garcia Posted December 1, 2023 Posted December 1, 2023 (edited) -- pogrešan topic -- praštajte Edited December 1, 2023 by garcia 1
Klara Posted December 1, 2023 Posted December 1, 2023 (edited) Pink je odavno trebalo zakonom zabraniti i do temelja srušiti. edit: oboje smo promašili temu Edited December 1, 2023 by Klara 1
Moonwalker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Je li ugradjivao neko na postojece radijatore (CG) ventile koji imaju regulaciju? Ako jeste koliko traje da se ugrade i koja je cena otprilike? Da li je potrebna neka dozvola od komunalnog?
Frank Pembleton Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 5 minutes ago, Moonwalker said: Je li ugradjivao neko na postojece radijatore (CG) ventile koji imaju regulaciju? Ako jeste koliko traje da se ugrade i koja je cena otprilike? Da li je potrebna neka dozvola od komunalnog? Kakvu regulaciju?
Moonwalker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 (edited) Da moze da se regulise temperatura radijatora tj prostorije, a da ne zavisi od podstanice kad je prejako grejanje, kad je slabo pomoci nema. Edited December 12, 2023 by Moonwalker 1
Frank Pembleton Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 5 minutes ago, Moonwalker said: Da moze da se regulise temperatura radijatora tj prostorije, a da ne zavisi od podstanice kad je prejako grejanje, kad je slabo pomoci nema. Mislim da van sistema koji uključuje "naplatu po potrošnji" to baš i nema smisla. Svakako bojim se da će ti retko ko hteti da radi dok je sezona grejanja u toku. Ja kad sam tražio majstora da mi zameni ventile u stanu i ugradi izvode za "ozračivanje i čišćenje" na kraju sam završio sa majstorom koji radi u Toplanama... ...shiit has hit the fan..... 1
Moonwalker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 3 minutes ago, Frank Pembleton said: Svakako bojim se da će ti retko ko hteti da radi dok je sezona grejanja u toku. ovo svakako…mislila sam kad prodje sezona. Nije zbog naplate, pretoplo je vec godinama, podstanica je blizu stana. 5 minutes ago, Frank Pembleton said: Ja kad sam tražio majstora da mi zameni ventile u stanu i ugradi izvode za "ozračivanje i čišćenje" na kraju sam završio sa majstorom koji radi u Toplanama... Pa realno to najbolje mogu oni da urade Toplana ili ekvivalentno preduzece van Beograda.
Valk Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 18 minutes ago, Moonwalker said: Pa realno to najbolje mogu oni da urade Toplana ili ekvivalentno preduzece van Beograda. Tačno, ali mislim da Frenk aludira na to što majstori ne rade to u okviru svog radnog vremena i na osnovu radnog naloga Toplane nego ti zakažu da ti dođu "popodne, privatno", cijena sitnica. 2
Moonwalker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 (edited) https://www.etaz.rs/herz-termo-set-v772391-1-2-pr Na ovo sam mislila, termostatski ventil se zove. Ovako funkcionise: https://coex.rs/ventili/termo-glave/ Edited December 12, 2023 by Moonwalker
đorđe geprat Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 (edited) nekome sam ranije preporučio čoveka koji radi u toplani na miljakovcu i koji je nama zamenio sve ventile u stanu u rakovici. ne sećam se cene, da li je bila 30 ili 50 € po ventilu (uključujući ventil). i, to se radi, kao što kažete, van sezone grejanja. sudeći po cenama iz linka, biće da je bila 50€ po ventilu. Edited December 12, 2023 by đorđe geprat
Moonwalker Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Koliko vam je trebalo da to zavrsite, djordje?
Frank Pembleton Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 55 minutes ago, Valkyrie said: Tačno, ali mislim da Frenk aludira na to što majstori ne rade to u okviru svog radnog vremena i na osnovu radnog naloga Toplane nego ti zakažu da ti dođu "popodne, privatno", cijena sitnica. Ma da samo što ovaj i u okviru radnog vremena radi "privatno". A inače on je jednom kad je u jednom stanu trebalo da "priključi" nove radijatore, uradio kombinu: On se čuje sa klijentom kaže mu da zove kol centar i prijavi kvar. On je valjda kod njih u tom trenutku i kao on "preuzima" reklamaciju i "gasi" celu zgradu dok ne poveže nove radijatore onda javlja da se pušta... Ono, sve može.... BTW, toplane su odavno nabavile "ledena klješta", to su klješta koja stave na cevi i ona naprave "ledene čepove" i onda može komotnije da se radi. Ali to se koristi retko jer ih koriste majstori za privatluk i papreno naplaćuju... ...shiit has hit the fan..... 2
Valk Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Tako sve i ja znam da rade. Jedino je opcija kad upravnik zgrade piše urgenciju da ti u stanu curi radijator kroz ventile, onda moraju da dođu hitno i to odrade bez izmeštanja u privatno. Naravno, mora da ti stvarno curi radijator kad oni dođu..
đorđe geprat Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 58 minutes ago, Moonwalker said: Koliko vam je trebalo da to zavrsite, djordje? par dana. zvali čoveka došao, video, podstanica je u soliteru, rekao cenu i dogovorili se za datum. sin je to obavljao ali znam. bitno je da je van sezone grejanja. 1
petaras Posted December 15, 2023 Posted December 15, 2023 (edited) Ne znam da li je najbolja tema za ovo pitanje, al treba mi savet. Imam izvod struje na plafonu za neki red visilica, i naravno izvod je samo jedan a ne 3 ili 5 koliko bi mi trebalo. Ali to bi pokrila sina od tih visilica. Problem mi je sto i po drugoj dimenziji izvod nije bas gde bi trebalo da bude i treba da se pomeri jedno 15cm. Sta savetujete, ima li kakvog pametnog resenja? Ono sto znam je spustanje dela plafona pomocu gipsanih ploca, ali izbegao bih gipsane radove, radije bih to uradio nekom medijapan plocom ili slicno. Tu bi trebalo jedno 30cm po toj dimenziji da bi se pomerio izvod kako treba i 80ak cm po drugoj dimenziji da pokrije 5 visilica. Kako biste to kacili na plafon, cime, kako da se ne vidi nista osim te ploce, je l' radio neko nesto slicno? Edit: ne mora da bude "uradi sam" varijanta, imao bih adekvatnu strucnu podrsku, vise mi treba pomoc oko odluke sta je najbolje resenje. Edited December 15, 2023 by petaras
Recommended Posts