November 8, 2025Nov 8 52 minutes ago, Ayatollah said:Kako ti nije jasno. Pravo se piše običnim jezikom, bez strašnih nerazumljivih izraza koji postoje u medicini ili IT-ju, što dalje znači da se pravom mogu baviti svaki Mile i Slavica i novinarski Mile i Slavica, jer je potreban samo zdrav razum da bi se sve razumelo i rešilo. Što bi onda bilo ko trošio pare i vreme na nekakve advokate, kada mogu sami da besplatno reše sopstvene probleme.Sad ozbiljno - ovaj novinarski tekst gore je esencija pravno nemogućih gluposti, tipa "neki čovek iz banke je prodao potraživanja odnosno zgradu nekom advokatu" i sličnih budalaština. Nemaju novinari interesovanja (a obično ni kapaciteta) da se bave nekim ozbiljnim istraživanjem, jer traži vreme, a i dosadno je širem auditorijumu koji voli zašećerene bućkuriše.Sve to znam, ali mi je nekako žao ljudi koji su odrasli u uverenju i tako vaspitani da veruju da pravom može svako da se bavi i da je to nešto za šta ne mora da se plati stručnjak. Pogodovali su tome i advokati, svojim načinom rada, otimanjem za klijente davanjem popusta (dođi kod mene, ja ću to da ti napišem za 3 hiljade, sto da plaćas kolegi punu tarifu).Ja lično nikada ne bih sebi sam popravljao zub, izlivao temelj kuće ili popravljao automobil. Sa druge strane uvek kada sam imao neki pravni problem angažovao sam advokate, uredno ih plaćao po advokatskoj tarifi i uslov za saradnju je bio da mi ne dozvole da se mešam u njihov posao. Bez obzira što nešto možda i bolje znam od njih, ali vodim se onim da advokat koji sam sebe zastupa ima budalu za klijenta.Meni je trebalo 10 minuta da nadjem podatke o ovom slučaju koji su dostupni na internetu i strašno je da 20 vlasnika stanova nije moglo da se organizuje da angažuju advokate koji će razvaliti ovaj postupak na sitne komade, a postupak je u toku već 10 godina.
November 9, 2025Nov 9 Pronađeno je telo Đorđa Jankovića iz Kragujevca , momka koji je nestao pre nekoliko nedelja... :( Šta se dešava?...
November 9, 2025Nov 9 5 minutes ago, Klara said:Pronađeno je telo Đorđa Jankovića iz Kragujevca , momka koji je nestao pre nekoliko nedelja... :(Šta se dešava?...Ne znam, vrlo mi je čudno. Nađen je u žbunju nedaleko od palate pravde i hitne pomoći gde je dosta prometno, tu ljudi šetaju i kučiće po okolini... Tražili su ga 20 dana, danas su krenuli u potragu od palate pravde i našli ga 200 metara dalje... ako su imali indicija da ga tu treba tražiti, nemoguće je da 20 dana niko nije obišao taj kraj.
November 9, 2025Nov 9 I meni tako deluje, kao da je namerno tu ostavljen čim je pokrenuta potraga, neverovatno mi je da taj deo neko već nije obišao...postaje jezivo.Još gadnija su mi sva nagađanja zlonamernih.
November 11, 2025Nov 11 Imam info iz neposrednog okruženja nesrećno preminulog dečka, njegova smrt, iako su okolnosti nalaženja tela čudne, nema nikakve veze sa aktuelnim političkim dešavanjima.
November 12, 2025Nov 12 N1 Info RSNa deonici brze pruge Beograd-Subotica, gde voz ide 200 k...U železničkoj stanici Naumovićevo tokom prethodne noći nepoznata lica presekla su i pokušala krađu kablova sa obe strane pruge na ulasku u stanično područje, št
November 12, 2025Nov 12 Infrastruktura železnica Srbije i ukazala da sumnja da se radi o diverziji sa ciljem uništavanja železničke infrastrukture.terorizam bato. da se spreči dalji razvoj srbije i sabotira bliskost srbije i mađarske.
November 12, 2025Nov 12 Konsolidovali su se, sad svaku daleko bilo potencijalnu nesrecu predupredjuju pricom o terorizmu i sabotazi. Ono gde su omanuli kad je nadstresnica bila u pitanju.
November 14, 2025Nov 14 N1 Info RS(VIDEO) Auto uleteo u grupu ljudi na Banjici, ima povređenihTeška nesreća dogodila se danas na Banjici kada je automobil uleteo u grupu ljudi. Kako se navodi na društvenim mrežama, automobil je uleteo među ulične prodavc
November 14, 2025Nov 14 26 minutes ago, Jeremija said:N1 Info RS(VIDEO) Auto uleteo u grupu ljudi na Banjici, ima povređenihTeška nesreća dogodila se danas na Banjici kada je automobil uleteo u grupu ljudi. Kako se navodi na društvenim mrežama, automobil je uleteo među ulične prodavcKad prodjem pored tih ulicnih prodavaca tamo uvek mi se malo stegne srce. Samo im je jos ovo trebalo...
November 21, 2025Nov 21 N1 Info RSNiška policija uhapsila turskog vozača kamiona - za mesec...Niška saobraćajna policija zaustavila je pedesetdevetogodišnjeg državljanina Turske koji je vozeći kamion "mercedes" u prethodnih 28 dana napravio 80 prekršaja.Niška saobraćajna policija zaustavila je pedesetdevetogodišnjeg državljanina Turske koji je vozeći kamion "mercedes" u prethodnih 28 dana napravio 80 prekršaja.
November 21, 2025Nov 21 NOVA portalUžas u stanu vođe navijača Partizana iz Niša: Danima muči...Užas u stanu vođe navijača Partizana iz Niša: Danima mučili, ponižavali i snimali zlostavljanje mladića (21)Bogte, kakva bolestina
November 21, 2025Nov 21 3 minutes ago, Marsupilami said:"sreća", pa su snimali.. pravosnažna presuda 1/1.. ili se varam...50 da si u pravu i 100% da se varas...