Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

covid19

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

Мора да је човек био забезекнут ако си му објашњавала да су САД ушле 44 у рат званично...

• Popular Post

baš su ga većali posle pearl harbora, 3 godine meri jednom seci

@mustang Ne, nisi dobro shvatila, ne osećam se bezbedno samo u svom delu, osećam se bezbedno bilo gde u Švedskoj, u bilo koje doba dana. Ljudi koji meni dodju u posetu ne pitaju da li je negde bezbedno, već se i sami osećaju tako, jer nisu, i ne treba da budu, zaplašeni izmišljenom propagandom. Svoj deo grada sam navela kao primer jer zvuči kao nešto što bi ti okarakterisala kao “no-go zone”, a ne može biti dalje od istine.

Porast broja silovanja u Švedskoj samo i jedino ima veze sa promenom zakona i zakonske definicije silovanja 2018. Kao što je nekoliko nas već napisalo, ono što spada pod silovanje u Švedskoj, ne spada pod silovanje u mnogim drugim državama, uključujuci i sve USA države. Uz to, svaki akt silovanja, bez obzira na to da li su počinilac i žrtva isti, se računa kao statistički odvojen slučaj (vidi primer koji sam navela u jednom od prethodnih postova, a koji se računa kao 200 silovanja). Dodatno, u Švedskoj se žrtve silovanja osećaju sigurnije nego u mnogim drugim državama da prijave silovanje, jer znaju da će biti ozbiljno shvaćene. Evo ti jedan hipotetički primer: dvoje su u braku 20 godina i imaju seksualne odnose svaki dan. To su hiljade odnosa, uz mutual consent. Onda jedan dan ona baš i nije raspoložena, ali se, iz nekog razloga, boji da mu kaže ne direktno, ali ne kaže ni da, već je tiha i pasivna. On uradi šta je hteo, bez pretnji i nasilja. U Švedskoj je ovo silovanje, jer nije bilo aktivnog pristanka, i on je trebalo da zna da pristanka nema. TREBALO DA ZNA je dovoljan uslov. Kad bi žena ovo prijavila u većini drugih zemalja, ne bi bila shvaćena ozbiljno, u najmanju ruku. U Švedskoj bi i zato se takvi slučajevi i prijavljuju.

To što oni koji plasiraju i koriste ovu statistiku o porastu broja silovanja za širenje svoje propagande ne objasne da je došlo do promene zakona i definicije silovanja mnogo govori o tome šta je njima cilj. Ogroman je problem to što mnogi popuše tu priču bez ikakve provere činjenica.

Da, ima imigranata silovatelja. Ne, statistički procenat imigranata silovatelja nije veći od procenta Švedjana silovatelja. Kod najvećeg broja silovanja žrtva je ili u vezi sa počiniteljem ili poznaje počinitelja. Pogodi s kim je u vezi većina Švedjanki. Vrlo mali broj silovanja je da neko iskoči iz žbuna i siluje random prolaznicu. Švedjanke statistički gledano treba mnogo više da se plaše svojih partnera nego random imigranata.

• Author
1 hour ago, mustang said:

Za gospodu sto su se skolovali u usa, posto sam radila full time, isla sam u skolu posle posla. Prvo na public college u Loop (Cikago), imali smo obezbedjenje na casovima posle 8 uvece. Uglavnom jedina bela, sve ostalo crnci i nesto latinosa. Gangsta Paradise. Crnci su se mlatili izmedju sebe south side (geto) vs north side (normalni).

Sa istoricarom se pokacila oko uloge amerike u ww2. Pitanje je bilo kada je usa usla u rat a tacan odgovor po njima je bio na pocetku. Sto apsolutno nije istina bila, usli zvanicno bese '44 a rat se zavrsio' 45.

Nije glupost kada kazu "istoriju pisu pobednici".

Ovo su sokovi, ovaj deo o ww2 mi je najdraza mustangicina prica do sadw.

Mene više zanima šta će @mustang tamo na koledžu, zar ne savetuju Elon i Thiel i ostali deset-prstiju entrepreneurs da se batali fakultet čim pre kako bi se uspelo u životu?

ac83um.jpg

@Tolaa sve sto si mi rekla cu im preneti. Nema razloga da im ne verujem. Bas cu da ih pitam gde zive, rekle su mi al nisam zapamtila. Tesko mi je, iskreno, da poverujem da je bas tako bezbedno i fino kao sto pricas.

Dva totalno razlicita dozivljavaja. Neverovatno. Mislim, drago mi je da se tako osecas, i da je tako fino i bezbedno kod tebe. najozbiljnije.

Al i dalje cu biti skepticna.

Statistika, bez obzira na istog aktera i brojenja ponavljanja ne moze bas toliko visoko da skoci u poslednjih 4-5 godina

1 hour ago, Weenie Pooh said:

Mene više zanima šta će @mustang tamo na koledžu, zar ne savetuju Elon i Thiel i ostali deset-prstiju entrepreneurs da se batali fakultet čim pre kako bi se uspelo u životu?

Ja to iz licnog iskustva zato i govorim da se krene u svoj biznis, jebo skolu, dzabe smo placali 😁

Edited by mustang

@Venom super je fora, ali realno mogla bih je gledati da mrzis zene. A mozda samo mene.. Whatever.

Svi muski koji su uleteli u razgovor NE ZIVE u svedskoj kao ni ja.

Ne uzimam da si imao zle namere. Dobra je fora

Edited by mustang

A nisu ni ucestvovali u drugom svetskom ratu, kao ni ti.

4 hours ago, mustang said:

Pitanje je bilo kada je usa usla u rat a tacan odgovor po njima je bio na pocetku. Sto apsolutno nije istina bila, usli zvanicno bese '44 a rat se zavrsio' 45.

Nije glupost kada kazu "istoriju pisu pobednici".

Ono kad ne shvatis da je "Man in the high castle" SF!

Nadrealna sigurnost u lupetaranju

2 hours ago, mustang said:

@Tolaa sve sto si mi rekla cu im preneti. Nema razloga da im ne verujem. Bas cu da ih pitam gde zive, rekle su mi al nisam zapamtila. Tesko mi je, iskreno, da poverujem da je bas tako bezbedno i fino kao sto pricas.

Dva totalno razlicita dozivljavaja. Neverovatno. Mislim, drago mi je da se tako osecas, i da je tako fino i bezbedno kod tebe. najozbiljnije.

Al i dalje cu biti skepticna.

Statistika, bez obzira na istog aktera i brojenja ponavljanja ne moze bas

toliko visoko da skoci u poslednjih 4-5 godina

1 idila generalno.Malmø jos gori ako je moguce.Kurdske bande sa 16,17 godisnjacima kao vojnicima.Drugari Siva Lisica i Jagoda kao kod nas Zvicer i Vukotic nekad.Jedan klan sad se zaratilo.Jagodi su bese i majku urahmetlili isto 16 godisnjaci.

2 hours ago, mustang said:

Edited by askeladden

@mustang Naravno da može statistika drastično da skoči kad proširiš definiciju silovanja i promeniš zakon da bi dao veća prava i zaštitu žrtvama. Ne samo zbog drugačijeg brojanja, već i zbog povećanja broja prijava. Evo ti ovaj deo iz linkovanog članka (Brå je državna institucija zadužena za vodjenje statistike zločina, znači vrlo pouzdan izvor): https://bra.se/rapporter/arkiv/2025-02-13-samtyckeslagens-tillampning-och-konsekvenser

Ökningen av anmälningar utgörs helt av ”nya” fall

Genomgången av anmälningarna tyder på en ganska jämn fördelning mellan fall där våldtäkten anges ha skett genom våld eller hot, fall där gärningspersonen ska ha utnyttjat att målsäganden befann sig i en särskilt utsatt situation samt ”nya” fall där brottet uteslutande rör att målsäganden inte deltagit frivilligt i den sexuella handlingen. De står för ungefär en tredjedel var. Omräknat i reella tal innebär det att den ökning av antalet våldtäktsanmälningar som skett sedan lagändringarna 2018 helt består av ”nya” fall. Antalet anmälda våldtäkter som skett genom våld, det vill säga mer ”traditionella” våldtäkter, tycks snarare vara något lägre under den undersökta perioden 1 juli 2022 till 30 juni 2023, än den var 2016.

Bortsett från hur övergreppet gått till finns det många likheter mellan de ”nya” fallen och ”gamla” fall. En tydlig skillnad framträder dock, och det är att parterna är yngre i de ”nya” fallen än i ”gamla” fall. Målsägandens medianålder är 20 år i de ”nya” fallen, jämfört med 24 år i ”gamla” fall. Det innebär att närmare hälften av dem är tonåringar. Den misstänktes medianålder i ”nya” fall är 25 år, jämfört med 31 år i ”gamla” fall.

I närmare hälften av de ”nya” fallen är parterna bekanta, och en ungefär lika stor andel är i en nära relation. Det är sällsynt att den misstänkte är en helt obekant person.

I prevod, da se ne mučiš:

The increase in reports consists entirely of “new” cases

A review of the reports indicates a fairly even distribution between cases where the rape is said to have been committed through violence or threats, cases where the perpetrator is believed to have taken advantage of the complainant being in a particularly vulnerable situation, and “new” cases where the crime solely concerns the complainant not having participated voluntarily in the sexual act. Each category accounts for roughly one-third. Converted into actual numbers, this means that the increase in the number of rape reports that has occurred since the 2018 legislative changes consists entirely of “new” cases. The number of reported rapes committed through violence—meaning more “traditional” rapes—seems rather to be somewhat lower during the examined period, 1 July 2022 to 30 June 2023, than it was in 2016.

Apart from how the assault was carried out, there are many similarities between the “new” cases and the “old” cases. One clear difference, however, stands out: the parties involved are younger in the “new” cases than in the “old” ones. The complainant’s median age is 20 years in the “new” cases, compared with 24 years in the “old” cases. This means that nearly half of them are teenagers. The suspect’s median age in “new” cases is 25 years, compared with 31 years in “old” cases.

In nearly half of the “new” cases, the parties are acquaintances, and an approximately equally large share are in a close relationship. It is rare for the suspect to be a complete stranger.

Posebno obrati pažnju na boldovano.

Neko ti je već ostavio link, ali evo opet https://en.wikipedia.org/wiki/Women,_Peace_and_Security_Index, Švedska je na trećem mestu na svetu po Women, Peace and Security indeksu. To je realno poredjenje svih zemalja po istim parametrima, i nije bazirano ni na tome kako se ja osećam, ni na pričama tvojih poznanica. Pošto je prvoplasirana Danska ipak premala da primi sve žene ovog sveta, a i jezik im je užasan, ja ću da se zadovoljim životom i sigurnošću zemlje na trećem mestu. I time što znam da ću, ako me neko siluje, bar imati pravo da abortiram.

Edited by Tolaa

Thx

Ti u klin, ja u plocu.

Wiki je dicky ko se hvata za to da je 100% istina. Treba pogledati ali uzeti rezervisano.

Ne znam da li ti je ton bio sarkastican za abortus, ali i usa je dozvoljen. I u srbiji. I u svim nezatucanim zemljama.

Volim da bacim oko na primer na factually.co iako levo naginju...

Ali cak ni oni nisu mogli da mi daju odgovor koliko razlicitih zrtava je bilo silovano u svedskoj. Od sve te silne statistike, ti bi podrazumevao i brojanje zrtava a ne samo koliko broj cinjenja. Zasto?.... Zasto?

Factually https://share.google/rshsbdE5DpRaeJMmA

Edited by mustang

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.