February 17Feb 17 Socijalne mreze ispod 15 godina i telefoni u skolama se zabranjuju u sve vise zemalja. I to onih koje mi gledamo kao napredne i demokracke.
February 17Feb 17 svaka od ovih zemalja razmatra neki oblik zabrane mreza za decu. da ne bude da moramo da se ugledamo na koreju, rusiju i turkmenistan.
February 17Feb 17 50 minutes ago, Sludge Factory said:Najlakse je udariti zabrane svega zivog, svakako lakse nego da se radi nesto sa decom, da se prica, poducava, objasnjava... i to od jaslica do fakulteta, od roditelja i baba i deda, do profesora i pedagoga/psihologa. To zahteva trud, ulaganje vremena i resursa (opet od roditelja do drzave), a to niko nece, jer je tesko, a rezultati vidljivi tek nakon decenija, jbg.Trziste se ne slaze sa ovim, pametnija deca manji profit.Tako da nema nista od ovoga. Edited February 17Feb 17 by brusli
February 17Feb 17 2 hours ago, omiljeni said:sub na baku praseta ima barem 98.6% studenata u blokadiIzvor?
February 17Feb 17 2 hours ago, Shan Jan said:Socijalne mreze ispod 15 godina i telefoni u skolama se zabranjuju u sve vise zemalja. I to onih koje mi gledamo kao napredne i demokracke.telefoni na chasu su u nekim beogradskim shkolama zabranjeni odavno. prvo neformalno, a poslednje dve godine mi je dolazilo neko obaveshtenje, da kao roditeljka priznam da sam primila k znanju. nikakva drama.
February 17Feb 17 na zalost, mislim da se time nista ne postize. skola postaje samo pauza izmedju odlaska na internet.
February 17Feb 17 ja nisam stekla utisak, to je hudinijeva ekipa, svesni su da im telefon ne koristi na nastavi. mada jeste specifichna shkola. shta me zovesh znash da sam na chasu
February 17Feb 17 Naravno da treba da zabrane koriscenje mob telefona u skolama, zar treba o tome da diskutujemo. Kod Snupija&Lucije ( cerka&sin) su zabranjeni mobilni, mozes da ih nosis i koristis samo za vreme velikog odmora u "dvoristu". Koga uhvate da ih koristi za vreme nastave, male pauze , sledi kazna. Rezultati su vise nego zadovoljavajuci. Apropo zabrane drustvenih mreza, lično nisam za totalnu zabranu, ali za neki vid zabrane sadrzaja koji je dostupan deci do 14-16 godina svakako jesam, ako je to uopste izvodljivo.2 hours ago, copkillah said:Izvor?Kurir/Pink
February 17Feb 17 Kazna, a onda akcija drukaj komsiju, poznanika, nepoznanika, prijatelje ako se ne pridrzavaju.Ko rukom odneseno za 3 meseca, sta god treba.
February 18Feb 18 a odakle prasetu pregledi i subovi? možda su ga gledali penzosi? ili kidare, ali ne naše nego tamo iz meksika ili mongolije? kad je on bio u prajmu ova škvadra što sad studira mu je bila ciljna grupa i oni su mu gro subova.dete može da prati baku praseta, a da izraste u čeljade koje je duplo pametnije od tebe. to ti je tako.
February 18Feb 18 Elementary, my dear Watson lolGen Z is officially less intelligent than millennials, first recorded intergenerational IQ dropGen Z is officially the first and only generation to be less intelligent than the previous one, data shows. This makes millennials the only generation to be sharper and smarter than the younger ones that followed. According to a neuroscientist, Gen-Zers officially have low cognitive development, thanks to the use of "educational technology" or EdTech. Research showed that Gen Z is the first group to score lower than the generation before them. Their attention span, memory, reading and math skills, problem-solving abilities, and overall IQ are lower than those of millennials. Dr Jared Cooney Horvath, a former teacher-turned-neuroscientist, told the US Senate Committee on Commerce, Science, and Transportation that even though Gen Z spent more time in school than those in the 20th century, their intelligence levels dropped considerably. He said the current methods of education that rely on technology have led to the generation losing out big time. He shared data that he says clearly shows that cognitive abilities started to decline around 2010.Kad ono - nije tako Edited February 18Feb 18 by Filozof manijak
February 18Feb 18 1 hour ago, omiljeni said:a odakle prasetu pregledi i subovi? možda su ga gledali penzosi? ili kidare, ali ne naše nego tamo iz meksika ili mongolije?kad je on bio u prajmu ova škvadra što sad studira mu je bila ciljna grupa i oni su mu gro subova.dete može da prati baku praseta, a da izraste u čeljade koje je duplo pametnije od tebe. to ti je tako.Ma naravno da su mu danasnji studenti blokaderi gro, sta gro bre, 99,9% subscribera.