Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Just now, Vapad said:

Pa, kad pogledaš operatera

Operator

US Navy Air Logistics Office "Convoy"

Pogledaš izgled

910502 United States Navy Fairchild Swearingen C-26D (SA ...

i namenu

military utility transport for high-priority personnel and cargo...

Ili džebana ili smo nekada nešto negde u Iranu radili pa bi voleli da pogledaju šta gde i kako..npr.

Da, da, baš pregledao isto, pa se zato i pitam.

Tanko mi za neku opremu, ovo mora da je ekipa, a šta li se radi kod nas logistički ili komandno, to ko će ga znati.

Super što si okačio dodatne fotke i info!

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

26 minutes ago, Ted said:

slušao sam jutros Johna Boltona. koji u odnosu na Trampa i ove likove koji se obraćaju zvuči kao da se obraćaju Aristotel ili Sokrat lično. u suštini, radi se samo o čoveku koji ume da govori, ima vokabular širi od prodavca lubenica na magistrali i naravno veliko diplomatsko iskustvo, naročito u tom delu koji se odnosi na promene režima u drugim državama i ostalim nečastivim delatnostima s tim u vezi

da se razumemo i on je vrlo mutan lik, nema on suštinski ništa protiv napada na Iran, kaže da je on (Bolton) to pričao i mislio i pre 25 godina

elem, njegova primedba je odsustvo jasne strategije, a jasna strategija po njemu bi bila da je prethodno pripremljena opozicija u zemlji, odnosno snage koje bi preuzele vlast kada počne sukob i kada im svale nebo na zemlju. po njemu te snage bi mogle da budu iz redovne vojske, ne Revelucionarne garde

u suštini ovo

"So, in any regime change situation, you have to have an opposition that can work on figures in the regime to defect, basically, to bring colonels, generals in the regular conventional military, not the Revolutionary Guard, but the conventional military, over to the side of the opposition, and maybe even some figures in the [Islamic Revolutionary Guard Corps] itself.

Because when people see the regime’s days are numbered, all kinds of ideologies flow out the window and they begin thinking about looking out for number one and making sure they’re on the winning side. So they don’t need to convert to being anti supreme leader or anything like that. They just have to figure their odds are better with the other side. That’s how a regime like this fractures at the top. And people thought for some time that, before the January demonstrations, the optimum time for regime change comes when Ayatollah Khamenei dies."

Ne moze, to ne zadovoljava Izrael. Nije to Venecuela.

4 minutes ago, Avatar said:

Tanko mi za neku opremu, ovo mora da je ekipa, a šta li se radi kod nas logistički ili komandno, to ko će ga znati.

Možda je indikativno što je sleteo na teslu a ne bataju, da je personel mislim, ali nemam pojma. Sad videh da je u vazduhu i nešto iz Španije, da li se vraća za Italiju ili će da produži ka nama, bob će ga znati. Ali da nije cool, nije D...

• Popular Post

Ja mislim da zestoko masimo oko ciljeva ove SVO...

Cilj je unustiti Iran kao drzavu, i pobiti sto vise ljudi, sjebati sto vise infrastrukture, napraviti sto vise stete...I posejati sto vise mrznje da se dobije gorivo za sledecu iteraciju... Slicno kao u Gazi... Zato i nije spremana opozicija, zato se i ubijaju vodje... Bole ih kurac ko ce preuzeti bilo sta jer je cilj da ne ostane nista, a i to sto ostane da samo o mrznji razmislja u svojoj bespocnosti......

I ja mislim da to svi, barem naslucuju, ako i ne znaju...

1 hour ago, Vasilij Zajcev said:

Hvala, inače ta priča dobija sve zanimljivija tumačenja - bivši pilot F-18 tvrdi da je nemoguće greškom oboriti tri tolike mete. Ukratko, misli da ih je Kuvajćanin definitivno imao na "vizuelno", u formaciji, i nedvosmisleno kao F-15ice (ogromne ptice sa po dva mlazna motora). Ne bio mu ja u koži ovih dana (i noći)..

A sada, može biti priča i priča, kao što @nautilus reče, može ako sa sva tri leteli veverice.

Čisto sumnjam da je 1 oborio 3, slučajno ili namerno.

17 minutes ago, Avatar said:

Alo e, jel čita neko mene lol

747 kargo iz Tel Aviva sleteo u BEG

11 minutes ago, Zaboravan said:

Donosi nam urme, Madzul, zato sto je vreme posta. Da se ne vraca prazan, grehota skupo gotivo, odnece ce malo dzebane.

Edited by x500

13 minutes ago, Zaboravan said:

došli ljudi po artiljerijsku municiju, zatrebaće

Sad kad se pojave ruski Panciri da brane nebo Izraela fantom

8 minutes ago, x500 said:

Donosi nam urme, Madzul, zato sto je vreme posta. Da se ne vraca prazan, grehota skupo gotivo, odnece ce malo dzebane.

i malo zaplenjene vutre, jedno 5t

37 minutes ago, radisa said:

Cilj je unustiti Iran kao drzavu, i pobiti sto vise ljudi, sjebati sto vise infrastrukture, napraviti sto vise stete...I posejati sto vise mrznje da se dobije gorivo za sledecu iteraciju... Slicno kao u Gazi... Zato i nije spremana opozicija, zato se i ubijaju vodje... Bole ih kurac ko ce preuzeti bilo sta jer je cilj da ne ostane nista, a i to sto ostane da samo o mrznji razmislja u svojoj bespocnosti......

Ne, da zele tepih bombardovanje vec bi ga videli. Nisu gadjali ni infrastrukturu koliko vidim.

16 minutes ago, x500 said:

16 minutes ago, nautilus said:

došli ljudi po artiljerijsku municiju, zatrebaće

Baš ste negativni. Možda cigarete, voda...

25 minutes ago, radisa said:

to može da bude cilj Izraela eventualno. koji ima interes da su muslimani u regionu podeljeni i slabi, odnosno da su pod kontrolom nekoga van muslimanskog sveta. da nije tako, torpedovali bi ih muslimani odande odavno. a zapravo je Iran bio jedna od prvih država koja je priznala Izrael, to je naravno bilo u vreme mnogo pre Revolucije. Mosad je obučavao Iranski SAVAK, Iran je bio glavni snabdevač naftom Izraela.

Ameriku Iran ne ugrožava uopšte, odnosno ne predstavlja nikakvu neposrednu ili posrednu opasnost od koje bi Amerika trebala da se brani ili štiti. da, ajatolasi zovu Ameriku velikim sotonom, ali, od Revolucije, dal je bio jedan napad šiitskih terorista na tlu Amerike. verovatno ni jedan.

kada je bio napad na kule bliznakinje Iran je to jasno i glasno osudio, građani palili sveće za žrtve, nudio je Americi, što je ona prihvatila, i pomoć u borbi protiv Talibana, pošto je Iran već na terenu imao ljude koji se bore protiv Talibana i infrastrukturu. da bi, ubrzo posle toga, Buš nazvao Iran osovinom zla. wtf

jasno je da Amerika i Iran, u postojećim okolnostima, ne mogu biti prijateljske države. ne moraju ni da budu, ali razloga za ovo što radi Amerika nema. ako će nekih promena biti u Iranu, moraju da se dese iznutra, da bi bil realne i održive.

Edited by Ted

1 minute ago, Zaboravan said:

Baš ste negativni. Možda cigarete, voda...

Ne znam ko se ovde seća (ili je tada bio rodjen), mi smo (tadašnja SFRJ) slali/prodavali vodu saveznicima u prvom zalivskom ratu. A bilo je i nekih drugih stvari (tenkovi). A Šešelj je išao u šetnje podrške Americi protiv Iraka!

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.