Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

15 minutes ago, Seabass said:

Jesam se zezao kad sam rekao da Bler igra 3D chess ali nije ni bitno, ucinak je da se Labour ujedinio protiv Blerovog eseja skoro jednoglasno.

pravo da ti kazem, ja sam malo nepoverljiv. sacekacu dalji razvoj situacije.

net zero najverovatnije nece dirati, beneficije ce sigurno opet probati da krate ko god je na vlasti a sto se tice trampa, tu bih rekao da se starmer, streeting i ta ekipa slazu s blerom al ne znaju kako se opet uvuci u gujscu kad je ovaj zlopamtilo.

no videcemo. svakako treba sacekati, sve je to jos sveze.

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

39 minutes ago, adam said:

pravo da ti kazem, ja sam malo nepoverljiv. sacekacu dalji razvoj situacije.

net zero najverovatnije nece dirati, beneficije ce sigurno opet probati da krate ko god je na vlasti a sto se tice trampa, tu bih rekao da se starmer, streeting i ta ekipa slazu s blerom al ne znaju kako se opet uvuci u gujscu kad je ovaj zlopamtilo.

no videcemo. svakako treba sacekati, sve je to jos sveze.

Jako si nepovjerljiv, lol.

Meni je tesko povjerovati da ne razmisljaju strateski makar malo, barem sto se Trampare tice. Priklonjavanje Trampari nije popularno ni medju vecinom Reform simpatizera. Osim toga, narandzasti je na najnizem rejtingu popularnosti ikad, priblizavaju se midtermsi, a pored svega je jednom nogom u grobu. Labour imaju tri godine do ovdasnjih izbora a za 6-12 mjeseci se u Americi svasta moze desiti i stajanje na jednu stranu bi moglo praviti velike probleme ukoliko ta strana popusi.

HJZTLbLWoAAVjMO?format=jpg&name=small

Nece vam London nikada dati referendum na glasanje u "Svetom Krstu" u Edinburgu.

Posteni engleski Sud je vec rekao sve na tu temu.

Ali to ne znaci da ne mozemo da zapevamo jer ko peva zlo ne misli

17 hours ago, Emerald said:

Nece vam London nikada dati referendum na glasanje

Vi bi kao da se otcjepite, a mi vam kao ne damo.

1 hour ago, Seabass said:

Vi bi kao da se otcjepite, a mi vam kao ne damo.

Hasan londonski vs Hasan Skotski - dje je ba zapelo? s_dj

ma.... nemaju skoti dovoljan nivo sabornosti da izboksuju otcepljenje. morali bi da dobiju makar evropsko prvenstvo u fudbalu da to dostignu. pri tom braca englezi igraju prljavo kad su ove ujdurme u pitanju. opet bi smislili neku kampanju koja bi dovoljan broj ljudi ostavila u nedoumici.

al kad bi dobili svetsko prvenstvo u fudbalu - to je vec gotov poso. ja da sam snp, ulagao bih u to.

.EP u fudbalu 2028 je u Britaniji I Republici Irskoj. Jedan domacin je Glazgov, ali ne na Seltik Parku vec Hampdenu, pisi propalu nezavisnost

Salu na stranu, London je ozbiljan igrac koji muti.

Ali im se otvara dosta problematicnih slucajeva-Sev. Irska, Skotska, pa mozda I Vels

Edited by Emerald

Ma da se ocepe bili bi vise kao Kosovo, manje kao Slovenija. Na kraju opet, svi bi samo izgubili.

2 minutes ago, Seabass said:

Ma da se ocepe bili bi vise kao Kosovo, manje kao Slovenija. Na kraju opet, svi bi samo izgubili.

Ne bih se slozio. Republika Irska je postala bigata a imala je manje potencijala od Skotske

Upravo je to razlog zasto je podrska nezavisnosti na oko 50%, uz slabljenje uticaja protestantizma, koji je London koristio da Skote dezi u orbiti, I jacanje keltskog identiteta, koje London ne zeli da se siri

Ali novac je najvazni.

7 minutes ago, Emerald said:

Ne bih se slozio. Republika Irska je postala bigata a imala je manje potencijala od Skotske

Upravo je to razlog zasto je podrska nezavisnosti na oko 50%, uz slabljenje uticaja protestantizma, koji je London koristio da Skote dezi u orbiti, I jacanje keltskog identiteta, koje London ne zeli da se siri

Ali novac je najvazni.

Republika Irska se popravila jer je u EU, kao i UK. Svima nam je bolje da se sto prije vratimo tamo. A ovo kelti-shmelti, katolici-protestanti furanja, to samo hulje guraju da podijele ljude. Nikad to ne izadje na dobro.

Ulazak Republike Irske u EEZ(kao prethodnice EU) zajedno sa Britanijom 1973, na isti dan, nije znacajno poboljsao standard u Irskoj. Osamdesete su bile vrlo slabe, privredno, u Irskoj. Zovu je "izgubljena decenija" u Irskoj,. Masovno se emigriralo u SAD, velika nezaposlenost u Republici Irskoj, dosegla skoro 20% 1987.

Tek od sredine 1990ih krece "Keltski tigar" kao posledica globalizacije, citaj americka preduzeca traze jeftinu radnu snage i izbegavanje poreza da bi multiplikovali cistu zaradu i zadvoljili deonicare. Tu ulece Republika Irska, koristeci rupe u americkom zakonodavstvu, svesno ostavljene tj. izlobirane od velikih americkih preduzeca i pocinju velika ulaganja u Rep;ubliku Irsku. To je trenutak kada Irska pravi kvalitativni iskorak i iz nekog proseka, mozda cak i nize, odlazi u vrj sa stopa rasta od skoro 8% u proseku u periodu 1994-2000.

Zato sve zemlje po Istocnoj Evrppi koji su mislili da mogu da kopiraju Irsku, potpuno nerazumvajuci trenutak i kontekste, misleci da su se Irci razvili samo zahvaljjuci stranim ulganjima i nijedna nije dozivela takav kvalitatvni skok kao Irska.

Ulazak Republike Irske i Britanije 1973 u EEZ je bio deo sire price da se zaustavi sukob u Severnoj Irskoj, koji je eksalirao prethodne, 1972 godine, nakon "Krvave nedelje" u Deriju. Taj ulazak su gurale SAD, bojeci se sirenja sukoba i fragmentacije Zapadne Evrope na vrhunci "Hladnog rata". Vlast u Dablinu je bilo jako uplasena da ce se sukob preliti na celo Irsko ostrvo a ni London nije znao kuda ce se sve razvijati a destabilizovalo je Britaniju. Tako su obe zemlje imale neutralno mesto u Briselu za razgovore, takodje je ulazak u EEZ relaksirao granicu,

Ali sukob nije zaustavljen ulaskom Irske i Britanije u EEZ(EU), on je trajao narednkih 25 godina.

Sto se tice Skotske, prirodni resursi u Severnom moru, koje Irska nema. Mislim da su Univerziteti u Skotskoj bolji. Jaka industrija istorijski

Ljudi ne znaju, ali tokom 1980ih i 1990ih, oblast od Edinburga preko Glazgova do Dandija je bio centar evropskog IT hardvera. Oko 30% svih evropskih racunara u tom trenutku se sklapalo na tom prostoru. Od IBM preko Motorole, do proizvodnje cipova tzv. "Silicon Glen"

U Skotskoj se sklapa najveci broj evropskih satelita.

To je krenulo jos tokom Drugog svetskog rata, kada su delovi Skotske bili van domasaja nemaca i dosta industrije i tehnoloskih postojenja prebaceno tamo.

Primera radi fabrika Hillington Rolls-Royce je prebacena tamo 1939-1940, koja je postala jedna od najvecih pogona aviona na svetu. Avio-motore koje su pravili su korisceni u cuvenim "Spitfire" avionima, koji su dobili bitku za Britaniju na nebu.

Nista od toga Republika Irtska nije imala, a dosta nema ni sada, primera radi vojno-tehnoloski i avio sektor koji postoji u Skotskoj.

Edited by Emerald

Svaki dan sve gore i gore. Za ovo bi u neka druga vremena letela ministarka, tj. ne bi to ni postala.

I jos jedan. Scary.

Samo čekaj ekipu da se pojavi i objasni ti da je sve sjajno i da je ovo nešto najprogresivnije čemu se možemo nadati, bio bi eto Burnham bolji al su i to snovi, ovo je realnost na terenu...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.