banatjanin Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Vanja, aka Kod tri groba (groblje prekoputa) Nije, isto je, ali zapravo jedino punjena rolovana vešalica valja. Mleveno je odron, kao i svuda u Banatu. Tamo kad kažeš da su ćevapi juneći, pitaju: Samo od junetine?! (ne karikiram)
Eleniko Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Just now, banatjanin said: Vanja, aka Kod tri groba (groblje prekoputa) Nije, isto je, ali zapravo jedino punjena rolovana vešalica valja. Mleveno je odron, kao i svuda u Banatu. Tamo kad kažeš da su ćevapi juneći, pitaju: Samo od junetine?! (ne karikiram) bukvalno nikada tamo nisam jeo ništa drugo nego punjenu rolovanu, pogotovo što je 30 posto jeftinija nego u beogradu
napadaj Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: zrenjanin, nešto da valja? @napadaj? 39 minutes ago, banatjanin said: Nisam napadaj, ali mogu da pogledam Bašta mala - bistro sa pretenzijom, dobri odresci, ostalo su piletine, sendviči, salate i paste. Pristojan ambijent, dobra usluga. Kovač - u Big tržnom centru, gužva, generičke paste, lososi i piletine. Na spratu imaju odličan azijski restoran. Iracionalno skupo, okruženje užasno. Bistro Funk - dnevna ponuda odlična, rebarca zakivaju, burgeri osrednji. Prošireni fast food zapravo. Ne probati kućno kraft pivo, očaj živi Salaš kod Stare dunje - pre grada jedno 10km iz pravca Bgd. Pošteno, domaće, sačevi, roštilj, gulaši Trofej - malo napred od salaša, slično, korektno. bolji ambijent. Pizze užasne svuda. Kod Šante - pretenciozni promašaj. Kamel kafana - besmislena brda lošeg mesa. Lion Pub - preko dana može da se sedi, krilca, kobaje, sve pristojno. Uveče gužva, dim, klinci. Ima Valter, ko i svuda, prihvatljivo. ...i jbg. Muka u tom gradu. Taj Bistro Funk je sad popularan i svi ga hvale. Jeo sam burgere, dobri su. Trofej je sigurica, imaju i neka banatska jela, pa nije loše da se svrati. Ambijent je dobar. U Salašu kod stare dunje nisam još bio, iako je otvoren pre pet godina. Nije pomenut Kaštel u Ečkoj, a čini mi se po Instagramu da su uložili u sve poslednjih godina i podigli na viši nivo, pa pretpostavljam da je i hrana dobra. Ambijent najbolji, ali je radnim danima pusto, a vikendom su svadbe i slične proslave. Picerija Pino je nekada bila dobra, ne znam kako je sad. I blizu je ulaza sa beogradske stane, pa je dobra opcija. Meni je i dalje omiljeno mesto banjalučki ćevap na magistrali. Zrenjanin je grad u kojem gastro ponuda baš nije neka, jer Banaćani prosto više vole da jedu kod kuće, posebno vikendom, al' zato imaš brdo poslastičarnica u centru. 1
ivy Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 mi bili u Nasa kafanica u mestu Todorvce u blizini Leskovca...stvarno je sve bilo ukusno,oodlican rostilj,sirevi,salate i vruce pogace i albanska salata jedino sto smo malo duze cekali na klopu ali ok bila im je guzva..
kud u maglu Simoviću Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 zrenjanin update jeo u kovaču, ok jaka 3 jeo u nekom kamelu u gradskom parku, kuku majko, jedva pretekoh. ćevapi odvratni, vrat žilav i nikakav, neki pileći strajpsovi su ustvari kajgana sa tragovima belog mesa. jedno od najgorih mesta na kojima sam jeo u srbiji, u top 5 sigurno još priđe čovek da pita jel ok klopa sutradan sam pobegao kući, na sendvič sa polijem
Milošica Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: još priđe čovek da pita jel ok klopa Šta si mu rekao?
kud u maglu Simoviću Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 signifikantno sam prevrnuo očima 4
Ras Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 Bar dva puta sam u Zrenjaninu hteo da umrem gladan, jer uveče nije bilo apsolutno ničega da se kupi! Ok, jednom je to bilo na Božić. Letos sam tamo jeo u nekoj kafani u centru grada i to je blagi očaj bio. Evo nađoh ga: Gradska kafana Stara zanatlija
Eleniko Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 40 minutes ago, Ras said: Bar dva puta sam u Zrenjaninu hteo da umrem gladan, jer uveče nije bilo apsolutno ničega da se kupi! Ok, jednom je to bilo na Božić. Letos sam tamo jeo u nekoj kafani u centru grada i to je blagi očaj bio. Evo nađoh ga: Gradska kafana Stara zanatlija pisao sam već, hamburgerija vanja blizu autobuske stanice, domaći somun koji peku na licu mesta i punjena vešalica potpuno zadovoljavaju, naročito sa odronom kvaliteta u bgd 1
Ras Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 58 minutes ago, Milošica said: Lale uglavnom jedu kući. Sledeći put ću da zaređam po kućama, a za svaki slučaj utefteriću ovo što @Elenikopiše. Još me jedna stvar muči u vezi sa Zrenjaninom. Svraćao sam pre nekoliko godina, možda 7-8, u kafanu uređenu na tradicinalan način, sa svim onim peglama na žar i sličnim rekvizitima i gotovo sam siguran da se lokal nalazio u Gimnazijskoj ulici. U sećanju su mi super štrudle, dok drugu hranu onda nisam probao. Sada, odnosno letos taj lokal nisam uspeo da nađem. Ima li neko ideju koje je to mesto bilo? 1
kud u maglu Simoviću Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 9 minutes ago, Ras said: Sledeći put ću da… …ponesem sendvič od kuće baget iz maksija, buđola, majonez i mladi sir/mocarela i bob da me vidi 1
Ras Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 Just now, kud u maglu Simoviću said: …ponesem sendvič od kuće baget iz maksija, buđola, majonez i mladi sir/mocarela i bob da me vidi Sramota da u Zrenjanin mora da se nosi majonez! 3
radnik Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 Ima Domacin u ZR, mislim posle godine da sam bio. Deluje ok, na oko. Jeo sam samo corbu za ostalo ne znam.
banatjanin Posted October 25, 2023 Posted October 25, 2023 On 3. 10. 2023. at 19:59, banatjanin said: Kamel kafana - besmislena brda lošeg mesa. Told you so... 3 hours ago, kud u maglu Simoviću said: zrenjanin update jeo u kovaču, ok jaka 3 jeo u nekom kamelu u gradskom parku, kuku majko, jedva pretekoh. ćevapi odvratni, vrat žilav i nikakav, neki pileći strajpsovi su ustvari kajgana sa tragovima belog mesa. jedno od najgorih mesta na kojima sam jeo u srbiji, u top 5 sigurno još priđe čovek da pita jel ok klopa sutradan sam pobegao kući, na sendvič sa polijem 1
Recommended Posts