namenski Posted January 3, 2022 Posted January 3, 2022 4 minutes ago, Ovajnick said: Ali to još uvek ne odredjuje ideologiju filma. Aaaaaaa, pa sto odmah ne rece da je tebi do ideologije... 1
adam Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 videh i ja tog tomu. sta znam... prvo - ta narodnjacka scena me zaobisla i u sfrj pa se nisam mogao identifikovati ni muzicki ni vizuelno (oni kao grupni koncerti, kafane i slicno) tako da me nostalgija zaobisla. s tim likovima se mogu poistovetiti taman koliko i njihova publika s kojom, giletom ili mladenovicem. naravno, tesko da me tomina muzika mogla potpuno zaobici (ipak sam ziveo u jugoslaviji u to vreme) al te njegove zalopojke za zenama raznih imena mi nikad nisu delovale kao pravi narodnjaci tipa cune ili tozovac. a nisu bili ni takozvana zabavna muzika. on mi uvek delovao kao slager pevac pedesetih koji je rodjenjem zakasnio pa se udenuo u narodnjake jer mu se tu ukazala sansa. i tu strcao doveka. nezavisno od toga, jasno mi je da je toma u svojoj oblasti ozbiljan izvodjac i kompozitor iza kojeg je ostao opus koji ima sanse da se doveka zadrzi u narodu. cak, otkako sam omatorio, par njegovih pesama zna da mi legne u pravom trenutku - da parafraziram pevca iz ko to tamo peva. drugo - niti su likovi dobro obradjeni niti postoji prica. iseckano, nemusto i haoticno do mere da je gotovo negledljivo. ko nista ne zna o tomi i njegovom zivotu, nista nece znati ni posle filma. pri tom onih par scena tome koji komponuje nisu dovoljne da o njemu stvorimo sliku ozbiljnog muzickog profesionalca sto je morao biti cim je ostavio pristojan muzicki opus za sobom. naprotiv - sve sto se iz filma moze zakljuciti je da je bio alkos, kockar i jebivetar koji je nekim cudom uspeo. svakako, covek za izbegavanje. iz filma ce na kraju ostati onaj duet i lumpovanje u kafani - i to za ljude koji vole taj fazon. 1
MocaVukotic Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Serija ce se verovatno zvati "nisam zeleo da se potrudim" 1
kud u maglu Simoviću Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 5 minutes ago, Milošica said: Ide Kengur na Prvoj. ispade kengur klasik
radisa Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Just now, kud u maglu Simoviću said: ispade kengur klasik Svako ima klasike spram datuma rođenja... I to je normalno... 1
napadaj Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Uh pa Kengur jeste klasikSvaka scena legendarna 3
kud u maglu Simoviću Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 6 minutes ago, Filozof manijak said: Moj je Erotikon sa Itom Rinom jel to treba da nam ukaže na prenaglašeni libido sedmogodišnjeg manijaka
Filozof manijak Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Jok, već na moje poznavanje predratne kinematografije 1
Filozof manijak Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Ko je kumsu isključio detektor za humor? 1
mustang Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 1 hour ago, Filozof manijak said: Ko je kumsu isključio detektor za humor? A kad ga je imao?
Recommended Posts