Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Ovajnick said:

Ali to još uvek ne odredjuje ideologiju filma.

Aaaaaaa, pa sto odmah ne rece da je tebi do ideologije... :isuse: 

• +1 1
Posted

videh i ja tog tomu. sta znam...

prvo - ta narodnjacka scena me zaobisla i u sfrj pa se nisam mogao identifikovati ni muzicki ni vizuelno (oni kao grupni koncerti, kafane i slicno) tako da me nostalgija zaobisla. s tim likovima se mogu poistovetiti taman koliko i njihova publika s kojom, giletom ili mladenovicem. naravno, tesko da me tomina muzika mogla potpuno zaobici (ipak sam ziveo u jugoslaviji u to vreme) al te njegove zalopojke za zenama raznih imena mi nikad nisu delovale kao pravi narodnjaci tipa cune ili tozovac. a nisu bili ni takozvana zabavna muzika. on mi uvek delovao kao slager pevac pedesetih koji je rodjenjem zakasnio pa se udenuo u narodnjake jer mu se tu ukazala sansa. i tu strcao doveka. nezavisno od toga, jasno mi je da je toma u svojoj oblasti ozbiljan izvodjac i kompozitor iza kojeg je ostao opus koji ima sanse da se doveka zadrzi u narodu. cak, otkako sam omatorio, par njegovih pesama zna da mi legne u pravom trenutku - da parafraziram pevca iz ko to tamo peva.

drugo - niti su likovi dobro obradjeni niti postoji prica. iseckano, nemusto i haoticno do mere da je gotovo negledljivo. ko nista ne zna o tomi i njegovom zivotu, nista nece znati ni posle filma. pri tom onih par scena tome koji komponuje nisu dovoljne da o njemu stvorimo sliku ozbiljnog muzickog profesionalca sto je morao biti cim je ostavio pristojan muzicki opus za sobom. naprotiv - sve sto se iz filma moze zakljuciti je da je bio alkos, kockar i jebivetar koji je nekim cudom uspeo. svakako, covek za izbegavanje.

iz filma ce na kraju ostati onaj duet i lumpovanje u kafani - i to za ljude koji vole taj fazon.

• +1 1
Posted

Serija ce se verovatno zvati "nisam zeleo da se potrudim" 

• Haha 1
Posted
5 minutes ago, Milošica said:

Ide Kengur na Prvoj.

ispade kengur klasik

Posted
Just now, kud u maglu Simoviću said:

ispade kengur klasik

Svako ima klasike spram datuma rođenja... I to je normalno...

• Haha 1
Posted

moj je povratak otpisanih

:fantom:

Posted

Moj je Erotikon  sa Itom Rinom

Posted

Uh pa Kengur jeste klasik
Svaka scena legendarna

• +1 3
Posted
6 minutes ago, Filozof manijak said: