Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

dobro daj vise taj recept, ocigledno izgaras:)

Mene zanima, piši jbt

e, dobro, za tebe ocu :D

jedan crni i jedan crveni luk i dve jabuke izdinstas na puteru sa par listova lovora, dodas100 grama seckanog na listice badema i dva cena bluka, kasiku worcestera, prodinstas jos malo. onda 500 grama mlevene junetine, pojacas vatru i kad je fino proprzeno dodas kasicicu-dve ljutog karija, kurkumu, bibera i sok od jednog limuna. smanjis vatru i ostavis da se krcka jos desetak minuta dok pripremis preliv. 4-5 jaja i 250 ml mleka umutis dobro. sredinu od pola hleba prelijes polovinom toga i ostavis 5 minuta da dobro upije, pa izgnjecis u pire i umesas u ono meso. umesas kasiku chutney-ja, ili dve kasike braon secera i malo sirceta ako nemas, rasporedis u vatrastalnu posudu, stavis jos nekoliko listova svezeg lovora preko i zalijes ostatkom jaja i jos malo poprasis kurkumom. u rernu na 180 jedno 45 minuta. prost pirinac za prilog i udri.

ti si vegeterijanac bese? ne zanima te onda :)

ja to opste kulture radi, ne moram da jedem, al volim da znam. vidim da si i dalje tvrdio pazar, molite me da vam kazem, srecom naiso banatjanin;)

Edited by cmrlj

molite me da vam kazem

ma na lakat bih progovorio, samo se malo gicam :)

znam. i ja isto :D

e, dobro, za tebe ocu :D

jedan crni i jedan crveni luk i dve jabuke izdinstas na puteru sa par listova lovora, dodas100 grama seckanog na listice badema i dva cena bluka, kasiku worcestera, prodinstas jos malo. onda 500 grama mlevene junetine, pojacas vatru i kad je fino proprzeno dodas kasicicu-dve ljutog karija, kurkumu, bibera i sok od jednog limuna. smanjis vatru i ostavis da se krcka jos desetak minuta dok pripremis preliv. 4-5 jaja i 250 ml mleka umutis dobro. sredinu od pola hleba prelijes polovinom toga i ostavis 5 minuta da dobro upije, pa izgnjecis u pire i umesas u ono meso. umesas kasiku chutney-ja, ili dve kasike braon secera i malo sirceta ako nemas, rasporedis u vatrastalnu posudu, stavis jos nekoliko listova svezeg lovora preko i zalijes ostatkom jaja i jos malo poprasis kurkumom. u rernu na 180 jedno 45 minuta. prost pirinac za prilog i udri.

Došao gladan sa posla i čitam ovo....

Leleee

Op, ovo izgleda kao da ću da volim!

Jednom sam pravio bastilju (magreb, pita od golubova sa bademima, slatkasto slano) za svoj rođendan, pola dana mi otišlo u kuhinji ali je vredelo. Volim te ukuse, baš (kačio sam ovde zimus hariru, supu od leblebije i sočiva)

Najskorije će da se proba

Na toj piti ti intenzivno zavidim i danas, ja se jos nisam usudio :)

.8e915041e1a711477b63adc3322bef4a.jpg

Po Aramovom receptu od prosle godine, samo ovaj put nisam bila lenja posto sam pravila natenane za veceru

Corbica od belih spargli sa krutonima

LirvflmSY4O3zjaJsy1d5-TciUV7Hi-WhNPDCenQrmFIbHJEXNod0gBgb5XqhhMBfladMmqXOb-JcEXW

Chili con carne

a72c629ba1c8d36a789d6fea8e043758.jpg

Natrpali u ono glineno čudo krompira, šargarepe, tikvica, kupusa, luka i pola kila junetine u kockicama (kapak, reče mesar). Ješćemo tri dana to :lolol: Računam da će mu sat i po - dva biti dosta...

dva