February 12Feb 12 7 minutes ago, Greek Freak said:Jel ovo boldovano tvoj komentar ili simulacija odgovora predsednika drzave nam?Pa da je osam zgrada razlicitih hotela na moru nacickano na 20 metara jedna od druge, ne bi otisao tamo na more, posto vise nisi u prirodi nego medju zgradama. Centar Zlatibora ne lici na rizort u prirodi nego na ogroman blok zgrada.mozda ljudi vole taj concrete jungle vibe. vidis da se svuda zapatilo.
February 12Feb 12 17 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:mozda ljudi vole taj concrete jungle vibe. vidis da se svuda zapatilo.Ali nije razlicitih 10.000 ljudi gradilo tamo sa namerom da zivi, pa da kazemo "eto, vole ljudi". Nego je dozvoljeno nekolicini "investitora" da izmasakriraju planinu, tj. taj centar. Da je to opravdano toliko masivnom potraznjom, ne bi sada rentirali apartmane za 20 evra.
February 12Feb 12 1 minute ago, Greek Freak said:Ali nije razlicitih 10.000 ljudi gradilo tamo sa namerom da zivi, pa da kazemo "eto, vole ljudi". Nego je dozvoljeno nekolicini "investitora" da izmasakriraju planinu, tj. taj centar. Da je to opravdano toliko masivnom potraznjom, ne bi sada rentirali apartmane za 20 evra.Meni deluje da ljudi masovno svesno ili nesvesno upadaju u narativ kako mu se sve može, jer eto - narod. Takav narativ savršeno odgovara AV.
February 12Feb 12 6 minutes ago, Milošica said:Meni deluje da ljudi masovno svesno ili nesvesno upadaju u narativ kako mu se sve može, jer eto - narod. Takav narativ savršeno odgovara AV.Moze mu se jer ce preplaceni panduri i zandari u saradnji sa preplacenijim cacijima prebiti one koji se bune.
February 12Feb 12 10 minutes ago, Milošica said:Meni deluje da ljudi masovno svesno ili nesvesno upadaju u narativ kako mu se sve može, jer eto - narod. Takav narativ savršeno odgovara AV.pa jel mu se ne moze? ja mislim da mu se moze, nije to narativ, nego nasa realnost. i nije strasno to priznati. jel pregazio zakon za go ahead oko bnv-a. nismo dovoljno besni = moze mu se
February 12Feb 12 Just now, Mr.Mxyzptlk said:pa jel mu se ne moze? ja mislim da mu se moze, nije to narativ, nego nasa realnost. i nije strasno to priznati. jel pregazio zakon za go ahead oko bnv-a. nismo dovoljno besni = moze mu seŠta ovo "dovoljno" znači?Tako se normalizuju autokratski režimi i upada u paradoks, jer što je režim više autokratski - potrebno je više "besa"(šta god to značilo). Nećeš da žrtvuješ sebe - nisi dovoljno besan. Sutra tim razmišljanjanjem dođeš do toga da ako nećeš žrtvovati i svoje dete uz to - nisi dovoljno besan.
February 12Feb 12 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:pa jel mu se ne moze? ja mislim da mu se moze, nije to narativ, nego nasa realnost. i nije strasno to priznati. jel pregazio zakon za go ahead oko bnv-a. nismo dovoljno besni = moze mu seBas to. Nije to narativ, to je realnost. Sta ih sprecava? Drze sve poluge vlasti, sav novac, sve medije, sve sudove, sve kriminalce... Jedino kad jednom prekipi narodu toliko da ga zabole vise i za goli zivot pa celu tu drzavu razbuca. Dotle ce im se moci.
February 12Feb 12 1 hour ago, ragasto said:Ma ja nisam lepo napisao jer sam otišao na redit da vidim komentare pa se komentar odnoai na to tamo. Povremeno neko okači fotku iz vazduha pa počne masovno sablažnjavanje kao da to ne traje već x godina i kao da niko ne može da prihvati da je to nepovratno.To jesu simboli, da, i svi ih imamo u svojim gradovima, Beograd prvi. I da je u tim gradovima stavljeno pod kontrolu, ne bi se pare prale ni na Zlatiboru, ili bar ne bi ovako izgledalo. Još veći svinjac po imenu BG na vodi ta ekipa nešto slabo komentariše u poslednje vreme.Što se tiče uništavanja, uništen je samo centar turistickog naselja Zlatibor (ex Partizanske vode, ex Kraljeve vode), a planina Zlatibor je mnogo veća od toga i najveći deo je i dalje netaknut. Ali to nije toliko privlačno svima za Instagram.I još jednom savetujem svima da idu na Zlatibor i iskoriste dobar i nov smeštaj po niskim cenama. Čisto da vlasnici apartmana vide da će im se investicija isplatiti nikada. Pro tip: oslušnite ugostitelje kako se žale da ljuuudi ne kupuju ništa skuplje od palačinaka i americkih krofnica Kapiram sta hoces da kazes ali ja (a verujem i mnogi drugi) zamisljam odmor na planini takav da sam u smestaju koji se uklapa u prirodu (drvo, kamen, mozda cigla) i da kad izadjem na terasu da vec gledam u borove na dohvat ruke. Tako je nekad gradjeno. Ok je otici u sumu i hajkovati, to obozavam, al kad dodjem gajbi zelim da uz caj uzivam u sumu i mirisu drveca. To i dalje ima da se nadje na Divcibarima tu i tamo al ovaj centar Zlatibora... pa bukvalno gori pogled i zvuk sa terase nego u mom bloku. Meni je bar park i drvece ispred gajbe
February 12Feb 12 39 minutes ago, Shan Jan said:Kapiram sta hoces da kazes ali ja (a verujem i mnogi drugi) zamisljam odmor na planini takav da sam u smestaju koji se uklapa u prirodu (drvo, kamen, mozda cigla) i da kad izadjem na terasu da vec gledam u borove na dohvat ruke. Tako je nekad gradjeno. Ok je otici u sumu i hajkovati, to obozavam, al kad dodjem gajbi zelim da uz caj uzivam u sumu i mirisu drveca. To i dalje ima da se nadje na Divcibarima tu i tamo al ovaj centar Zlatibora... pa bukvalno gori pogled i zvuk sa terase nego u mom bloku. Meni je bar park i drvece ispred gajbe Pa jeste, ali centar Zlatibora je centar grada, iako se zove isto kao planina. Imaš etno smeštaj (nazovimo ga tako) i dalje, jeste dalje od centra, i tu može da se zaboravi na 5 prodavnica u krugu, beton, behaton i šarene fontane. Zanimljivost je u tome što većinu turista to ni ne zanima. Zanima ih da imaju prodavnice, kafiće sa ogromnim šankovima, restorane, uređena šetališta, itd. To važi i za domaće (uglavnom porodice koje zbog dece neće da se drndaju po selima) i za Bugare koje tek ne zanima takav smeštaj. Koga to zanima, i dalje se to može naći na Zlatiboru.
February 12Feb 12 1 hour ago, ragasto said:Pa jeste, ali centar Zlatibora je centar grada, iako se zove isto kao planina. Imaš etno smeštaj (nazovimo ga tako) i dalje, jeste dalje od centra, i tu može da se zaboravi na 5 prodavnica u krugu, beton, behaton i šarene fontane. Zanimljivost je u tome što većinu turista to ni ne zanima. Zanima ih da imaju prodavnice, kafiće sa ogromnim šankovima, restorane, uređena šetališta, itd. To važi i za domaće (uglavnom porodice koje zbog dece neće da se drndaju po selima) i za Bugare koje tek ne zanima takav smeštaj. Koga to zanima, i dalje se to može naći na Zlatiboru.Ali ti turisti mogu da imaju setaliste, prodavnice, restorane i kafice u centru bez obzira na to da li je pored izgradjeno 30 zgrada od po 8 ili 10 spratova ili ne. Uostalom, setaliste, restorani, prodavnice i kafici su postojali u tom istom centru Zlatibora i pre nego sto je zalicio na NBG blokove kojima je neko uklonio zelenilo. Opet kazem, da su takve i tolike zgrade zaista trazene u tolikoj meri, ne bi bile poluprazne i ne bi se apartmani rentirali za 20 evra. Nekome je omoguceno da lako opere ko zna koliko para od ko zna cega, i to je to. Da su te pare posteno zaradili, bilo bi ih mnogo vise briga za tacnu ekonomsku racunicu i popunjenost kapaciteta. Posto nisu, nije ih toliko briga, glavni posao su odradili, lova je oprana. A to sto su taj centar usput nepovratno unakazili nije briga ni njih, niti one koji su im sve to, mimo urbanistickih propisa i zdravog razuma, omogucili.
February 12Feb 12 Just now, Greek Freak said:Ali ti turisti mogu da imaju setaliste, prodavnice, restorane i kafice u centru bez obzira na to da li je pored izgradjeno 30 zgrada od po 8 ili 10 spratova ili ne. Uostalom, setaliste, restorani, prodavnice i kafici su postojali u tom istom centru Zlatibora i pre nego sto je zalicio na NBG blokove kojima je neko uklonio zelenilo.Opet kazem, da su takve i tolike zgrade zaista trazene u tolikoj meri, ne bi bile poluprazne i ne bi se apartmani rentirali za 20 evra. Nekome je omoguceno da lako opere ko zna koliko para od ko zna cega, i to je to. Da su te pare posteno zaradili, bilo bi ih mnogo vise briga za tacnu ekonomsku racunicu i popunjenost kapaciteta. Posto nisu, nije ih toliko briga, glavni posao su odradili, lova je oprana. A to sto su taj centar usput nepovratno unakazili nije briga ni njih, niti one koji su im sve to, mimo urbanistickih propisa i zdravog razuma, omogucili.Imali su, slažem se, a onda je neko dopustio da se nekažnjeno pravi ovo što je napravljeno. Taj neko je u Beogradu i nešto slično je napravio i u Beogradu, na vodi.I naravno da toliki smeštaj nije tražen, između ostalog zato i kažem da treba sve to akati i izakati. Za 20 - 30ak evra po danu, znači dođe verovatno i jeftinije od stana na dan u Beogradu. Pa neka se bizmismeni češu. A bude li nekada zaista došlo do pravog svođenja računa, nekoliko hektara šume na Zlatiboru će biti još i najmanja stavka.
February 12Feb 12 Popular Post 3 hours ago, ragasto said:Pa jeste, ali centar Zlatibora je centar grada, iako se zove isto kao planina. Imaš etno smeštaj (nazovimo ga tako) i dalje, jeste dalje od centra, i tu može da se zaboravi na 5 prodavnica u krugu, beton, behaton i šarene fontane. Zanimljivost je u tome što većinu turista to ni ne zanima. Zanima ih da imaju prodavnice, kafiće sa ogromnim šankovima, restorane, uređena šetališta, itd. To važi i za domaće (uglavnom porodice koje zbog dece neće da se drndaju po selima) i za Bugare koje tek ne zanima takav smeštaj. Koga to zanima, i dalje se to može naći na Zlatiboru.Dovoljno je otići do Slovenije, i videti kako sva infrastruktura može da postoji i bez toga da se grade soliteri. I u svakom delu zemlje im je tako, ne samo u zimskim centrima, ali njihovo društvo radi za dobrobit svih, a naše za dobrobit pojedinaca.
February 12Feb 12 12 minutes ago, Ayatollah said:Dovoljno je otići do Slovenije, i videti kako sva infrastruktura može da postoji i bez toga da se grade soliteri. I u svakom delu zemlje im je tako, ne samo u zimskim centrima, ali njihovo društvo radi za dobrobit svih, a naše za dobrobit pojedinaca.TO je zato što su oni zaostali 40 godina za nama, kod njih je još dobro...
February 12Feb 12 12 minutes ago, radisa said:TO je zato što su oni zaostali 40 godina za nama, kod njih je još dobro... Reverzni optimizam