aram Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 e, dobro, za tebe ocu :D jedan crni i jedan crveni luk i dve jabuke izdinstas na puteru sa par listova lovora, dodas100 grama seckanog na listice badema i dva cena bluka, kasiku worcestera, prodinstas jos malo. onda 500 grama mlevene junetine, pojacas vatru i kad je fino proprzeno dodas kasicicu-dve ljutog karija, kurkumu, bibera i sok od jednog limuna. smanjis vatru i ostavis da se krcka jos desetak minuta dok pripremis preliv. 4-5 jaja i 250 ml mleka umutis dobro. sredinu od pola hleba prelijes polovinom toga i ostavis 5 minuta da dobro upije, pa izgnjecis u pire i umesas u ono meso. umesas kasiku chutney-ja, ili dve kasike braon secera i malo sirceta ako nemas, rasporedis u vatrastalnu posudu, stavis jos nekoliko listova svezeg lovora preko i zalijes ostatkom jaja i jos malo poprasis kurkumom. u rernu na 180 jedno 45 minuta. prost pirinac za prilog i udri.
cmrlj Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 (edited) ti si vegeterijanac bese? ne zanima te onda :) ja to opste kulture radi, ne moram da jedem, al volim da znam. vidim da si i dalje tvrdio pazar, molite me da vam kazem, srecom naiso banatjanin;) Edited May 9, 2017 by cmrlj
aram Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 molite me da vam kazem ma na lakat bih progovorio, samo se malo gicam :)
Frank Pembleton Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 e, dobro, za tebe ocu :D jedan crni i jedan crveni luk i dve jabuke izdinstas na puteru sa par listova lovora, dodas100 grama seckanog na listice badema i dva cena bluka, kasiku worcestera, prodinstas jos malo. onda 500 grama mlevene junetine, pojacas vatru i kad je fino proprzeno dodas kasicicu-dve ljutog karija, kurkumu, bibera i sok od jednog limuna. smanjis vatru i ostavis da se krcka jos desetak minuta dok pripremis preliv. 4-5 jaja i 250 ml mleka umutis dobro. sredinu od pola hleba prelijes polovinom toga i ostavis 5 minuta da dobro upije, pa izgnjecis u pire i umesas u ono meso. umesas kasiku chutney-ja, ili dve kasike braon secera i malo sirceta ako nemas, rasporedis u vatrastalnu posudu, stavis jos nekoliko listova svezeg lovora preko i zalijes ostatkom jaja i jos malo poprasis kurkumom. u rernu na 180 jedno 45 minuta. prost pirinac za prilog i udri. Došao gladan sa posla i čitam ovo....Leleee
banatjanin Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Op, ovo izgleda kao da ću da volim! Jednom sam pravio bastilju (magreb, pita od golubova sa bademima, slatkasto slano) za svoj rođendan, pola dana mi otišlo u kuhinji ali je vredelo. Volim te ukuse, baš (kačio sam ovde zimus hariru, supu od leblebije i sočiva) Najskorije će da se proba
aram Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Na toj piti ti intenzivno zavidim i danas, ja se jos nisam usudio :)
I*m with the pilots Posted May 17, 2017 Posted May 17, 2017 Po Aramovom receptu od prosle godine, samo ovaj put nisam bila lenja posto sam pravila natenane za veceru Corbica od belih spargli sa krutonima
Đipalo Junuz Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Natrpali u ono glineno čudo krompira, šargarepe, tikvica, kupusa, luka i pola kila junetine u kockicama (kapak, reče mesar). Ješćemo tri dana to Računam da će mu sat i po - dva biti dosta...
Recommended Posts