Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted (edited)

Natrpali u ono glineno čudo krompira, šargarepe, tikvica, kupusa, luka i pola kila junetine u kockicama (kapak, reče mesar). Ješćemo tri dana to :lolol: Računam da će mu sat i po - dva biti dosta...

Таман та три дана без кухања можеш искористити да мало одџоњаш по дану, кад немреш по ноћи;) шифра сова

Edited by Simon
Posted

Ne mogu da spavam po danu, preduzeće...

Elem, ovo ispalo ekstra za prvi put. Iznenadila me količina tečnosti kad sam otklopio, pretpostavljam da je zbog toga što u poklopcu nema rupica sva tečnost ostala unutra (nasuo sam oko 4 dl vode pre stavljanja u rernu, a sad ima skoro duplo više). Sledeći put samo 2dl vina preko svega, bez vode, na 180°C. I više soli i bibera. I lovor.

Posted

Plećka odležala 24h u konjaku i začinima, sad u rernu

e8c128a04aef337478b7affc0857437f.jpg

Posted

Ispohovao i patlidžane i paprike u pivskom testu, sad se kuva teleća čorica i peče patišanj sa jagodama.

Posted

brza smuti pa prospi torta - piskote umocene u mleko sa vanilom, pa preko toga krem od slatke pavlake i maskaropenea, pa preko toga macerirane (?) jagode.

vec se ostrim da od ostatka maskarponea napravim tiramisu.

Posted

aj bejliz tiramisu. ima kod najdzele. 

Posted

Морам смислити нешто лагано за појести, данас су најавили звиздан.

Posted

Блитве овдје нема, тако да то отпада. Бакалар обично користимо сушени за кухање.

Posted

Нека риба ће бити сигурно, осим узгојног лососа, то не купујемо.

Posted

ne jedete svezi bakalar?

bilo sta zeleno, ukljucujuci i kelj, moze da se pravi na blitvu. 

Posted

Једемо и свјежи, али покушавамо да варирамо јер имамо доста добар избор и друге рибе. Кељ је стигао овдје прије можда деценију, и боље да није стигао што се мене тиче, не мрем га смислити. Зелениш ће бити прилог свакако. Одох у куповину.

Posted

mmmmmmmm....mnogo sam dobar rucak napravila za sutra. nesto kao lazanje, ali sa grilovanim tikvicama umesto testa, kozijim kackavaljem, besamelom od kozijeg mleka i raguom sa gljivama... ja lazanje i tako vise volim da jedem podgrejane, pa sutrasnji rucak zeljno iscekujem :-) 

Posted

mmmmmmmm....mnogo sam dobar rucak napravila za sutra. nesto kao lazanje, ali sa grilovanim tikvicama umesto testa, kozijim kackavaljem, besamelom od kozijeg mleka i raguom sa gljivama... ja lazanje i tako vise volim da jedem podgrejane, pa sutrasnji rucak zeljno iscekujem :-) 

A što preskačeš doručak?