Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

11 minutes ago, Seabass said:

Evo dodjosmo i do giljotina.

Sad gledam podatke i kaze da broj pusaca opada sa 46% u 1974, 28% u 2000, a danas je negdje izmedju 10-13% populacije. Veci dio su stariji, manuelni radnici.

Znaci imamo trend na dole svakako i ovaj sad zakon bi trebao da ubrza i na kraju zavrsi duhansku industriju za svagda. Sumnjam da ce uspjeti ali ne vidim kako dovodi do giljotina.

Btw, ja isto nisam za zabrane ali kod duhana bih napravio iznimku. Pa ko mora neka uzima na apoteci na recept i trosi tamo gdje je dozvoljeno.

Ovo je baš zlonamerno, anticipirao sam u poruci ovakvu vulgarizaciju i izričito napisao da nema dodirnih tačaka; prosto je najbolja ilustracija koje sam se setio za to koliko dobronamernost može biti klizav teren kada se ide rezonom da se zna bolje od samih ljudi šta je za njih dobro i krene sa zabranama. Mogao si odmah da kažeš da je jedini izuzetak za tebe duvanska industrija, a ne da podmečeš i banalizuješ nakon što sam se unapred ogradio od takvog čitanja (koje je očigledno apsurdno i ništa ne doprinosi razgovoru, naprotiv). Govorim o onome što je i @adam pominjao kao trend.

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

Torijevci, pratim Telegraph, nesto skacu na premijera. Ako sam dobro razumeo sve je vezano za UK ambasadora u SAD koji je Epstinov klient.

Sada iskace ovo oko morrnarice

Edited by x500

5 hours ago, Frank Galvin said:

Ovo je baš zlonamerno, anticipirao sam u poruci ovakvu vulgarizaciju i izričito napisao da nema dodirnih tačaka; prosto je najbolja ilustracija koje sam se setio za to koliko dobronamernost može biti klizav teren kada se ide rezonom da se zna bolje od samih ljudi šta je za njih dobro i krene sa zabranama. Mogao si odmah da kažeš da je jedini izuzetak za tebe duvanska industrija, a ne da podmečeš i banalizuješ nakon što sam se unapred ogradio od takvog čitanja (koje je očigledno apsurdno i ništa ne doprinosi razgovoru, naprotiv). Govorim o onome što je i @adam pominjao kao trend.

Uvedes giljotinu u raspravu i onda se bunis kad ti se vrati.

Vulgarizacija, tandara-mandara.

Maloprije na radiju bila rasprava o ovome, isto ovako podijeljena misljenja, neki su za, drugi protiv. Vecina koji su za zabranu su pusaci koji ocekuju da ce ovo zasdtititi njihovu djecu da ne pocnu. Ovi koji su protiv, otprilike isti argument da prohibicija ne fercera u praksi.

5 hours ago, x500 said:

Torijevci, pratim Telegraph, nesto skacu na premijera. Ako sam dobro razumeo sve je vezano za UK ambasadora u SAD koji je Epstinov klient.

Sada iskace ovo oko mornarice

Gotov je Starmer, samo da nadju nekoga da ga makne. U maju su lokalni izbori gdje ce laburisti dobro ispusiti i Starmer treba da izjede sve to, pa da novi lider ima malo cisci tanjir da proba popraviti stetu.

Andrew Marr veli da su u trci Burnham, Rayner i Miliband, Burnham kao favorit ako nadje nacina da udje u parlament. Ko zna, mozda se neko deseti izlakta za poziciju.

1 hour ago, Seabass said:

Uvedes giljotinu u raspravu i onda se bunis kad ti se vrati.

Vulgarizacija, tandara-mandara.

Maloprije na radiju bila rasprava o ovome, isto ovako podijeljena misljenja, neki su za, drugi protiv. Vecina koji su za zabranu su pusaci koji ocekuju da ce ovo zasdtititi njihovu djecu da ne pocnu. Ovi koji su protiv, otprilike isti argument da prohibicija ne fercera u praksi.

Uvedem je u raspravu tako što kažem da naravno kontekst citata kog sam se setio kao ilustrativnog za rezon o "dobrim namerama" nema veze sa povodom i primerom na koji smo se nadovezali... ajde nema veze, ne da mi se dalje objašnjavati nešto što je očito.

ccde7167e23d2c8d.png

On 21. 4. 2026. at 13:18, Seabass said:

Ne pusim od 2017, a i do tad sam godinama motao duhan, ali cigarete su sad toliko skupe da ljudi bacaju naviku iz ciste finansijske potrebe. Isto je i sa alkoholom. Pivo u pubu je oko £8-10 u Londonu, nije mnogo bolje ni drugdje u UK, osim po nekim pripizdinama mozda.

Mladje generacije ne puse i ne piju koliko smo mi, imaju neku drugu furku valjda. Malo ih dotice zabrana. To smeta samo matorim pusacima koji se osjecaju odbacenim i istjerano iz svih prostora gdje su nekada mogli zadimljavati.

Zabrana pusenja ima dva suprotstavljena principa:
1. Javno zdravlje i troskovi s tim u vezi - ZA

2. Individualne slobode bez eksternih efekata na druge (mind you, ovo je individualna zabrana pusenja ne zabrana u havnom prostoru) - PROTIV

Ako su efekti na javno zdravlje minimalni jer, kako pises, niko ne pusi onda je, zbog drugog principa, jasno da je zabrana stetna.

On 22. 4. 2026. at 7:26, Venom said:

I pošto je traumatično onda je rešenje da se to zabrani. Ljudi se ne ubijaju tek tako jer im je dunulo, tako da ima boljih i efikasnijih načina da se to spreči. Isto tako danas je svima jasno da je pušenje nezdravo, pa to ipak rade, makar neki. Svi znaju da je šećer i sedenje nezdravo, pa to opet rade. Ispada da ima nešto komplikovanije među ljudima nego među recimo mašinama. Ne smeta mi nanny state nego ono što sam rekao, micromanagement. Sad će ministar xyz ili politička elita da odluči za pitaj boga koliko ljudi šta je za njih dobro kao da su u stanju da to znaju i urade za toliki broj ljudi. To je gotovo nemoguće u grupi od 10 ljudi na poslu, a ne na nivou države. Država treba da omogući nepušačima da mogu da žive na miru i treba da motiviše onu aktivnost za koju misli da je poželjna, za to postoje mogućnosti. Ali ko neće, šta da se radi. Sve ostalo je neki vid kontrole i izdrkavanja jedne grupe ljudi nad drugom. To je želim isto kao što ne želim da živim u monarhiji, što je jasno i Englezima inače bi i dalje imali kralja koji se za sve pita, a ne cosplay za lokalce i turiste.

Imas sumnje u britansku drzavu?

Vidis kako su hiruski precizno odstranili teroristicku pretnju penzionera u Palestine Action.

On 22. 4. 2026. at 8:50, Venom said:

Ne demantuju mene nego tebe. Glupacima treba manipulisati ili ih držati za ruku, jer mi znamo bolje od njih, kad ono op otkud Trump. Kao whack a mole, taman mislim sve sam pokrio kad ono op management je mnogo teži nego što sam mislio.

Zna Starmer, nego ga jebe komunikacija.
Sad ces da vidis kako ce da otkloni pretnju Folklandima tako sto ce da posalje cika Carlsa da blajvi Trampari.

@Seabass Nema potrebe braniti Starmera "da ne dodje Toma". Pedro Sancez pokazuje da je moguce voditi i drugaciju "progresivnu" politiku sasvim kompetentno.

1 hour ago, Budja said:

Zabrana pusenja ima dva suprotstavljena principa:
1. Javno zdravlje i troskovi s tim u vezi - ZA

2. Individualne slobode bez eksternih efekata na druge (mind you, ovo je individualna zabrana pusenja ne zabrana u havnom prostoru) - PROTIV

Ako su efekti na javno zdravlje minimalni jer, kako pises, niko ne pusi onda je, zbog drugog principa, jasno da je zabrana stetna.

Zabranjen je i heroin i drugi narkotici cak iako koristis samo u svoja 4 zida, pa tesko da neko smatra da je ta zabrana stetna

Na malo vise od 7 dana pre lokalnih izbora u Engleskoj

image.png

Ali necu se time preterano baviti jer Reform nece tako dobro proci zbog takticnog glasanja.

Koncetrisacu se na Skotsku, gde se bira nova skupstina, SNP je obecao novi referendum o nezavisnosti, mislim da im je to glavni predizborni slogan. Sam SNP se krece 35-40% i to je granica za vecinu. Skoti imaju izborni sistem slican u logici Madjarima. Zeleni iz Skotske su isto podrzali referendum i zajedno sa SNP bi mozda mogli da imaju vecinu.

960px-ScotlandC.svg.png

Swearing banned by one in five councils in England and Wales, finds report on ‘busybody’ fines

Campaigners saying public spaces protection orders also being used to criminalise wide range of everyday activities

https://www.theguardian.com/society/2026/apr/29/swearing-banned-councils-england-wales-pspo-busybody-fines?CMP=Share_AndroidApp_Other

Ma jok, nikakvih nema puritanskih represivnih mera...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.