Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

Kad muskarci bolje znaju kako zene zive.... Pa ne, ja tako lupim bez osnove. Odakle mislis da mi takve ideje padaju?!?

Sad ja vama treba da pricam istoriju kako su mi svedjanke iz zgrade dok smo bile na bazenu pricale sta se desava tamo? Ma more bre sikter. Pricate mi o dubaiju, ma dajte molim vas.... 🤮

To kao ova bolesna pedofilcina sto brani "zenska prava" . Nemojte molim vas. Unapred zahvalna.

Edited by mustang

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

pa sto tramp ne stavi svedsku na listu zemalja za popravak? cenim da bi mu svedjani (a i pingvini) bili zahvalni.

4 hours ago, Sammael said:

Američki san je ništa drugo do način manipulacije masama: niste vi radnici, vi ste potencijalni vlasnici kapitala, dakle ako odigrate dobro igru sutra će drugi raditi za vas a vi ubirati plodove tog rada.

San sam cuo mozda 20-ak puta u zivotu vecinom od politicara a ostatak od prijatelja;

vecinom podsmesno ali i ozbiljno od imigracionog lojera “….da i ti mozes da zivis San”; nesto o snu u srednjoj (zavrsio 4. godinu ovde).

San od tada vecinom u negativnoj konotaciji bez eksplicitnog pominjanja, vise kao bitching about everything!

5 hours ago, Sammael said:

Naravno, na svakog @Bud Stonebraker i @mustang koji žive ovaj san dođe verovatno 50-100 onih koji nikada neće uspeti da stignu ni do toga da probaju da otvore svoj biznis, a kamoli da u tome uspeju. Na kraju krajeva, preduzetništvo zahteva specifičan mindset koji je potpuno nekompatibilan sa radom za platu. No, to ne sprečava opstanak narativa u kome će svaki McRadnik sutra postati Voren Bafet, samo ako se dovoljno potrudi.

Postavio si goal post way too high, hey Warren fuckin Buffet highD

Pisao sam o 2 McRadnika; npr. filipinci (poshtovanje!) koji upadaju u srednju klasu kod mene, malo li je? Uz 1 part time job (ne preporucujem - tu su community college, trade school, etc.) oni su na dohvat ruke 1 stana pa onda i kuce, malo li je?

….

Kao i u svakoj emigraciji pitanje je vremenske, geografske i privatne dimenzije, zar ne, pa se onda poredis sa lokalnim stanovnistvom; tu su i oni visestruki emigranti koji zaista mogu da porede, tu su i oni high skilled koji biraju!

….

Molim da me se demantuje, u zadnjih 40-ak godina (kladim se i vise) nisam primetio drzavnu/privatnu kampanju promocije sna stranom trzistu!

@Bud Stonebraker s obzirom da sam ja živeo u SAD pre nekih 25 godina, tada je promocija sna bila alive and well, i to u državnom obrazovnom sistemu ni manje ni više.

6 hours ago, mustang said:

Kad muskarci bolje znaju kako zene zive.... Pa ne, ja tako lupim bez osnove. Odakle mislis da mi takve ideje padaju?!?

Sad ja vama treba da pricam istoriju kako su mi svedjanke iz zgrade dok smo bile na bazenu pricale sta se desava tamo? Ma more bre sikter. Pricate mi o dubaiju, ma dajte molim vas.... 🤮

To kao ova bolesna pedofilcina sto brani "zenska prava" . Nemojte molim vas. Unapred zahvalna.

Koincidentno, ja znam Amerikanku koja nema nikakve veze sa Švedskom koja se smuvala s drugarom iz Švedske, živi tamo neko vreme i aktivno radi na tome da dobije trajno rezidentstvo. Najveće zamerke su joj što je "bučno" jer zaboga može neko u zgradi da radi neki home improvement ili se čuje buka s obližnjeg gradilišta. A ja u Švedsku idem otprilike jednom na svake dve godine, jeste progresivno lošije po pitanju bezbednosti, ali je presmešno porediti s SAD. Drug mi je doktorirao na Yale-u, kakve sam čuo priče od njega šta se dešava na par stotina metara od ove prestižne institucije...

@Sammael mozda si bio na visem obrazovnom nivou?

Ja sam ‘90 ucio o native&african americans, nepravdama i slicno

1 minute ago, Bud Stonebraker said:

@Sammael mozda si bio na visem obrazovnom nivou?

Ja sam ‘90 ucio o native&african americans, nepravdama i slicno

High school 4. godina i fakultet 2 godine. Učili smo i mi o tome u okviru američke istorije. Ali u američkoj istoriji, ekonomiji, governmentu/političkim naukama, engleskom, itd. dosta je bio provučen taj narativ o Manifest Destiniju, exceptionalismu, itd. Uz neizostavnu dozu toga kako su SAD praktično same pobedile u WW1 i WW2. Žao mi je što nisam neke od fakultetskih udžbenika doneo sa sobom.

EDIT: Tenesi je u pitanju, dakle red state, bible belt.

Edited by Sammael

Mass ovde, ocigledno sam to propustioD

5 minutes ago, Bud Stonebraker said:

Mass ovde, ocigledno sam to propustioD

Zato i rekoh da je TN, mislim da se programi drastično razlikuju po državama.

U mojoj srednjoj bila je 1 crna osoba, koja je pri tome bila exchange učenica iz Švedske (otac African American, majka Šveđanka).

^ja sam bio onaj fez iz that ‘70’s showD

Ali definitivno si me inspirisao da pocnem istragu oko American Dream! Koliko je BS, koliko u skolstvu, a koliko je real!

Edited by Bud Stonebraker

23 hours ago, kronostime said:

Ja jos `80ih od Njujorka do San Franciska duz I-80 sa svracanjem okolo i, sem ruralnih predela, nije mi se bas nesto dojmilo.

Mada, ima zadivljujucih predela u okolini ali ima i ovde po Evropi, da ne pricamo o ovj nasoj prokletoj avliji.

fantom

Don’t shitD (na srpskom)

Ja sam tada jos uvek bio pod utiskom Platoon&Wall street, to me prodalo da se preselim+cale nije dao golfa da odvezem devojku na festD

A ti si tada isao I-80, fascinantno! Jbt, 1 od retkih tada!

Sto te nisam znao tada da mi das neke utiske!

5 minutes ago, Bud Stonebraker said:

Don’t shitD (na srpskom)

Ja sam tada jos uvek bio pod utiskom Platoon&Wall street, to me prodalo da se preselim+cale nije dao golfa da odvezem devojku na festD

A ti si tada isao I-80, fascinantno! Jbt, 1 od retkih tada!

Sto te nisam znao tada da mi das neke utiske!

Bio kod kuma u NY 2 meseca, pa resili da malo proputujemo kad sam vec tu.

Drndavi Ford kamionet, kamp prikolica zakacena na njega (unutra komforan stan) i "On the road again" koji tresti sa raspalog kasetofona u istom i put pod tockove.

Oduseve pejzazi kroz koje se prolazi, ljudi tu i tamo - engleska verzija ovih nasih ispred zadruge, cast izuzecima.

Mada, pecanje u onim pripizdinama i kampovanje je nesto sto bi svako morao da proba.

San Francisko me odusevio pocev od mosta, ulica pa do kineske cetvrti.😍

Kad imas 18 godina prolazis kroz sve to kao @Klara kroz godisnje takmicenje poslasticara.D

3017409dd563a52b.jpeg

Ja gledam da zivim grcki san, da ladim jaja na pesku i radim koliko se bas mora. Ovaj americki ostavljam ambicioznijima s_d

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.