Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

U cetvrtak su lokalni izbori, predvidja se veliki debakl laburista i torija, a dobijaju farazisti, zeleni, plaid i snp. Moza i libs ali sumnjam da ce oni mnogo uzeti.

Od svega na raspolaganju, meni laburisti ipak najmanje smrde i dobice moj glas.

Edited by Seabass

Kod mene Labour ima 47 od 55 odbornika, ali predvidja se da ce Greens da uzmu dosta ovog puta...

2 hours ago, Seabass said:

Od svega na raspolaganju, meni laburisti ipak najmanje smrde i dobice moj glas.

Toliko o najstarijoj demokratiji na svetu

Lokalni izbori su u Engleskoj. Skorska i Vels biraju i nacionalne skupstine. Pri cemu su izbori u Skotskoj najvazni jer mogu odluciti sudbinu Britanije posto je jedna od glavnih poruka SNP novi referendum o nezavisnosti. Umesto toga slusacemo price da li ce Faraz uspeti uzeti neko selo u Umbri, Tumbri, Veseksu, Meseksu...

Problem SNP je izborni sistem u Skotskoj, koji nije samo vecinski, kao u Engleskoj. Bice prvi ali ce tesko imati apsolutnu vecinu u skotskoj skupstini a "Londonske" stranke(Tori, Laburisti i Reform) ce blokirati novi referendum u Skotskoj.

14 minutes ago, Emerald said:

izbori u Skotskoj najvazni jer mogu odluciti sudbinu Britanije

15 minutes ago, Emerald said:

"Londonske" stranke(Tori, Laburisti i Reform) ce blokirati novi referendum u Skotskoj.

Yes Or No GIF

1 hour ago, jms_uk said:

Kod mene Labour ima 47 od 55 odbornika, ali predvidja se da ce Greens da uzmu dosta ovog puta...

Zelenski je izgubio dosta podrske kritikujuci policiju nakon ovih nozakaranja po Golders Greenu. Vidjecemo na sta ce izaci.

8 hours ago, Seabass said:

Yes Or No GIF

Exclusive:Holyrood election: Anas Sarwar's slim hopes for a tactical route to Bute House

https://www.scotsman.com/news/politics/holyrood-election-anas-sarwars-slim-hopes-for-a-tactical-route-to-bute-house-6508698

Labour believes it has identified a route to forming the next Scottish government by flipping a dozen constituencies from the SNP and relying on a strong Reform performance on the regional list to deprive John Swinney’s party of the keys to Bute House.

Labour’s potential route to Bute House would rely on unionist parties, including Reform, to vote in Mr Sarwar as first minister following May’s election, with Labour attempting to govern as a small minority administration.

The senior source added that despite the dismal polling, “there is still a route to us winning this election”.

They added: “The uneven distribution of voters across the country means we can actually trail the SNP by about five points and win in those Central Belt constituencies.

“We disproportionately have our voters in those seats. The SNP’s voters are across the whole of Scotland.”

...

One potential scenario, seen by The Scotsman, forecasts that if Labour can take four of the six Glasgow constituencies, the SNP would not be fully supplemented for the losses on the regional list due to the strength of the anticipated Reform vote.

...

In the scenario of three strong blocks of Labour, the SNP and Reform, Labour is banking on unionist parties to put Mr Sarwar into Bute House instead of Mr Swinney.

“We would have the moral mandate having come from third, even if we are marginally behind the SNP as the biggest party”, the source claimed.

Scottish Labour deputy leader, Jackie Baillie, told The Scotsman that “in constituencies all over Scotland it is a straight fight between Scottish Labour and the SNP”.

She added: “Only Scottish Labour can beat the SNP in key seats in the Central Belt and beyond and only Anas Sarwar can replace John Swinney as First Minister.”

Kada gledate engleske medije, a to su bbc, ft... citate kako ce Reform da bude jak u Eseksu i Volsolu. Zeleni da uzmu delove Londona itd. Prica o Skotskoj nije toliko njima bitna. To valjda ide sa "ispravanjem" skotske nafte iz Severno mora, dok je istocni prekomorski sused, Norveska, postala najbogatija na svetu na toj nafti a zapadni prekomorski susden,Republika Irska i bez nafte. Skotska je blizu britanskog proseka razvijenosti a Engleska nije u evropski vrh kao Norveska ili Irska.

Odgovor lezi kod Tacerke, tu su i Novi Laburisti poplarnog Blera, isto su jahali na tom talasu ali na repu, jer je London tada na max izvlacio naftu iz Sev. mora a Tacerka smanjivala poreze, od zarade koju su dobili od nafte, i vrsila tranziciju sa industrije na usluge a novac koristila za nezaposlene u tom procesu kako bi smanjila ionako ogromne radnicke proteste, po sada, razvaljenom severu Engleske, koji ce glasati Reform i koji je glasao za Brexit i presudio da bude Brexit.

Ipak je neko imao koristi, finansijski sektor u Londonu i svi "bogatuni" iz celog sveta sto imaju nekretnine po Celsiju i Belgravi.

Edited by Emerald

Svabama ne pomaze ni ljubav prema Britaniji. Ali slepa je svapska ljubav prema svojim nemcima u Bakin(oj)gemskoj palati i neuzvracene ljubavi, Istrpe ce oni jer na vrhu su anglo-saksonci a ne donje saksonci, to svako zna.

Slikano skoro u Mancesteru

1000002359.jpg

UK supermarkets ask competition watchdog to rein in Aldi and Lidl

Sainsbury’s, Morrisons and Iceland are seeking to stop discounters preventing them opening stores nearby

UK supermarkets are pushing the competition watchdog to rein in Aldi and Lidl by stopping the discounters from using controversial property covenants that shield their stores from competition.

J Sainsbury, Morrisons and Iceland have called on the Competition and Markets Authority to subject Aldi and Lidl to a set of rules, formulated in 2010, that forbid large chains from using restrictive land clauses to prevent rivals opening stores nearby.

https://www.ft.com/content/7f1d47ad-7083-48a0-b976-f28587193643

Posto u Irskoj imamo sve nabrojane britanske prodavce, tj. brend, plus Aldi i Lidl, mogu reci da npr. Tesco ume da bude jednak sa Aldi cenovno pri cemu dakju daleko siru ponudu robe ali moras da koristis tesco klartice.

Uzgred, nama i Irskoj, i vama u Britaniji, jos jedan poznati prodavac u problemima

How the UK’s ‘King of Trainers’ ran into trouble

The athleisure boom turned JD Sports into a global powerhouse but slowing sales have led to conflict in the boardroom.

https://www.ft.com/content/f4259202-3181-45d4-86cb-a6c48f3fd949?syn-25a6b1a6=1

13 hours ago, Seabass said:

Zelenski je izgubio dosta podrske kritikujuci policiju nakon ovih nozakaranja po Golders Greenu. Vidjecemo na sta ce izaci.

meni se cini da ce korbinovi bivsi glasaci otici zelenima tako da je @jms_uk verovatno u pravu.

a kod mene (hendon) jevrejsko kraj, bice zeznuto. sad su laburisti al tradicionalno smo plavi kraj. hocu reci, zajebano.

27 minutes ago, adam said:

meni se cini da ce korbinovi bivsi glasaci otici zelenima tako da je @jms_uk verovatno u pravu.

a kod mene (hendon) jevrejsko kraj, bice zeznuto. sad su laburisti al tradicionalno smo plavi kraj. hocu reci, zajebano.

Juce sam odslusao TRIP sa Stewartom i Campbellom, tamo spomenuse da Labour moze izgubiti po nekim anketama od 1500-1900 councillors, sto je do 75% od ukupnog broja.

Krenula je i zesca smear kampanja na Zelenskog, sad mu pakuju i nesto da je lagao da je bio spoke person za crveni krst, pa se vrti po soc media. Dok za Faraza slicne stvari ne vaze; ni velicanje fasizma i rasizam iz mladjih dana, a ni visemilionske neprijavljene donacije od kojekakvih kripto milijardera. Go figure.

Ako je kod tebe jevrejski kraj, onda su laburisti okej, Starmer vazi kao neko ko je uz Jevreje, zena i djeca su mu Jevreji. Ili nesto fulam? Svakako nije omiljen kod ovih koji podrzavaju Palestine Action i slicne pokrete i organizacije.

4 minutes ago, Seabass said:

Juce sam odslusao TRIP sa Stewartom i Campbellom, tamo spomenuse da Labour moze izgubiti po nekim anketama od 1500-1900 councillors, sto je do 75% od ukupnog broja.

Krenula je i zesca smear kampanja na Zelenskog, sad mu pakuju i nesto da je lagao da je bio spoke person za crveni krst, pa se vrti po soc media. Dok za Faraza slicne stvari ne vaze; ni velicanje fasizma i rasizam iz mladjih dana, a ni visemilionske neprijavljene donacije od kojekakvih kripto milijardera. Go figure.

Ako je kod tebe jevrejski kraj, onda su laburisti okej, Starmer vazi kao neko ko je uz Jevreje, zena i djeca su mu Jevreji. Ili nesto fulam? Svakako nije omiljen kod ovih koji podrzavaju Palestine Action i slicne pokrete i organizacije.

ja sam tik do golders green-a, ne vise od pola sata laganog hoda. jevreji u mom kraju su uglavnom dobrostojeci konzervativci kojima laburisti nikad nisu bili opcija. prosli put su laburisti pobedili (vrlo tesno) jer je vise ljudi izaslo na izbore. al ovaj put nisam siguran.

ja se uopste ne bih iznenadio da kod mene pobede konzervativci jer jebiga, nisu ovo nacionalni nego lokalni izbori pa sto da ne. laburisti mozda mogu opet da se provuku ako ljudi izadju na angro na glasanje - sto cemo tek videti. komsije s kojima sam dobar uglavnom kazu da ce ove izbore preskociti pa ako sudim po njima, najebali smo. a opet, mozda se mnogi predomisle kad dodje stani-pani. sumnjam da reform ima sanse al ako se njihovi zainate i dodju svi da glasaju, mozda se tako nameste kockice. u ovom mom kraju deluje da je sve moguce osim zelenih.

a starmera ne vole ni jevreji otkako je priznao palestinu. tu im se zestoko zamerio. sta god uradio posle toga, dzaba. pamte i kad ne pamte.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.