February 22Feb 22 Sad sam odgledao obe borbe tj čim sam ustao, Delija je bio sasvim solidan i sigurno dobio barem drugu rundu vrlo moguće da je pokraden.Medić baš baš brutalan treća pobeda za redom, ako se ne varam, sve 3 KO u prvoj rundi, top 12 rejting, najavljuje sledeću borbu za leto u Beogradu, o tome se baš dosta priča po borilačkim krugovima ali za sada ništa konkretno (mma event u BG).Žao mi Delije, dobro se tukao, imao dobre serije i kombinacije. Ovaj ga je samo jednom rušio i to u trećoj rundi bez bilo kakve ozbiljnije štete u tom gremplingu. Edited February 22Feb 22 by Mil@n
February 22Feb 22 malo je i vizuelni utisak (u vezi sudija), sergej je delovao kao ozbiljan borac, a ante, sa onako neartikulisanim kretnjama, kao amater koji je zalutao u ufc
March 2Mar 2 Ilić Barbir će biti dobar fajt. Gledao sam sinoć Bojkovića.Dobio je, ali i dalje sam prilično siguran da on nikada neće napraviti iole bolju karijeru od prosečnog mma borca ne Evrope već Balkana i ovih predela.Dečko je toliko glup, njegove izjave su toliko plitke, neartikulisane, nepovezane, infantilne, ne može bukvalno da se izražava na nekom normalnom nivou.Što se borbe tiče i dalje mu prolaze direkti kroz dabl dek, ne obraća puno pažnje na distancu, zaleće se, otkriva se, ali je generalno zasluženo pobedio i imao msm možda i 3 nokdauna ali je Ukrajinac nekim čudom izdržao prva dva da bi posle trećeg sudija prekinuo. Ukrajinac je prepustio sredinu oktagona i manje više se stalno borio uz ogradu bez neke agresije ili pokušaja iste, što je ovom u mnogome olakšalo stvar. Siguran sam da će kod prvog iskusnijeg napadača dobiti po tamburi samo tako, opet. Ne znam koliko je ko imao KG na dan borbe ali mi je i u ovom kao i u meču protiv Desmaea delovalo da je Bojković imao minimum 5 kila više od protivinika. To što se kile ne mere na dan borbe je ubedljivo najveća glupost ovog sporta.
March 3Mar 3 slažem se za skidanje kila, sa tim da mislim da ne bi pomoglo mnogo ni merenje na dan borbe, ako ne bi i pogoršalo stvar jer bi se jednostavno borili dehidrirani. uz to, merenje neposredno pred borbu ne odgovara organizacijama jer nemaju vremena da reaguju kad neko padne vagu i od toga nema ništa. Za taj problem je bolje i za sada jedino primenjeno rešenje test hidratacije pre vage. To radi ONE i Soldić je zbog toga prešao iz veltera u srednju, ali to su morali da urade i ostali tako da nije ništa poremećeno. Veliki poluteškaši, kao recimo Rakić, bi verovatno bili u problemu ako se ne napravi nova kategorija, ostale kategorije to uglavnom ne bi dotaklo jer bi i oni iznad morali da se pomere. Izgubili bi samo oni koji na konto “talenta” da bolje podnose ekstremnu dehidrataciju sada imaju prednost.Trenutno je svuda osim u ONE jedan od legitmnih kvaliteta to koliko kila borac može da vrati za 36 sati bez da se raspadne. Dagestanci su poznati po tome. Međutim, Bojković uopšte nema taj kvalitet, naprotiv, muči se sa skidanjem. I sad je bio catch weight na 75kg ja mislim umesto 70kg jer nije mogao da skine na svoju kategoriju. Kod njega je fora to što je vlasnik FNC-a njegov menadžer i to što je rano stekao popularnost pa ga grade i to su radili tako što su mu bukvalno od prve borbe dovodili ljude sa ok skorom, ali za broj manje, koji su se uglavnom borili u kategoriji ispod. Nije do skidanja nego prosto plate manje likove da se bore iznad svoje kategorije i tu nema pomoći ako svi pristaju na to. Edited March 3Mar 3 by Heaviside
March 3Mar 3 Baš sam dosta razmišljao o tome ima li sukoba interesa u tome što je Forgač, jel, CEO organizacije, u sukobu interesa menadžerišući jednog od boraca. Onda Bojković priča na KZŠ kako su njemu Forgač i Icko našli dobrog protivnika ja ću se boriti sa kim god kažu Forgač i Icko, itd itd ne zvuči mi to sve nekako "normalno".
March 3Mar 3 MMA je ceo u sukobu interesa. Uopšte nije ok to što su tom sportu spojeni promocija i rangiranje. U boksu je to oduvek odvojeno pa ne odlučuje promoter ko se bori za pojas nego WBC i druge asocijacije koje dodeljuju pojase. U Americi je 2000 Muhammad Ali Boxing Reform Act koji zakonom sprečava takve sukobe interesa (promoter - agent - rangiranje), a trenutno je u proceduri proširenja na MMA, ali znajući odnose Trampa sa UFC-om možemo sa sigurnošću predvideti ishod te inicijative.Na Balkanu tj. u slučaju Forgača je to dignuto na još luđi nivo. Čovek osim sukoba interesa koje imaju sve MMA promocije uključujućini UFC, zastupa kao agent borce koji u toj promociji nastupaju valjda pregovarajući sam sa sobom o uslovima i vlasnik je najvećeg regionalnog gym-a ATT zagreb. do skoro je bio u uglu kao trener svojim borcima u svojoj organizaciji sa kojom on kao agent boraca pregovora, recimo Stošićubu borbi protiv Fabijana. Zamisli Dana White da bude nekome u uglu na UFC događaju. Dakle, totalni sukob interesa, sve je pokrio - procenat koji se daje gym-u, procenat koji se daje agentu, zaradu od event-a i odluku ko je kako rangiran i ko napada pojas. Naravno, sve pregovore koji bi trebalo da postoje između tih nivoa vodi sam sa sobom sve imajuću u vidu interese boraca. Napravio je veliku stvar za regionalni MMA, ali da je to sve čisto - nije uopšte. Edited March 3Mar 3 by Heaviside
March 6Mar 6 On 3. 3. 2026. at 19:40, Heaviside said:slažem se za skidanje kila, sa tim da mislim da ne bi pomoglo mnogo ni merenje na dan borbe, ako ne bi i pogoršalo stvar jer bi se jednostavno borili dehidrirani.Šta znam, govorimo o profesionalnim borcima, valjda znaju koja im je "walking" masa i da li skidaju nešto od toga u kampu. Možda uvesti dozvoljeni procenat (tipa 3 ili 5%), uz smanjenje kese, i oduzimanja jedne ili više pozicija na ranking-u za prebacivanje. Sve je bolje od ovog sranja od situacije, jer niko neće prstom mrdnuti dok neko ne umre, kao što se ONE-u i desilo uostalom.
March 16Mar 16 izadje mi ovo random. koliko je pride i k1 bio bolji od ovog sadasnjeg ufca i mma sranja
March 16Mar 16 Šta znam, volim i ja Fedora, ali on je u principu bio brawler sa odličnim džudoom i zbog eksplozivnosti opasnim g&p. U 99% slučajeva počinje agresivno sa onim looping krošeima, sudara se s protivnikom, obara ga iz klinča i zatim prebija na podu. Ili armbar/kimura. Kada je ostario i eksplozivnost posustala, i karijera je skočila niz liticu. Hoću reći, i dalje je to epic karijera za jednog teškaša, ali stilski (osim džudoa) mi nije ni u top 5. Više ga cenim jer je po svemu sudeći stvarno kul lik.Pride je bio cirkus na kub.
March 29Mar 29 Zaglavio sinoć svakako pa ostao da odgledam Adesanju protiv Pajfera, umlatio ga Pajfer rekao bih pre svega na snagu. Imali su par razmena u početku u drugoj su već pali gardovi i krenulo se u otvorene razmene udaraca gde je Adesanja izvukao deblji kraj. Pajfer ga je potom oborio i završio.U co main eventu u ženskom meču Aleksa Graso je nokautirala Mejsi Barber retko viđenim nokautom u ženskom MMA, verovatno top 5 ikada. Ovoj je trebalo dobrih 5 minuda da dođe sebi, samo je ležala i gledala u tačku, ne baš prijatno za gledati.
March 29Mar 29 Nije lezala toliko zbog nokauta koliko zbog nepotrebnog davljenja nakon toga, bar takav utisak sam ja stekao. Svakako nesto nevidjeno do sad, skoro pa istovremeno KO i rear naked choke ili sta vec