Dionysos Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 (edited) постоје камере, али колико сам ја разумео не користе се за мерење брзине... још увек нисам чуо да је неко добио казну за вожњу преко моста, укључујући и мене Edited June 13, 2014 by Dionysos
Dionysos Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 али од како су уведене камере нисам видео саобраћајце на улазу у град, а пре су прилично често тамо хватали оне који се сјуре низ мост
radisa Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Slažem se, nisam znao za kamere, ali tek onda mi nije jasno, kroz tunel i preko mosta većina vozi 90-100-110 u bilo koje doba dana Osim onih koji znaju za kamere i neće da raizikuju da dobiju kaznu. Ja retko kad idem preko mosta brže od 80, zbog toga.
beeva Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 (edited) Te kamere ne mjere brzinu. Ali, kamera snima saobracaj a onda se na snimku racuna brzina izmedju A i B tacke na mostu..cemu jos sluze ne znam, tako je bar bilo. Kad kazem oni, mislim FTN. Edited June 13, 2014 by beeva
maheem Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 ovo je neki stari snimak i čini mi se da im merač brzine nije baždaren kako treba
hattori Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Ana Lalic je dopisnik Blica iz NS, ovo drugo ime mi nije poznato. ne mora ovo da bude naruceno, ne ide to bas tako. prvi zadatak novinara u ovakvim situacijama je da odu kod roditelja zrtve/pocinioca, i pustice u novine sta god da ovi kazu. jel postoje agencije za botovanje? mogu bez problema da zamislim nekog gada koji angazuje ljude po srbiji da za sitne pare odradjuju poslove na internetu. ili je to u pitanju, ili je ovaj narod totalno otisao u kurac, ako je ikada i bio normalan.
Time Crisis Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Osim onih koji znaju za kamere i neće da raizikuju da dobiju kaznu. Ja retko kad idem preko mosta brže od 80, zbog toga. Valjda bi onda do sada već masovno dobijali kazne. Uostalom i 80 je već prekoračenje brzine
radisa Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Valjda bi onda do sada već masovno dobijali kazne. Uostalom i 80 je već prekoračenje brzine Tabla na mostu je 80. Znam da niko ne dobija kazne, ali, tehnička mogućnost postoji. Uvek mogu da počnu.
ordi Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 tragovi kočenja 80 m? da li to znači da su išli brzinom od oko 200 km/h kad vozač nije uspeo da ukoči? žalosno.
wall Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Neko nauči na najteži način da divljanje za volanom ubija. Tuga.
nera Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Gledala sam u par navrata emisiju o kaznenoj skoli za pijane vozace, u Australiji cini mi se, gde im drze predavanja ljudi kojima je neko nastradao u nesreci ili su izazvali neku tesku nesrecu, plus im prikazuju snimke i fotografije. Ne znam koliko je zaista uspesno ali deluje da ima efekta na ljude. Mislim da bi tako nesto slicno moglo da se organizuje po skolama i fakultetima posto su mladji vozaci najrizicniji. Ne moraju da ih traumiraju fotkama ali bar predavanja gde ce angazovati ljude koji imaju takvo iskustvo. Vecina ljudi ide onim "nece to bas meni da se desi", pa bi mozda pomoglo suocavanje sa realnim zivotom. Tuga me hvata kad vidim ovakve naslove :(
Tale Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Vala.. najtužnije je što se ovakve stvari dešavaju iako u većini slučajeva apsulutno sve zavisi od samog vozača. Pritom su ovo deca, 18 godina. Siguran sam da, bez obzira na to koliko su putevi loši i signalizaija neuređena, kada bi svi mi malo više pričali jedni drugima da se malo manje gazi po gasu, da se ne pije pre vožnje, da se bude obazriv, poštuju propisi, podigne tolerancija prema drugim učesnicima u saobraćaju - bilo bi duplo bezbednije na ulicama.
ordi Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 ma, sve to ok, al mene stra' s kim sve sutra dete može da ti sedne u kola... brrr
Recommended Posts