Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

7 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Poziva na krvoproliće i prolivanje cionistički-američke krvi, a duša mu u nosu. Trideset treće godište...

Javljaju da je još jedna iranska fregata u blizini šri manje u problemu...

kako uvek sede pored neke grozne zavese..

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

28 minutes ago, Mel said:

po nekiom medjunarodnom pravu?

Ima lepa priča o međunarodnom pravu i koliko trenutnu USA administraciju to zabole u videu dole...

I o tome koliko ništa ne razumeju (doveli su do toga da Amampur, koja je Iranka, i čija je porodica pobegla od Mula, objašnjava da su Mule grozne, ali ovo je još groznije, da ubijanje lidera nije rešenje i da se mora pregovarati)...

Lepa priča za pustiti u pozadini...

Edited by radisa

tnn n tnnn n

Screenshot_2026-03-05-12-10-43-123_com.whatsapp-edit.jpg

1 minute ago, Mr.Mxyzptlk said:

tnn n tnnn n

Screenshot_2026-03-05-12-10-43-123_com.whatsapp-edit.jpg

To je predratna YU, bez Istre... NJima su Istru odneli... (

Inače, ne znam koliko znate, da nije bilo prevrata u Ruisiji 1917 i da se WWI završio pobedom saveznika, pitanje da li bi bilo i sadašnje Tusrke i sadašnjeg Irana... Prema dogovoru Rusija je trebala da dobije Stambol, Grčka Anadoliju, a Iran je trebao da bude pola-pola UK/Rusija, Irak pola/pola FRancuska i UK... Pošto je Rusija izvisila iz događaja, onda su Iran i Turska opstale, a UK se namirio celim Irakom...

Edited by radisa

41 minutes ago, Mel said:

Po pravilu, ne bi trebalo da se roka po medjunarodnim vodama ili ako su dve drzave u ratu moze i tako?

Pricam o nekim konvencijama itd, sta bi bilo po nekiom medjunarodnom pravu?

SAD i Iran nisu u ratu, bar sudeci po izjavama americkih zvanicnika, sto ovaj napad karakterise kao akt medjunarodnog terorizma.

Kad se uopste poslednji put desilo da su dve drzave objavile rat jedna drugoj? Sve SVO do SVO-a.

6 minutes ago, radisa said:

To je predratna YU, bez Istre... NJima su Istru odneli... (

Inače, ne znam koliko znate, da nije bilo prevrata u Ruisiji 1917 i da se WWI završio pobedom saveznika, pitanje da li bi bilo i sadašnje Tusrke i sadašnjeg Irana... Prema dogovoru Rusija je trebala da dobije Stambol, Grčka Anadoliju, a Iran je trebao da bude pola-pola UK/Rusija, Irak pola/pola FRancuska i UK... Pošto je Rusija izvisila iz događaja, onda su Iran i Turska opstale, a UK se namirio celim Irakom...

tursku su svakako hteli da rasparcaju, ali im nije uspelo. ovo gore se vise odnosi na iran.

1 minute ago, Kampokei said:

Kad se uopste poslednji put desilo da su dve drzave objavile rat jedna drugoj? Sve SVO do SVO-a.

To je zanimljivo pitanje. Retorika koja znaci "objavljujem ti rat" varira od slucaja do slucaja ali rat je unapred najavljen (objavljen) nama, Avganistanu i Iraku, za Libiju se ne secam, u Siriji, Ukrajini i sada u Iranu nije bilo takvih objava da ja znam ili se secam.

ali koliko su persijanci nesposobni čudo božije, pa te fregate se koriste za pvo zaštitu flote i za lov na podmornice, a ameri ih potapaju, u lukama bombardovanjem iz aviona i torpediraju iz podmornica, umesto da fregata lovi podmornicu ono obrnuto

16 minutes ago, harper lee said:

SAD i Iran nisu u ratu, bar sudeci po izjavama americkih zvanicnika, sto ovaj napad karakterise kao akt medjunarodnog terorizma.

Zanimljivo, ali ako pretpostavimo da su u ratu nije frka tuci po medjunarodnim vodama?

13 minutes ago, Kampokei said:

Palo je i meni na pmaet. NEkad je lekcija iz WWII bila da je Nemacka napala Jugoslaviju 6og aprla bombardovanjem Beograda bez objave rata.

Sad bi to "bez objave rata" bio izlisan deo lekcije.

1 minute ago, gone fishing said:

ali koliko su persijanci nesposobni čudo božije, pa te fregate se koriste za pvo zaštitu flote i za lov na podmornice, a ameri ih potapaju, u lukama bombardovanjem iz aviona i torpediraju iz podmornica, umesto da fregata lovi podmornicu ono obrnuto

pa mozda su i jurili podmornice pa su ovi ulovili njih. uostalom gde da ih drze, u planinama?

9 minutes ago, harper lee said:

To je zanimljivo pitanje. Retorika koja znaci "objavljujem ti rat" varira od slucaja do slucaja ali rat je unapred najavljen (objavljen) nama, Avganistanu i Iraku, za Libiju se ne secam, u Siriji, Ukrajini i sada u Iranu nije bilo takvih objava da ja znam ili se secam.

Objavljen nam rat u onom "1914 old school smislu" (a na to sam ja mislio, zvanicna objava rata)? Nisam siguran, to bi znacilo da nam je 19 zemalja objavilo rat, a ja se tih objava ne secam. Pritom bi to imalo i neke ozbiljne diplomatske posledice, a kod nas je zatvoreno svega par ambasada.

2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

pa mozda su i jurili podmornice pa su ovi ulovili njih. uostalom gde da ih drze, u planinama?

oni su bili na nekim pomorskim vežbama u indiji, gledam to je novi brod ušao u upotrebu 2021...

ove druge dve fregate koje su sredili avioni su 2010 i 2018 godište, najmodernije što su persijanci imali, ostali brodovi su im iz 60 i 70-tih...

pa dobro, nije bas za ocekivati da se peglaju sa tri fretage protiv amera.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.