Аврам Гојић Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) moji bosanci (dolina une) kuvaju suljpa sa 7 vrsta mesa. ajd dimljeno, ajd slanine razne, malo rebaraca i kobasica, ali najperverznije mi je mleveno meso koje muljaju s dva prsta u sitne cuftice i ubacuju skoro na kraju kuvanjagospode boze, to cu ja da napravim u zemljanom kada padne temp. ispod 10stavicu ovcetinu, junetinu, svinjetinu, rebarca, sudzuka, butkicu i mlevenogprigodna muzika sledi: Edited August 30, 2012 by Marko M. Dabovic
mire Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 ja sve pravim u zemljanim posudama, lonci i pržulje...najbolje mi kad obnavljam "alat", pa zapalim u original (zlakusu), i navratim kod prvih s leve stranedva rođena brata, ne govore od malih nogu, a ubijaju grnčarijuimanja im deli samo utabana stazica, hodaš istom, i čim vrdneš levo ili desno, nadležni skoči u ponudea mene znaju, pola ns sam "opremio", uvek pun gepek, pa se sit nauživam navlačenjem i cenkanjem sa obojicom
Аврам Гојић Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) haha svaka cast, i ja imam veliki zlakuski komplet, od porodice Milic, ali sam gro stvari kupio u Guci, usred sabora. ispalo je da je tako jeftinije nego kada se ide tamo, posto u Guci moraju da budu konkurentni a u Zlakusama furaju fazon kartela.imam i neke stvari koje sam sam isprojektovao i dao da mi naprave tamo, ispalo je super. bili su zadovoljni sto neko ima samostalnu ideju o tome kakvo posudje zeli. Edited August 30, 2012 by Marko M. Dabovic
mire Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) čekaj, milić, nizak, proćelav, polumutav, skoro muca?... Edited August 30, 2012 by mire
Аврам Гојић Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 čekaj, milić, nizak, proćelav, polumutav, skoro muca?...ne bih znao, zena mu je valjda tamo prodavalaa ovaj sto mi je donosio je neki mladjinosim se mislju da odem tamo u ekspediciju, ponesem fotoaparat, slozim neku medijsku zvaku i vidim i snimim ceo proces pravljenja
mire Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 milić je ime...jedan od braćemoji klinci kod njega pravili neke zajebancije na točku, to im doživljaj života, još čuvaju drangulije
Zverilla Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 ja pasulj volim klot.crni luk, pasulj i malo (ali zaista malo) neceg suvog da zamirisepred kraj samo malo crvene paprike, ako nema sveze onda aleve naravno, ovo ne radi ako pasulj nije odlican.
Аврам Гојић Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Izmisljam nesto.Smudj se marinira u mnogo bosiljka i belog luka i suvim zacinima.Uz njega ce ici krompir salata, i specijalni tartar preliv sa dizon senfom, krupno mlevenim biberom i sitno seckanim krastavcicima.
renne Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 (edited) kupio odličan komad leks karea, pa ga malo doradio, skinuo mas'posolio, pobibiberio, zasekao do trećine i u svaki prorez ubacio po komad mancetepremazao smesom senfa, dodatne slačice, kima i ruzmarina i stavio da odstoji sat vremenau međuvremenu stavio sargarepu da se dinstameso prepržio na gril tiganju sa obe strane po dva minutastavio u pekač pa u rernu na 4 sata EDIT: na polovini pečenja ću da ubacim krompir, cluk i papriku Edited September 7, 2012 by renne
assück Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 e jebiga renne. sad mi se pored goulasha jede i to tvoje :(
Amelija Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 njambtw stvarno bi trebalo napraviti neku emisiju kako kuvaju renne, gaza, vasa i lala (koji pride i objašnjava vina)a za posle možemo renneova žena i ja da pravimo torte i kolače i te zajebancije
Recommended Posts