August 3, 2025Aug 3 8 hours ago, Frank Pembleton said:Treba mi savet.Indukciona ploča koja je "ugradjena" u kuhinjsku "radnu ploču" nije fiksirana niti zalepljena. To se saznalo kada je voda iz jednog lonca iskipela preko ivica ploče po radnoj površini i onda je shvaćeno da je voda otišla u prostor ispod.E sad ja bih to "zadihtovao" nekim silikonom, ali me zanima da li moram da koristim neki specijalni koji je otporan na toplotu, ili...?"onaj specijalni"
August 4, 2025Aug 4 @Frank Pembletonvideo juče u "radi sam" na Vidikovcu nekakav zaptivni silikon sa slikom pica peći na pakovanju i natpisom do 1.600°Cnego je l ima neko preporuku za pouzdanu bušilicu da nije no-name.treba mi za vešanje stvari po kući dakle ne hilti, ali ne bih više raspali hoby alat s kojim je muka upravljati.otkazala mi neka "power plus" od 500w, koju sam godinama koristio i to mi izgleda komšija sredio prihvatnik za burgiju nestručnin radom.savet: ne pozajmljujte alat.ako ima za auto i živi u većem stanu od vašeg - ima i za bušilicu. Edited August 4, 2025Aug 4 by garcia
August 4, 2025Aug 4 1 minute ago, garcia said:@Frank Pembletonvideo juče u *uradi sam" nekakav zaptivni silikon sa slikom pica peći na pakovanju i natpisom do 1.600°Cnego je l ima neko preporuku za pouzdanu bušilicu da nije no-name.treba mi za vešanje stvari po jući dakle ne hilti, ali ne bih više raspali hoby alat s kojim je muka upravljati.otkazala mi neka "power plus" od 500w, koju sam godinama koristio i to mi izgleda komšija sredio prihvatnik za burgiju nestručnin radom.savet: ne pozajmljujte alat.ako ima za auto i živi u većem stanu od vašeg - ima i za bušilicu.Einhell, Bosch pa i ove Lidl Parkside ce ti posluziti za povremena "busenja"Stvar je u burgijama - njih uzmi kvalitetne.
August 4, 2025Aug 4 8 hours ago, garcia said:nego je l ima neko preporuku za pouzdanu bušilicu da nije no-name.savet: ne pozajmljujte alat.ako ima za auto i živi u većem stanu od vašeg - ima i za bušilicu.ja sam imao tri iskustva sa einhell alatom, dva baterijska i jedan žični model. dva su bila vraćena jer bukvalno nisu radila i zamenjeni su zelenim boschom, a ovaj treći akustarter sam vratio i uzeo novacpri ovoj pameti ne bih uzeo einhell sve da košta 1 dinar(bilo koji njihov proizvod)vidim da dosta ljudi hvali parkside i linde, al to nikad nisam imao u rukama, niti sam ga video u radnji, samo znam da ga ima na angro na kupujem-prodajem
August 4, 2025Aug 4 Uzeo bih Bošov čekić onda.Nahvalio mi ga paša, koji je majstor električar.jedino što ima prihvat samo za SDS+ burgije, koje bih isto da poručim a na kp ću uzeti i glavu za mašinske burgije.
August 4, 2025Aug 4 sa tim plavim nema greške, samo ne znam koliko ti je potreban taj nivo uređajanpr ovaj zeleni bi trebao da je ok za te hobi potrebeAnanas proizvod Bosch PBH 2100 RE bušilica za beton SDS-plus, 550W 06033A9320ene radi link, na ananasu je 9700 Edited August 4, 2025Aug 4 by kud u maglu Simoviću
August 4, 2025Aug 4 ali stvarno, sa hoby bušilicama svaki posao mi je bio naporan i zahtevao mentalnu pripremu i vreme.a namontirao sam celo kupatilo, kačio televizore i slike, police...
August 5, 2025Aug 5 11 hours ago, kud u maglu Simoviću said:ja sam imao tri iskustva sa einhell alatom, dva baterijska i jedan žični model. dva su bila vraćena jer bukvalno nisu radila i zamenjeni su zelenim boschom, a ovaj treći akustarter sam vratio i uzeo novacpri ovoj pameti ne bih uzeo einhell sve da košta 1 dinar(bilo koji njihov proizvod)vidim da dosta ljudi hvali parkside i linde, al to nikad nisam imao u rukama, niti sam ga video u radnji, samo znam da ga ima na angro na kupujem-prodajemKad sam zidao kucu - kupio sam na buvljaku polovnu Einhell SDS busilicu\stemericu za 20 Ojra )Makita bila preko 100) i istemao/izbusio sa njom sve gde mi je trebalo.Eno je i sad radi kao prvog dana - nije samo kupiti i koristiti vec treba koji put rastaviti, ocistiti i podmazati.Burgije sam, naravno, kupio kvalitetne Boschove kod drugara koji je drzao prodavnicu tada za uslugu sredjivanja kompjutera u istoj.
August 5, 2025Aug 5 10 hours ago, garcia said:ali stvarno, sa hoby bušilicama svaki posao mi je bio naporan i zahtevao mentalnu pripremu i vreme.a namontirao sam celo kupatilo, kačio televizore i slike, police...Iskrina stara KB-39 busilica je za te stvari zakon: odlicno busi, a kvalitetno i cekica. Edited August 5, 2025Aug 5 by kronostime
August 5, 2025Aug 5 Ima Bosch plavi i aku varijantu koja ima cekic, zapravo jako dobra - GSB 185-Li. Malo je skuplja ali ko ne voli kablove (mada je ova GBH 220 ludilo i ide kroz beton kao kroz sir), moze da bude lepo resenje. Plus ima varijanti i sa koferom sa bitovima i burgijama i dve baterije, skroz fin "sve-u-jednom" uredjaj (0615990N2P je sifra). Ja je imam pola godine i sve sto sam zamislio da probusim sam uspeo, sto cekicem, sto vibracionom. A kao srafilica je perfektna... Da sam je na vreme nasao verovatno ne bih kupio ovu GBH 220 al neka, busice se temeljna ploca nekad :)
August 5, 2025Aug 5 Ako ti nije hitno najbolje cekaj neku akciju za plavi Bosch, ima ih cesto, to kupis i miran si decenijama.Takodje burgije, kupi najkvalitetnije (najskuplje) i nema da te glava boli.Ja sam kupio Makita burgije, sad ne razmisljam hoce li moci da izbusi, i koliko ce trajati.Imao sam ranije neke jeftine, em slabo buse, em se ove tanje lako lome.
August 5, 2025Aug 5 Bosch multiconstruction burgije, one svetloplavo ofarbane baš dobro se pokazale za povremene i raznovrsne zadatke na tim baterijskim bušilicamabeton sam uvek napadao spreman sa Bosch GBH 240,više volim razvući kotur kabla nego penetrirati nekim lakim orudjem
August 5, 2025Aug 5 Parkside je golo govno, bukvalno najgori brend alata koji moze da se kupi. Jedino sto valja je sto moze da se reklamira. Sve sto sam kupio je ili crklo ili bilo tezak skart.Znam da nije bilo pitanje ali mozda nekom zatreba pa da preporucm. Uzeo pre par godina za bas sitne pare, nisam ocekivao nista, dusu joj uzeo od koriscenja i nije mrdnula, imam samo reci hvale.https://www.wobyhaus.co.rs/busilice-i-zavrtaci-aku/35663-busilica-akumulatorska-gp-as-16-8-2-liNema cekic naravno, ali za srafljenja, busenja u drvetu, iverici ili sitnijih stvari u metalu nema greske. Brushless, sa dve baterije i punjacem za 50 e, sta ces vise. I nekad je prosto potreban manji alat, kojim mozes da izbusis nesto na tesko dostupnom mestu ili da usrafis 100 srafova a da ti ne crkne zglob.