Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Majstorski topik

Featured Replies

On 2. 8. 2025. at 23:05, Frank Pembleton said:

Treba mi savet.

Indukciona ploča koja je "ugradjena" u kuhinjsku "radnu ploču" nije fiksirana niti zalepljena. To se saznalo kada je voda iz jednog lonca iskipela preko ivica ploče po radnoj površini i onda je shvaćeno da je voda otišla u prostor ispod.

E sad ja bih to "zadihtovao" nekim silikonom, ali me zanima da li moram da koristim neki specijalni koji je otporan na toplotu, ili...?

Pitao ja jednom kad je ugrađivano, pa dobio odgovor da nije praksa. Neki proizvođači eksplicitno zabranjuju, gubitak garancije blabla. Za dihtung postoji traka koja ide ispod i uglavnom već postoji neka na uređaju, ali može i da se kupi.

image.jpeg

• Replies 9.1k
  • Views 782.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

2 hours ago, crtamOrasi said:

Parkside je golo govno, bukvalno najgori brend alata koji moze da se kupi. Jedino sto valja je sto moze da se reklamira. Sve sto sam kupio je ili crklo ili bilo tezak skart.

Znam da nije bilo pitanje ali mozda nekom zatreba pa da preporucm. Uzeo pre par godina za bas sitne pare, nisam ocekivao nista, dusu joj uzeo od koriscenja i nije mrdnula, imam samo reci hvale.

https://www.wobyhaus.co.rs/busilice-i-zavrtaci-aku/35663-busilica-akumulatorska-gp-as-16-8-2-li

Nema cekic naravno, ali za srafljenja, busenja u drvetu, iverici ili sitnijih stvari u metalu nema greske. Brushless, sa dve baterije i punjacem za 50 e, sta ces vise. I nekad je prosto potreban manji alat, kojim mozes da izbusis nesto na tesko dostupnom mestu ili da usrafis 100 srafova a da ti ne crkne zglob.

Parkside alat nikad, a ni bilo šta naprednije od čekića. Kupio set ubodnih testera, krenuo da sečem nešto (eventualno nepredviđeno al ajde sad) i testera se iskrivila. Zamenio nekom starom tupom Bosch koja je stigla uz testeru, presekao bez pola muke. Kupio one jednoručne stege, 10 evra za dve, inače jedna od boljih marki je 20-25, normalno jedna je pukla posle petog korišćenja.

Čekić, turpije, sitnice - verovatno je i to lošeg kvaliteta, ali nije nauka. Sve što ne može da preživi pad sa metra visine, ne hvala.

8 hours ago, crtamOrasi said:

Parkside je golo govno, bukvalno najgori brend alata koji moze da se kupi. Jedino sto valja je sto moze da se reklamira. Sve sto sam kupio je ili crklo ili bilo tezak skart.

Znam da nije bilo pitanje ali mozda nekom zatreba pa da preporucm. Uzeo pre par godina za bas sitne pare, nisam ocekivao nista, dusu joj uzeo od koriscenja i nije mrdnula, imam samo reci hvale.

https://www.wobyhaus.co.rs/busilice-i-zavrtaci-aku/35663-busilica-akumulatorska-gp-as-16-8-2-li

Nema cekic naravno, ali za srafljenja, busenja u drvetu, iverici ili sitnijih stvari u metalu nema greske. Brushless, sa dve baterije i punjacem za 50 e, sta ces vise. I nekad je prosto potreban manji alat, kojim mozes da izbusis nesto na tesko dostupnom mestu ili da usrafis 100 srafova a da ti ne crkne zglob.

Parkside i Womax su ti istog kvaliiteta, a i istog proizvodjaca.

Mozda, ali konkretno ova stafilica je fantasticna za te pare.

1 minute ago, crtamOrasi said:

Mozda, ali konkretno ova stafilica je fantasticna za te pare.

U sustini, sve one rade posao - imam kuci i Makitu, Iskru, FEIN i Parkside/Womax srafilice i nisam primetio neku bitniju razliku izmedju njih u kvalitetu.

Jedini razlog sto ih imam toliko je sto im je kapacitet baterije opao usled upotrebe, a zao mi da ih bacim.

On 4. 8. 2025. at 21:41, kud u maglu Simoviću said:

sa tim plavim nema greške, samo ne znam koliko ti je potreban taj nivo uređaja

npr ovaj zeleni bi trebao da je ok za te hobi potrebe

Ananas proizvod Bosch PBH 2100 RE bušilica za beton SDS-plus, 550W 06033A9320

e

ne radi link, na ananasu je 9700

Iam isti ovaj, ozbiljna stvar za kucne rabote. Pneumatski udara i ide kroz beton kao kroz sir. Bez problema, za ~30sec ubusis M8 mehanicki anker za beton. Za upotrebu od nekoliko puta godisnje sasvim dovoljno.

Jos ti milo kad posudis drugarima i familiji.

Plavi je profi alatka, nema spora, al kontam da je analog duplo skuplji.

4 minutes ago, MeanM@ said:

Jos ti milo kad posudis drugarima i familiji.

Nije ti milo kad ga vrate neociscenog ili pokvarenog.

Opekao se par puta sa pozajmicom alata i od tada ne zajmim ni pistolj za PUR penu nikome.

fantom

54 minutes ago, kronostime said:

Nije ti milo kad ga vrate neociscenog ili pokvarenog.

Opekao se par puta sa pozajmicom alata i od tada ne zajmim ni pistolj za PUR penu nikome.

fantom

Pozajmis onaj krs alat kojeg hoces da se resis...

update:

uspeo da osposobim prihvatnik na staroj hoby bušilici te montirao na zid TV i policu u dečijoj sobi.

žena donela Makitu u koferčetu od komšinice, čiji muž je keramičar, ja otvaram koferče a ono šrafilica bez čekića... Neće to kroz ciglu bez obzira na strpljenje i burgije.

međutim dobro mi došlo za "obeležavanje", pustim kroz malter do cigle, onda dobušim hoby alatom sa čekićem.

soba-update.jpg

još da uzmem neke kanalice i sredim kablove.

inače, stalno sam operećen (pun intended) nosivošću šrafova, kvalitetom tipli, viđao sam gde TV-i vise sa zidovima nakon što se većina tiplova otkačila iz zida ili su u potpunosi pali.

lesson learned:

nemojte koristiti šrafilice baš za sve šrafove.

oštetio sam šraf na postolju za tv pa ga nije bilo moguće odšrafiti i skinuti postolje zbog montaže na zid.

dugo sam češkao glavu i znojio se nad njim a onda sam uzeo burgiju za drvo i bukvalno isekao deo plastike oko šrafa, kako bih ga obujmio kleštima.
dakle šrafovi na uređajima samo rukom.

17 hours ago, Venom said:

Parkside alat nikad, a ni bilo šta naprednije od čekića. Kupio set ubodnih testera, krenuo da sečem nešto (eventualno nepredviđeno al ajde sad) i testera se iskrivila. Zamenio nekom starom tupom Bosch koja je stigla uz testeru, presekao bez pola muke. Kupio one jednoručne stege, 10 evra za dve, inače jedna od boljih marki je 20-25, normalno jedna je pukla posle petog korišćenja.

Čekić, turpije, sitnice - verovatno je i to lošeg kvaliteta, ali nije nauka. Sve što ne može da preživi pad sa metra visine, ne hvala.

Zajebo sam se i ja jednom sa brzim stegama iz linde D

Kome trebaju pouzdane jednorucne stege za ne mnogo vise novca Hogert su stvarno dobre. A od jos malo skupljih Bessey su vrhunske.

11 hours ago, kronostime said:

Nikome ne pozajmljujem alat, i da bih ostao dosledan tom principu, dolazim u situaciju da kazem - OK, idemo do tebe, ja cu da ti izbusim rupe za policu, istemujem beton hiltijem ili odradim nesto brusilicom... Za dzabe, naravno... lalab

ja imam dosta tog parksajd alata. rende, tračnu bušilicu, ubodnu testeru i brusilicu. od baštenskog drobilicu grana i kosačicu. kosačicom baš i nisam najzadovoljniji posle 15 godina vilidžera no, majstor koji ju je štelovao reče da ne trpi odstojali benzin. ostalim sam zadovoljan.imam womax električnu i benzinsku duvaljku za lišće i udarnu bušilicu sa sve štemajzom i špicem, ajnhel pumpe i akumulatorsku mini duvaljku. vilidžer bušilica mi je za sitna bušenja u drvetu, cigli i mekšem betonu. aku bušilica i aku lančana testera su no name sa buvljaka i za male pare.

ja sam zadovoljan jer mi ne treba za profi svakodnevni rad i za višedecenijsko rolleyes trajanje.

15 minutes ago, đorđe geprat said:

ja sam zadovoljan jer mi ne treba za profi svakodnevni rad i za višedecenijsko rolleyes trajanje.

Ja sam prezadovoljan parsajd alatima i sitnicama. Svestan sam da nije profi, niti ga opterećujem "profi" režimom rada. Sve me je dosad pouzdano služilo.

doduše ništa akumulatorsko nisam uzimao, jednostavno nemam poverenja u baterije, njihovu dugotrajnost i isplativost, a produžni kabl (parksajdov) mi ne smeta

odlične su baterije, posebno one od 4Ah

Ugradna slavina u tus kabini stara godinu dana. Kad se prebaci voda na tus sve radi normalno do trenutka kad se ili mijenja pritisak ili temperatura, tad potpuno stane voda, ne curi ni na tusu ni na slavini a prebacivac ostane podignut u polozaju za tus. Kad se nakon toga “ugasi” voda i rucno spusti prebacivac iscuri na slavini neka kolicina vode.

Sta raditi?