Jump to content
IGNORED

Zimske gume

Musharaf

Recommended Posts

Naručene sa IPG sajta, vidim da im je partner Adam auto pa sam odabrala da ih pošalju pravo tamo. 

Hvala @ducca

Javljam utiske kad ih nabudžim. 

Edited by Valkyrie
  • +1 1

ako su dimenzije 225/45/19 koja je veličina varijabilna a da se ne menjanju felne

proizvođač kaže 215/65/16, 215/60/17, 215/50/18 i gorepomenutu 225/45/19

Fascinacija zimskim gumama...menjaj bilo koje na tri godine i vozi. To je kao vakcina, ovih 30 što je sletelo u nedelju na Fruškoj gori verujem da su sve antizimsko gumaši. I moraš prilagoditi brzinu jerbo ti u suprotnom neće pomoći ni Pirelli Quattrostagione sa platinastim dlačicama DOT1221.

• +1 2

@kud u maglu Simoviću

Znam da jednu stvar nikada necu nauciti u zivotu a to je sta znace ti brojevi ali ako dobro pamtim sve te 4 dimenzije koje si naveo idu na razlicite felne, poslednji broj je oznaka inca za felnu, 16tice, 17tice, 18tice i 19tice.

Edited by djeneralche
5 minutes ago, djeneralche said:

@kud u maglu Simoviću

Znam da jednu stvar nikada necu nauciti u zivotu a to je sta znace ti brojevi ali ako dobro pamtim sve te 4 dimenzije koje si naveo idu na razlicite felne, poslednji broj je oznaka inca za felnu, 16tice, 17tice, 18tice i 19tice.

Ne za felnu nego za točak. Guma+Felna=Točak.

da felne se još razlikuju i po širini, što se izražava u jotima oznaka j :happy: ta veličina definiše širinu gume koja se može montirati na tu felnu, npr od 165 do 215, uže ne mogu jer će ispustit vazduh a  šire će se svući sa felne ili obrnuto, to je (naći odgovarajuću gumu) cela nauka kada se udubite u temu :D

Edited by gone fishing
On 14.12.2021. at 22:48, kud u maglu Simoviću said:

kleber je mšelinov podbrend

Sve je nečiji podbrend. Mišelin, Kontinental, Bridžston, Henkok i još nekoliko kompanija drže sve ostale. Dobro, Kinezi...

• +1 2

Uvežen iz Švice preko Zlog.
Iz Svice od Mercedesa povoljno mogu da nadjem samo A klasun i to ove 10+ godina starosti, sve iole novije im je skupo ko djavo. Evo bas sam uzeo dva komada A150 a pre toga A160, sve benzinci od 2005-2009.

Sent from my M2012K11G using Tapatalk

ako su dimenzije 225/45/19 koja je veličina varijabilna a da se ne menjanju felne

proizvođač kaže 215/65/16, 215/60/17, 215/50/18 i gorepomenutu 225/45/19
Ako je 225/45/19 fabricka dimenzija za taj auto (dobro je, ne vozis minija) a hoces 19ice, onda mozes npr:

235/40/19 sire
215/50/19 uze

Fora je da se doda u sirinu 10 a oduzme 5 od procenta visine bocnog zida gume tj. profila. Ne znam bas da objasnim, evo linak.

https://www.goodyear.eu/sr_rs/consumer/learn/how-to-read-your-tire-sidewall-markings.html

• Hvala 1

Naravno, nije uvek samo ovako kako sam opisao, ima malih odstupanja koja ne skode, osim sto onda kao kilometar sat ne prikazuje tacnu brzinu valjda i potrosnja po bordu bude manje precizna, ako se dosta odstupi.

Evo ovde imate da vidite koje idu fabricke dimenzije za koji auto, negde je naglasena pahulja za zimsku dimenziju, a ima i da se vidi na koliko se fabricki duvaju gume, koje dimenzije felni idu, sirina centralne rupe na felni i kojesta.

https://www.wheel-size.com/