da mi kazesh da si poplulistichko naci djubre, a da mi kazesh manje rechi. naravno ako je tachno Edited April 27Apr 27 by gospa buba
April 27Apr 27 3 minutes ago, Filozof manijak said:Skijanje se brzo uči, tko je blesav da sedi kućivelika sam protivnica skijanja. u entropijskom smislu a i ostalim smislovima
April 27Apr 27 16 minutes ago, gospa buba said:evo sad chitam da uvazeni profesor univerziteta nema email. kako da mi kazesh da si poplulistichko naci djubre, a da mi kazesh manje rechi. naravno ako je tachno ujedno nema nikakav interes, svi imaju drustveni, grupni i individualni, kaze, svi, al eto on nema. ni mejl ni licni interes.
April 27Apr 27 Just now, morgana said:ujedno nema nikakav interes, svi imaju drustveni, grupni i individualni, kaze, svi, al eto on nema. ni mejl ni licni interes.bila je kod mene jedna debilkinjinja, srecom ode u penziju, shefica laboratorije velika nauchnica, koja njje imala mobilni. shto ajde de i njlje bash najveci uzas. samo da nije dolazila redovno u preduzece i onda taj odred svojih robova maltretirala fiksnim, oni su morali da imaju mobilni da moze uvek da ih nadje. ili da sede u ofisu pored firminog broja. nju pak nije mogao da nadje niko onda zovu saradnike da joj nose svoje mobilne da se javi mejl je imala, ali su od mejla uspeval nekako da pobegnu.ed. znachi nema mejl. pozive na nnv mu donosi trenirani golub pismonosha. izveshtaje isto. radove recenzije. fotografije mu shalju uramljene u zlatni gips pretpostavljam bulshit. niko da se pohvali da guzicu brishe repushinom iza kuce, kakva klonja kakvi papiri. bakrachi Edited April 27Apr 27 by gospa buba
April 27Apr 27 30 minutes ago, gospa buba said:evo sad chitam da uvazeni profesor univerziteta nema email. kako da mi kazesh da si poplulistichko naci djubre, a da mi kazesh manje rechi. naravno ako je tachno Ako nema mail, kako je pisao uvaženom gospodinu Twiteru da skinu lažnog njega? Pisao pismo na pisaćoj mašini pa slao u Amerike?Laže oko toga, ne zanam koji je razlog, ali laže 99%... Edited April 27Apr 27 by radisa
April 27Apr 27 umorna sam vishe od srba materemi.ne znam ni oni kako izdrzavaju @radisa znam ja pitao tomu da mu pozove sa fiksnog toma je to znao.ed. mejbi ima asistenta pa ga drka do iznemoglosti, shtampa, trchi pliva skache. potkiva golubove. tako i moj otac, koji je i stariji i lepshi od navedenog, ima i mejl i eupravu i sve i mene operaterku za zakazivanja, poreze i ostala obracanja drzavnim entitetima. samo tako moze da se nema emajl Edited April 27Apr 27 by gospa buba