Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

15 minutes ago, nautilus said:

Pa šta znam, f15 bi svakako imao signal da je ozračen i da ga prati projektil. Izvodio bi neke manevre za izbegavanje. Ako je bila uobičajena grupa od dva para nema šanse da bar jedan od njih ne bi primetio kuvajtski avion u blizini.

Dosta mi je bizarno objašnjenje da je kuvajćanin došao u položaj za napad i tek tako oborio tri aviona a da ih nisu upozorili radari, avaksi i šta sve ne.

ko zna koji je radar u petnaestici

• Replies 10.9k
  • Views 974k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Just now, Shan Jan said:

Nije ova taktika Irana besmislena. Seje haos okolo i gura cenu nafte i gasa u nadi da ce doci trenutak kad ce druge zemlje ili verovatnije Wall Street zavrnuti ruku Trampu i reci mu da prolglasi pobedu i odjebe.

mozda ga gura da pobaca nesto sto niko ne zeli.

13 minutes ago, nautilus said:

Pa šta znam, f15 bi svakako imao signal da je ozračen i da ga prati projektil. Izvodio bi neke manevre za izbegavanje. Ako je bila uobičajena grupa od dva para nema šanse da bar jedan od njih ne bi primetio kuvajtski avion u blizini.

Dosta mi je bizarno objašnjenje da je kuvajćanin došao u položaj za napad i tek tako oborio tri aviona a da ih nisu upozorili radari, avaksi i šta sve ne.

E, baš sam oko ovoga čitao na netu juče, da li C i E znaju da li ih je lokovao F ili onaj drugi F i kaže, naravno RWR nema pojma ali pilot koristi svoj IFF da vidi ko ga je lokovao i može videti da je friendly i ulazi se u raygun/buddy priču... e sada ako je letelo i kuso i repato bez organizovane i efikasne združene komande... nemam pojma. Kontam da je pilot F-18 radio sa USA instruktorima i zna njihove procedure.

Tanko mi je da ovo baš pravi scenario koji se desio, ne bi li onda druga dva krenula u brake i opalila mamce, što ti kažeš, nisu školarci jbt

Edited by Vapad

Ma kakvi, nego klasično da poskupe cenu ratovanja (pošto je na Zapadu to najbitnija stavka) dok dara ne postane skuplja nego mera.

Jedinošto mislim da ta taktika ne može upaliti protv Izraela, oni su očigledni fanatici.

@Mr.Mxyzptlk

Edited by Filozof manijak

2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

mozda ga gura da pobaca nesto sto niko ne zeli.

Ma jok, nije Tramp neko ko ima potpunu kontrolu nad USA, vise je budala kojoj se dozvoljava da pravi manja sranja (manja iz prespektive onih koji kontrolisu novac i moc u USA).

1 minute ago, Filozof manijak said:

Ma kakvi, nego klasično da poskupe cenu ratovanja (pošto je na Zapadu to najbitnija stavka) dok dara ne postane skuplja nego mera.

Jedinošto mislim da ta taktika ne može upaliti protv Izraela, oni su očigledni fanatici.

Ne moze Izrael sam protiv Irana, zato su i zvali i prvi put USA i saveznike u pomoc a i sada. Tj. ne moze a da ozbiljno i sam ne najebe.

Just now, Shan Jan said:

Ne moze Izrael sam protiv Irana, zato su i zvali i prvi put USA i saveznike u pomoc a i sada. Tj. ne moze a da ozbiljno i sam ne najebe.

To je tačno. Pitanje je kolikoje jak uticaj Izraela kod Trampa, i tu se vraćamo na Epstina aferu.

Ne pratim medije niti mreže, kakva je reakcija američke javnosti na ovaj rat i citavu situaciju na BI?

Ovo je navodno iznad Izraela

Edited by Emerald

2 minutes ago, Filozof manijak said:

To je tačno. Pitanje je kolikoje jak uticaj Izraela kod Trampa, i tu se vraćamo na Epstina aferu.

Ne pratim medije niti mreže, kakva je reakcija američke javnosti na ovaj rat i citavu situaciju na BI?

To je bolje pitati nekog PPPovca u USA. Ja samo znam da postoji vec veliki deo USA populacije koji je izolacionisticki i kojima je posebno preko glave pomaganje Izraela i uvlacenje u ratova radi njega. Ali ne znam dal je to vecina.

1 hour ago, barba said:

Onako, sto se tice naslova i dok se vrtimo oko istorije...

Za vreme ww2 cak i najmanji ucesnik je negde znao za sta se bori, kako se sve razvija u slucaju ww3 cak ce i najveci imati predstavu o tome samo negde u magli.

slušao sam jutros Johna Boltona. koji u odnosu na Trampa i ove likove koji se obraćaju zvuči kao da se obraćaju Aristotel ili Sokrat lično. u suštini, radi se samo o čoveku koji ume da govori, ima vokabular širi od prodavca lubenica na magistrali i naravno veliko diplomatsko iskustvo, naročito u tom delu koji se odnosi na promene režima u drugim državama i ostalim nečastivim delatnostima s tim u vezi

da se razumemo i on je vrlo mutan lik, nema on suštinski ništa protiv napada na Iran, kaže da je on (Bolton) to pričao i mislio i pre 25 godina

elem, njegova primedba je odsustvo jasne strategije, a jasna strategija po njemu bi bila da je prethodno pripremljena opozicija u zemlji, odnosno snage koje bi preuzele vlast kada počne sukob i kada im svale nebo na zemlju. po njemu te snage bi mogle da budu iz redovne vojske, ne Revelucionarne garde

u suštini ovo

"So, in any regime change situation, you have to have an opposition that can work on figures in the regime to defect, basically, to bring colonels, generals in the regular conventional military, not the Revolutionary Guard, but the conventional military, over to the side of the opposition, and maybe even some figures in the [Islamic Revolutionary Guard Corps] itself.

Because when people see the regime’s days are numbered, all kinds of ideologies flow out the window and they begin thinking about looking out for number one and making sure they’re on the winning side. So they don’t need to convert to being anti supreme leader or anything like that. They just have to figure their odds are better with the other side. That’s how a regime like this fractures at the top. And people thought for some time that, before the January demonstrations, the optimum time for regime change comes when Ayatollah Khamenei dies."

Edited by Ted

navodno je do juce iran napravio "stetu" americi u vrednosti od 33 milijarde dolara, 3 milijarde na protiv raketnu/dronsku odbranu i 30 milijardi na sve ove baze i objekte sto ce trebati "renovirati"..

mada dok im se zrtve, bar zvanicno broje na prste dve ruke, tesko da ce se potresti zbog para, mada nije nesto ni da se cimaju ni za americke vojnike..

Masovna cenzura zapada i saveznika, sve je u narativu

Interesantno, ovo koliko sam video je US Airfore avion, šta li će kod nas..

Screenshot_20260305_164942.png

6 minutes ago, Avatar said:

Interesantno, ovo koliko sam video je US Airfore avion, šta li će kod nas..

Screenshot_20260305_164942.png

Pa, kad pogledaš operatera

Operator

US Navy Air Logistics Office "Convoy"

Pogledaš izgled

910502 United States Navy Fairchild Swearingen C-26D (SA ...

i namenu

military utility transport for high-priority personnel and cargo...

Ili da se dogovori džebana ili smo nekada nešto negde u Iranu radili pa bi voleli da pogledaju šta gde i kako..npr.

Edited by Vapad

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.