Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

1 minute ago, Vasilij Zajcev said:

...ako ih posmatraš kroz prizmu malih, zasebnih i sa desetom motivacijom)

Ako, pak, poslušaš 1 drugu školu mišljenja koja kaže da Lenjina sa Ženevskog jezera (i vagonom zlata) u Rusiju poslala britanska obaveštajna služba, onda taj popušaj Rusije u raspodeli teritorija dobije potpuno drugi kontext.

Nemacka.

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

11 minutes ago, Vasilij Zajcev said:

...ako ih posmatraš kroz prizmu malih, zasebnih i sa desetom motivacijom)

Ako, pak, poslušaš 1 drugu školu mišljenja koja kaže da Lenjina sa Ženevskog jezera (i vagonom zlata) u Rusiju poslala britanska obaveštajna služba, onda taj popušaj Rusije u raspodeli teritorija dobije potpuno drugi kontext.

.

Revolucije i uopste igraju ogromnu ulogu u istoriji planete.

Tema kako je Lenin dosao u Rusiju je onoliko siroka, sa novim saznanjima i arhivskom gradjom

Imao sam nekoliko upisa na temu koliko je to bila antiruska politika koja je opet, i bas zbog toga najdublje korene razvila u Rusiji.

Lenjin mi ni kao srbofob, ok, ajde da kazem veliki protivnik ruske srbofilije nije medju omiljenim istorijskim likovima, onako subjektivno...

Btw , dok sam citao vest o obaranju 3 f15 setio sam se tvog ranijeg upisa... Molodec👍

Edited by barba

42 minutes ago, barba said:

.

Jbt koliko ja nista ne znam, morao sam da guglam Djuro Macut)))

.

opusteno, svi smo morali da ga guglamo kad nam je postao premijer.

58 minutes ago, Ted said:

.

Onako, sto se tice naslova i dok se vrtimo oko istorije...

Za vreme ww2 cak i najmanji ucesnik je negde znao za sta se bori, kako se sve razvija u slucaju ww3 cak ce i najveci imati predstavu o tome samo negde u magli.

.

2 hours ago, radisa said:

Ima lepa priča o međunarodnom pravu i koliko trenutnu USA administraciju to zabole u videu dole...

I o tome koliko ništa ne razumeju (doveli su do toga da Amampur, koja je Iranka, i čija je porodica pobegla od Mula, objašnjava da su Mule grozne, ali ovo je još groznije, da ubijanje lidera nije rešenje i da se mora pregovarati)...

Lepa priča za pustiti u pozadini...

Ne znam da li su se dotakli, ali razmišljam nešto poslednjih dana kako su Tramp i Netanjahu sami sebe legitimisali kao mete. Postoji razlog što u ratovima prethodnih decenija nisu ubijani ili otimani lideri drugih zamalja.

.

10 minutes ago, bios said:

Postoji razlog što u ratovima prethodnih decenija nisu ubijani ili otimani lideri drugih zamalja.

.

Tacno, i prilicno jednostavan - zato sto u tom slucaju ne postoji niko ko moze da potpise kapitulaciju.

Zato je ovo rat na unistenje.

I zato ovo vise lici na egzistencijalne biblijske ratove iz starog zaveta koje su vodili izraelci... Ili rimljani protiv varvara.

Osim toga u konvencionalnom ratu jos i ne koristis pregovore za spremanje ubistva jer niko nece sesti vise za sto pregovora.

Ne ubijas citave porodice neprijatelja jer to poradja osecaj licne osvete. . I rizukujes pojavu jos radikalnije elite.

Ako je u slucaju konvencionalnog rata taj " produzenje diplomatije drugim sredstvima"... U ovom drugom je sredstvo unistenja protivnika.

I to radi odlicno dok se kao u slucaju Rima, varvari ne ujedine.

U veoma kratkom istorijskom periodu presli smo put od "ubistva boga" do vracanja direktnom linijom u vreme "oko za oko " "zub za zub"...

.

Super je ako ovako rade..u Bg zivimo u zgradama koje zovu "Vojne" u Vrscu imamo "Vojnicki trg"

Pesma jedna jebena..

1 hour ago, barba said:

Btw , dok sam citao vest o obaranju 3 f15 setio sam se tvog ranijeg upisa... Molodec👍

Hvala, inače ta priča dobija sve zanimljivija tumačenja - bivši pilot F-18 tvrdi da je nemoguće greškom oboriti tri tolike mete. Ukratko, misli da ih je Kuvajćanin definitivno imao na "vizuelno", u formaciji, i nedvosmisleno kao F-15ice (ogromne ptice sa po dva mlazna motora). Ne bio mu ja u koži ovih dana (i noći)..

Edited by Vasilij Zajcev

1 minute ago, Vasilij Zajcev said:

Hvala, inače ta priča dobija sve zanimljivija tumačenja - bivši pilot F-18 tvrdi da je nemoguće greškom oboriti tri tolike mete. Ukratko, misli da ih je Kuvajćanin definitivno imao na "vizuelno", u formaciji, i nedvosmisleno kao F-15ice (ogromne ptice sa po dva mlazna motora). Ne bio mu ja u koži ovih dana (i noći)..

.

A kako komentarises prvi vazdusni boj f35?

"Ubio" je nesrecni iranski skolski yak 130...bezuslovno uspeh))) . Pojavio se snimak, mislim ako je sve to uopste tacno.

.

sada rade sta hoce, jer je svet istestiran i rezultat testa je zadovoljavajuci, po epstinovu koaliciju..

dve godine rade genocid u gazi uz ubijenih preko 50k dece i zena i to i dalje nije stalo.. na to jos dodajte hiljade smrti beba koje usled nedostatka mleka i svega ostalog, umiru..

da li je bilo neke reakcije, nije.. ne samo od drzava bliskih epstinovoj koaliciji, vec ni od satro nezavisnih udruzenja... a mlaka je reakcija i vox populija..

nakon toga je isplivao dokaz od preko 3k imena, gde su ne svi, ali velika vecina ucestvovali u zlostavljanju, silovanju i ubijanju dece..

i za to je privedena, sve ukupno, ni jedna osoba. narod se kao zgrazva, prave neke klipove na temu toga, ali sustinske reakcije naroda nema..

shodno tome, sada epstinova koalicija bez ikakve odgovornosti i kazne, moze da ubije kompletnu vladajucu vertikalu jedne nezavisne drzave, da radi "double tap in" na osnovnoj skoli za devojcice, i da od teherena pavi novu gazu

Pa šta znam, f15 bi svakako imao signal da je ozračen i da ga prati projektil. Izvodio bi neke manevre za izbegavanje. Ako je bila uobičajena grupa od dva para nema šanse da bar jedan od njih ne bi primetio kuvajtski avion u blizini.

Dosta mi je bizarno objašnjenje da je kuvajćanin došao u položaj za napad i tek tako oborio tri aviona a da ih nisu upozorili radari, avaksi i šta sve ne.

39 minutes ago, SNARC said:

Super je ako ovako rade..u Bg zivimo u zgradama koje zovu "Vojne" u Vrscu imamo "Vojnicki trg"

Pesma jedna jebena..

stariji su se za vreme bombardovanja zentali da ne gadjaju sluzbeni glasnik, koji je u naselju i ima zelenu tegolu po krovu, bukvalno odozgo izgleda kao vojni objekat.

Nije ova taktika Irana besmislena. Seje haos okolo i gura cenu nafte i gasa u nadi da ce doci trenutak kad ce druge zemlje ili verovatnije Wall Street zavrnuti ruku Trampu i reci mu da prolglasi pobedu i odjebe.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.