Jump to content
IGNORED

Pojam "urbano"

jaja_s_paprikama

Recommended Posts

• Replies 783
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

49

• ToniAdams

46

• Аврам Гојић

43

• Caligula

38

Mislim da je ovo vrh:  

Usamljena sam u toj hrabrosti i počelo je da me frustrira to što se Beograd pretvara u palanku u kojoj ne može da se održi gej prajd. I ne treba da se održi, jer ti što žele da budu ponosni rasplaču se nad svojom jadnom sudbinom uz Svetlanine pesme. 

I mene frustrira to što u Beogradu ne može da se održi prajd parada.

Meni je ovo što sam pročitala "o filmu" totalno na mestu: http://beogradzivotilismrt.com/o-filmu/

Onda sam pogledala trejler i tu mi se ne sviđa zato što mi deluje svađalački i deli se na "mi" i "oni" i još su "oni" nekakva stoka. Znam, o ovome se već pričalo. Ta podela i svađalački stav je totalno nazadna i neće odvesti nikakvom poboljšanju stanja u Beogradu ili bilo gde i gej parada se nikada neće održati dok budemo ovima koji su protiv govorili da su govna i da se "vrate u svoje selo".

Ali opet, pogledala bih ovaj dokumentarac, zanima me. Mislim da ste ispljuvali ženu baš onako preterano, jbg. Govorite o njoj isto kao što ona govori o tim "iz sela" a zbog toga je pljujete.

Ta podela i svađalački stav je totalno nazadna i neće odvesti nikakvom poboljšanju stanja u Beogradu ili bilo gde i gej parada se nikada neće održati dok budemo ovima koji su protiv govorili da su govna i da se "vrate u svoje selo".

Pokušaj da objaniš to 'njima', garantujem ti ozbiljne batine koje ćeš tom prilikom popiti.

I mene frustrira to što u Beogradu ne može da se održi prajd parada.

Meni je ovo što sam pročitala "o filmu" totalno na mestu: http://beogradzivotilismrt.com/o-filmu/

Onda sam pogledala trejler i tu mi se ne sviđa zato što mi deluje svađalački i deli se na "mi" i "oni" i još su "oni" nekakva stoka. Znam, o ovome se već pričalo. Ta podela i svađalački stav je totalno nazadna i neće odvesti nikakvom poboljšanju stanja u Beogradu ili bilo gde i gej parada se nikada neće održati dok budemo ovima koji su protiv govorili da su govna i da se "vrate u svoje selo".

Ali opet, pogledala bih ovaj dokumentarac, zanima me. Mislim da ste ispljuvali ženu baš onako preterano, jbg. Govorite o njoj isto kao što ona govori o tim "iz sela" a zbog toga je pljujete.

I mene jako frustrira sto nema gay parade.

Problem u ovom citiranom delu je u tome sto ona kaze: i ne treba da je bude, pa ti gayevi slusaju cecu!

to je to ludilo, glasali su da je najseksi šapić, slušaju cecu, karleuša je ikona

ajmo polako svi u svoja sela, nema potrebe za okupljanjem na ovoj temi

Govorite o njoj isto kao što ona govori o tim "iz sela" a zbog toga je pljujete.

... ma nemoj da se nerviras bzvz, nista to nije novo. U svakom selu imas nekoga ko tera dosljake da se vrate u svoja sela. To ti je, da tako kazem, globalna pojava i traje vekovima. Sto je vece selo to su glasovi negodovanja jaci. Nego me zbunjuje sto ti seljani sebe percipiraju kao "individualce" i "urbane", a susta su suprotnost tome - i ovi sto placu pored violine i publika koja se na to prima.

Edited by Caligula

počelo je da me frustrira to što se Beograd pretvara u palanku u kojoj ne može da se održi gej prajd. I ne treba da se održi, jer ti što žele da budu ponosni rasplaču se nad svojom jadnom sudbinom uz Svetlanine pesme.

:lol:

ispade da je prajd manifestacija za urbane gejeve gospodu a ove pedercine sa sela sto susaju cecu nek prave paradu na njivi

ili nek sede izmedju svoje 4 tarabe

problem je tu ta šizofrena komponenta koja pokazuje/dokazuje da nema mnogo razlike između ugnjatavača i ugnjetavanog, da se obrnu uloge, bez problema bi se obrnule

a ne bi smelo da bude tako

problem je tu ta šizofrena komponenta koja pokazuje/dokazuje da nema mnogo razlike između ugnjatavača i ugnjetavanog, da se obrnu uloge, bez problema bi se obrnule

a ne bi smelo da bude tako

... pa ako bih morao da biram stranu, svakako bih se izvalio na fontanu pored ove nesrecnice. Ali ovde je biranje strane lazna dilema, nijedna strana nema dodirnih tacaka sa mojim sistemom vrednosti i individualizmom™ (edit: tekst sa linka ne odslikava moj stav, naleteh na ovo kao reakciju na "film")

Edited by Caligula

“Извин’те! Госпојица манекенка! Дозволите да ја вама поставим пар питања.. Елем.. Којим речима почиње говор мајора Драгутина Гавриловића, а којима се завршава? Споменик на Теразијама коме је посвећен и где се тачно налази? Где леже тела краља Александра и краљице Драге и ко је живописао Вождовачку цркву? Палата “Албанија” се зове тако јер?… Ресавска улица се пре звала – како? Зашто је тај човек био значајан за Београд? А зашто Миша Анастасијевић? Ко је био Ђорђе Вајферт, а ко Геца Кон? По узору на који манастир је грађена Црква Св. Марка?.. “ 

Primedba je original Treća SrbijaTreći Beograd

I mene jako frustrira sto nema gay parade.

Problem u ovom citiranom delu je u tome sto ona kaze: i ne treba da je bude, pa ti gayevi slusaju cecu!

To mi je promaklo, OK, to je zaista sramotna izjava.