Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

Ne verujem da ce biti toliko gore, vise nema gde sta da se otpusti. Osim da se skrati drzavni aparat, zaboravih na njih.

Tramp pod hitno boljee savwletnike da nadje jer je trenutno odlepljen od realnosti prosecnog amerikanca. I da dovede u red gop one way or the other. Inace gubi midterms i nas.

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

Ja nih samo da ostavim ovo. Propagandni film iz 1943. How far have we gone…

Ma ovo je zrno peska u moru.

Problem je sto ti u americi danas ako branis ameriku odmah si fasista, neki fob. A amerika najsarolikija zemlja po rasama, religije, jezika, kulture....

Biti patriota i nositi americku zastavu je stigma, sramota, iako predstavlja sve amerikance. I to glupavi levaci ne kapiraju. Da mi i za njih drzimo tu zastavu!

Ovo ne treba da bude borba izmedju mene i nekog levicara, vec nas dvoje sa sve tim razlikama treba da se borimo protiv svih korupcija oko nas. Svih.

Ali, oni nas namerno pale da se mrzimo dok uzivaju u svojim ispunjenim ciljevima. Mi smo samo potrosna roba. Izmanipulisana masa.

Edited by mustang

Sta je ovo sto pricaju da ne radi USA vlada vec mesec dana? Citam vesti da je otkazano 10% domacih letova jer nema ljudi, da Trampara ne daje food stamps... sta sam propustio?

Island life, blago tebi... Nisu mogli da proguraju budžet kroz Senat, tek su sad našli nekoliko demokratskih pizduna da ga proteraju; valjda i Kongres sad mora da odobri.

2 hours ago, mustang said:

Ma ovo je zrno peska u moru.

Problem je sto ti u americi danas ako branis ameriku odmah si fasista, neki fob. A amerika najsarolikija zemlja po rasama, religije, jezika, kulture....

Biti patriota i nositi americku zastavu je stigma, sramota, iako predstavlja sve amerikance. I to glupavi levaci ne kapiraju. Da mi i za njih drzimo tu zastavu!

Ovo ne treba da bude borba izmedju mene i nekog levicara, vec nas dvoje sa sve tim razlikama treba da se borimo protiv svih korupcija oko nas. Svih.

Ali, oni nas namerno pale da se mrzimo dok uzivaju u svojim ispunjenim ciljevima. Mi smo samo potrosna roba. Izmanipulisana masa.

Oh boy.

Ima li ovome kraja?

2 hours ago, mustang said:

Biti patriota i nositi americku zastavu je stigma, sramota, iako predstavlja sve amerikance. I to glupavi levaci ne kapiraju

Lepota Amerike je da svi mogu da budu deo “american dream” snova. Ali kako je krenulo, stvari idu naopako. I to nije tramparin ili Bajdenov problem.

Kako nije?

American dream no more 😢

Pa dobro, american dream postoji i postojace i dalje za sve one koji su beli, rodjeni u usa, usli u coine na vreme i glasali za tramparu, kako stvari stoje. Sve je to isto, samo se definicija sna modifikuje kako vreme prolazi. A stvari su za 'americki san' - stagod to znacilo - posle naopako pre cca 250-300 godina sa ugnjetavanjem i istrebljenjem domorodaca, pa preko robovlasnistva do modernih koncepata visokog skolstva, zdravstva i kaubojisanja po globusu. Tacno tada je i rec 'patriota' poslednji put imala kakav-takav smisao u usa, za vreme i krajem civil war. Sve ove patriote posle su ratni, industrijski i berzanski profiteri, izlapele skitnice, naoruzani do zuba hillbillies i slicno. Tacno je nesrecni Kirk imao kakve-takve obrise nekakvog usa patriote sa svim gnusnim i uzasnim konotacijama na vecinu tema koje je obradjivao - ali eto sta se njemu desilo.

3 minutes ago, lord_s said:

Pa dobro, american dream postoji i postojace i dalje za sve one koji su beli, rodjeni u usa, usli u coine na vreme i glasali za tramparu, kako stvari stoje. Sve je to isto, samo se definicija sna modifikuje kako vreme prolazi. A stvari su za 'americki san' - stagod to znacilo - posle naopako pre cca 250-300 godina sa ugnjetavanjem i istrebljenjem domorodaca, pa preko robovlasnistva do modernih koncepata visokog skolstva, zdravstva i kaubojisanja po globusu. Tacno tada je i rec 'patriota' poslednji put imala kakav-takav smisao u usa, za vreme i krajem civil war. Sve ove patriote posle su ratni, industrijski i berzanski profiteri, izlapele skitnice, naoruzani do zuba hillbillies i slicno. Tacno je nesrecni Kirk imao kakve-takve obrise nekakvog usa patriote sa svim gnusnim i uzasnim konotacijama na vecinu tema koje je obradjivao - ali eto sta se njemu desilo.

Brate mili. Jesi li ti ikad kročio u Ameriku?

4 minutes ago, dragance said:

Brate mili. Jesi li ti ikad kročio u Ameriku?

Jesam.

1 minute ago, lord_s said:

Jesam.

I šta si naučio od toga?

3 minutes ago, dragance said:

I šta si naučio od toga?

Da je americki san product serviran na tacni izvrnute realnosti koji je kostao mnogo vise krvi i ljudskih zivota nego sto je proizveo lepih i uhougodnih prica uspeha i ostvarivanja 'snova' - citaj - zaduzivanja u dugovima do guse dok se, hej, vozaju novi krajsleri i jede lobster na obalama Maine-a. Pa si tako imao i divne primere ostvarenja americkog sna vlasnika plantaza secerne trske i njihovog ostvarivanja snova u zivotu preko grbace desetina i stotina crnih robova, na primer.

Mene malo i iznenadjuje da postoje ljudi koji veruju u to sranje - a koji su 'ikada bili u usa' kako pretpostavljam da si i ti boravio, sa onom nadmenom upadicom

6 hours ago, lord_s said:

Da je americki san product serviran na tacni izvrnute realnosti koji je kostao mnogo vise krvi i ljudskih zivota nego sto je proizveo lepih i uhougodnih prica uspeha i ostvarivanja 'snova' - citaj - zaduzivanja u dugovima do guse dok se, hej, vozaju novi krajsleri i jede lobster na obalama Maine-a. Pa si tako imao i divne primere ostvarenja americkog sna vlasnika plantaza secerne trske i njihovog ostvarivanja snova u zivotu preko grbace desetina i stotina crnih robova, na primer.

Mene malo i iznenadjuje da postoje ljudi koji veruju u to sranje - a koji su 'ikada bili u usa' kako pretpostavljam da si i ti boravio, sa onom nadmenom upadicom

ovo sa krajslerima je vrv istorijska referenca; ako ne, odaje te - ti si 1 Kafka Amerika! Ovo je 1 kompliment a ne nadmena upadica)

Americki san moze da bude i relativno humoristicke prirode “xxxxxxxxA Savage Journey to the Heart of the American Dream (bez guglanja molim) koji pocinje sa

We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take holdD

Steinbeck (od starih) je 1 downer ali ipak Okie’s se nekako presele u kali i zapocnu novi zivot!

Emigranti jos uvek veruju u to sranje skilled ones especially! moj ukrajinski doktor, moj east asia? kardiolog, east german specijalista, argentinska sestra

Licno, verujem u to sranje - materijalno&duhovnoD, dosao sam u izlizanim starkama, kupio lepu kucu u keshu, nafatirao 529’s za decu, vozim(o) nova kola od pamtiveka, niko me ne dira

a zasto imam kardiologa je vrv cena koju sam morao da platimD a moja deca nece - an American dream in a nutshellD

Cim deca moraju da naslede od roditelja da bi imali American dream, tu nesto nije OK.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.