Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

Socijalne mreze ispod 15 godina i telefoni u skolama se zabranjuju u sve vise zemalja. I to onih koje mi gledamo kao napredne i demokracke.

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

svaka od ovih zemalja razmatra neki oblik zabrane mreza za decu. da ne bude da moramo da se ugledamo na koreju, rusiju i turkmenistan.

image.png

13 minutes ago, Greek Freak said:

Kad pocne post ovako... 😁

Sve egzaktni podaci covid19

50 minutes ago, Sludge Factory said:

Najlakse je udariti zabrane svega zivog, svakako lakse nego da se radi nesto sa decom, da se prica, poducava, objasnjava... i to od jaslica do fakulteta, od roditelja i baba i deda, do profesora i pedagoga/psihologa. To zahteva trud, ulaganje vremena i resursa (opet od roditelja do drzave), a to niko nece, jer je tesko, a rezultati vidljivi tek nakon decenija, jbg.

Trziste se ne slaze sa ovim, pametnija deca manji profit.

Tako da nema nista od ovoga.

Edited by brusli

2 hours ago, omiljeni said:

sub na baku praseta ima barem 98.6% studenata u blokadi

Izvor?

2 hours ago, Shan Jan said:

Socijalne mreze ispod 15 godina i telefoni u skolama se zabranjuju u sve vise zemalja. I to onih koje mi gledamo kao napredne i demokracke.

telefoni na chasu su u nekim beogradskim shkolama zabranjeni odavno. prvo neformalno, a poslednje dve godine mi je dolazilo neko obaveshtenje, da kao roditeljka priznam da sam primila k znanju. nikakva drama.

na zalost, mislim da se time nista ne postize. skola postaje samo pauza izmedju odlaska na internet.

ja nisam stekla utisak, to je hudinijeva ekipa, svesni su da im telefon ne koristi na nastavi. mada jeste specifichna shkola. shta me zovesh znash da sam na chasu lolol

Naravno da treba da zabrane koriscenje mob telefona u skolama, zar treba o tome da diskutujemo.

Kod Snupija&Lucije ( cerka&sin) su zabranjeni mobilni, mozes da ih nosis i koristis samo za vreme velikog odmora u "dvoristu". Koga uhvate da ih koristi za vreme nastave, male pauze , sledi kazna.

Rezultati su vise nego zadovoljavajuci.

Apropo zabrane drustvenih mreza, lično nisam za totalnu zabranu, ali za neki vid zabrane sadrzaja koji je dostupan deci do 14-16 godina svakako jesam, ako je to uopste izvodljivo.

2 hours ago, copkillah said:

Izvor?

Kurir/Pink

Kazna, a onda akcija drukaj komsiju, poznanika, nepoznanika, prijatelje ako se ne pridrzavaju.

Ko rukom odneseno za 3 meseca, sta god treba.

U Australiji valjda pocinje uskoro ta zabrana drustvenih mreza pa bumo videli.

a odakle prasetu pregledi i subovi? možda su ga gledali penzosi? ili kidare, ali ne naše nego tamo iz meksika ili mongolije?

kad je on bio u prajmu ova škvadra što sad studira mu je bila ciljna grupa i oni su mu gro subova.

dete može da prati baku praseta, a da izraste u čeljade koje je duplo pametnije od tebe. to ti je tako.

Elementary, my dear Watson lol

Gen Z is officially less intelligent than millennials, first recorded intergenerational IQ drop

Gen Z is officially the first and only generation to be less intelligent than the previous one, data shows. This makes millennials the only generation to be sharper and smarter than the younger ones that followed. According to a neuroscientist, Gen-Zers officially have low cognitive development, thanks to the use of "educational technology" or EdTech. Research showed that Gen Z is the first group to score lower than the generation before them. Their attention span, memory, reading and math skills, problem-solving abilities, and overall IQ are lower than those of millennials. Dr Jared Cooney Horvath, a former teacher-turned-neuroscientist, told the US Senate Committee on Commerce, Science, and Transportation that even though Gen Z spent more time in school than those in the 20th century, their intelligence levels dropped considerably. He said the current methods of education that rely on technology have led to the generation losing out big time. He shared data that he says clearly shows that cognitive abilities started to decline around 2010.

Kad ono - nije tako unsure

Edited by Filozof manijak

1 hour ago, omiljeni said:

a odakle prasetu pregledi i subovi? možda su ga gledali penzosi? ili kidare, ali ne naše nego tamo iz meksika ili mongolije?

kad je on bio u prajmu ova škvadra što sad studira mu je bila ciljna grupa i oni su mu gro subova.

dete može da prati baku praseta, a da izraste u čeljade koje je duplo pametnije od tebe. to ti je tako.

Ma naravno da su mu danasnji studenti blokaderi gro, sta gro bre, 99,9% subscribera.

Omiljeni samo objašnjava fenomen, uopšte ne priča iz neke negativne perspektive.