Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Just now, Moonwalker said:

Kakve veze ima vegetarijanska hrana ili cevapi sa pusenjem tamo gde se jede?

ah da propaganda neo-dziberluka u okviru novog populizma, podrig. Ima da radim sta hocu, gde hocu i ima da usmrdim i uprdim svima oko sebe.

Koje veze imaju kafane sa novoosvescenim posetiocima koji traze sterilne uslove u istima?

Alo, bre, ako mi zamirise dobra pecena janjetina bar 500m od kafane idem u istu i ne trazim im elaborat o zastiti zivotne sredine vec pola kile od buta bez kostiju, bubreznjak, kupus salatu, hleb i spricer da to sateram u zeludac.

Ako je uvece i peva Vriska Dupetarija odnosno buduca zvezda Pinka - onda joj mozda spustim u kasicu neku kintu da peva dalje ili zacuti, zavisno od talenta...

Ali, ko si ti i tebi slicni da branite to?

Imate svoje kafane i kafice i drzite se njih, majku mu.

Da dodjes kod mene u kucu - rado cu ti nakositi iz dvorista sve sta ti zeludac pozeli i spremiti bolje nego u bilo kojem restoranu, ali nemoj mi kritikovati siljeze na raznju koje spremam za neosvescenu familiju i mene.

Nije lepo!

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

1 hour ago, Seabass said:

Popizdices tek kad vidis kakva je situacija sa drugim narkoticima.

Duhan, za razliku od ostalih droga, nema ama bas ni jedan pozitiv i realno gledajuci nema downside da nestane iz upotrebe. Da li je ovo dobar korak u tom pravcu, vrijeme ce pokazati. Neko rodjen 2009 i kasnije ni danas ne moze legalno kupiti duhan, vidjecemo za nekoliko godina ucinkovitost pa donositi sud. Svakako nije nesto oko cega sad treba dizati kuke i motike.

Nego, sta je to bilo 01.07.2007 da ti se toliko urezalo u pamcenje?

Pa nije baš tako teško iz konteksta zaključiti šta je: zabrana pušenja, odnosno Health Act je stupio na snagu.

2 minutes ago, Venom said:

Bez uvrede, ali izuzetno glup odgovor. Svako bira da bude ogorčen oko čega želi. Takođe principijelno zauzimanje stava oko nečega je daleko smislenije od gledanja svog interesa. U Nemačkoj su pre tri godine legalizovali gajenje marihuane, a ovde se sad ide na zabrane i prohibiciju ko pre 100 godina. Ja sam nepušač i dim mi smeta sve više i više, jer ga u suštini skoro nikad nemam u svojoj okolini, ali ne treba mi mama država isto kao što mi ne treba mama crkva da mi kaže šta da radim. Razne stvari su u životu loše i nije dobro iživljavanje nad nepušačima, ali dobar način da se to reši nije micromanaging države. Alkohol je takođe ništa drugo nego otrov i vodi ka potencijalno velikim problemima, pa je još pre 100 godina zaključeno da je prohibicija donela više štete nego koristi. Jutros sam bio nervozan na poslu i pojeo jedno 5 čokoladica, to je takođe nezdravo. Ali mi je bilo potrebno u tom trenutku. Pusti ljude da budu ljudi. Ne to ne znači da nepušaču treba duvati dim u lice, to nije legitimna želja.

Nisam bio u UK ali sam prilično siguran da ljudi tamo nemaju problem kao ljudi u Srbiji ako su nepušači. Ja mogu da ne osetim dim mesecima i to uopšte nije teško. Čemu onda sve to osim da laburisti dokažu da su kreteni koji pale vatru oko gluposti dok ionako sve gori oko njih.

Ne bih se slozio da je ovo principijelno zauzimanje stava i otuda ogorcenost, prije ce biti percipirano nezadovoljstvo ukupnom politikom trenutne vladajuce garniture. Zabrana prodaje duhana nije najgore sto su Laburisti napravili, i ogorcenost je imo pretjerana emocija, bilo iskreno ili hinjeno. Ne branim ja ni da se histerise, samo primjecujem.

Ovaj zakon su prvi poceli proturati konzervativci na celu sa Rishi Sanookom, prije malo vise od dvije godine. I tad je bilo kontroverzno i nailazilo na negodovanja kao i sada i moje misljenje je da nije toliko radi zakona nego ko ga donosi. Zasto su laburisti isti preuzeli dok oko njih gori, nemam pojma. Ne znaju ni oni mozda ali sad imaju cross-party support za nesto i to je to.

Jednom pusac, uvijek pusac i sebe smatram pusacem koji je u apstinenciji, da se zna. Kad je Blair zabranio pusenje u javnim prostorima (pubovi, restorani, etc), prilagodio sam se uz negodovanje ali ako cemo posteno - zakon je dobar. U UK je drasticno smanjilo broj pusaca i subsekventno broj oboljelih i umrlih od bolesti koje su povezane sa pusenjem. Sto je opet subsekventno smanjilo troskove zdravstva u koje svi uplacujemo doprinose. To je ekonomska logika donosenja ovakvih zakona. Do sad je donijelo pozitivne rezultate, zato su se odlucili i da idu dalje sa ovim, a ostaje da se vidi da li ce funkcionisati u praksi. Imam i ja zadrske glede prohibicije, kao sto kazes - ljudi su ljudi, ali vecina postuje zakone i prilagode se, a zavisi dosta i od koliko se zakon sprovodi. Drakonske kazne za nekoga ko se oglusio o jedan ovakav zakon ne bih volio da vidim i sumnjam da ce i biti. Juce prosetam od kancelarije do stanice i nekoliko puta sam osjetio dim marihuane. I svaki dan je tako, niko se i ne obazire.

Ljudi u UK nemaju problem kao ljudi u Srbiji jer je pusenje u javnim prostorima u UK zabranjeno od 2001 ili tu negdje. Do tad je bilo isto kao i u Srbiji mada sam ja tad bio pusac i nije mi smetalo. Ja sam pusio i u avionu jer se tad moglo.

Pobogu ljudi - zasto trebaju zakonske zabrane necega sto traje vekovima i deo je tradicije, zarad cega se uvode ta ogranicenja, u ime koga se ista uvode obzirom da plebs nije glasao za to i na kraju, najvaznije pitanje: Cemu to vodi?

Da li ce Britanska nacija biti zdravija zato sto je uvedena neka zabrana icega za mladje generacije?

Nece!

Zabrane ce samo dovesti do dodatne nezeljene polarizacije drustva i secenionizma onih koji i do sada nisu hteli da im HRM Jahac Kamile bude patrijarh i uzor.

LM. Ko ce zabraniti Skotu u kiltu da udje u pab naruci viski i pripali lulu ili smota cigaru?

Ili Ircu, Kornvolcu i bilo kome sa ta 2 ostrva prema Atlantiku?

Ko hoce da pusi, neka pusi.

Ko hoce da pase, neka pase.

Ima mesta ze sve cak i u ovoj Srbiji.

5 minutes ago, Seabass said:

Ne bih se slozio da je ovo principijelno zauzimanje stava i otuda ogorcenost, prije ce biti percipirano nezadovoljstvo ukupnom politikom trenutne vladajuce garniture. Zabrana prodaje duhana nije najgore sto su Laburisti napravili, i ogorcenost je imo pretjerana emocija, bilo iskreno ili hinjeno. Ne branim ja ni da se histerise, samo primjecujem.

Ovaj zakon su prvi poceli proturati konzervativci na celu sa Rishi Sanookom, prije malo vise od dvije godine. I tad je bilo kontroverzno i nailazilo na negodovanja kao i sada i moje misljenje je da nije toliko radi zakona nego ko ga donosi. Zasto su laburisti isti preuzeli dok oko njih gori, nemam pojma. Ne znaju ni oni mozda ali sad imaju cross-party support za nesto i to je to.

Jednom pusac, uvijek pusac i sebe smatram pusacem koji je u apstinenciji, da se zna. Kad je Blair zabranio pusenje u javnim prostorima (pubovi, restorani, etc), prilagodio sam se uz negodovanje ali ako cemo posteno - zakon je dobar. U UK je drasticno smanjilo broj pusaca i subsekventno broj oboljelih i umrlih od bolesti koje su povezane sa pusenjem. Sto je opet subsekventno smanjilo troskove zdravstva u koje svi uplacujemo doprinose. To je ekonomska logika donosenja ovakvih zakona. Do sad je donijelo pozitivne rezultate, zato su se odlucili i da idu dalje sa ovim, a ostaje da se vidi da li ce funkcionisati u praksi. Imam i ja zadrske glede prohibicije, kao sto kazes - ljudi su ljudi, ali vecina postuje zakone i prilagode se, a zavisi dosta i od koliko se zakon sprovodi. Drakonske kazne za nekoga ko se oglusio o jedan ovakav zakon ne bih volio da vidim i sumnjam da ce i biti. Juce prosetam od kancelarije do stanice i nekoliko puta sam osjetio dim marihuane. I svaki dan je tako, niko se i ne obazire.

Ljudi u UK nemaju problem kao ljudi u Srbiji jer je pusenje u javnim prostorima u UK zabranjeno od 2001 ili tu negdje. Do tad je bilo isto kao i u Srbiji mada sam ja tad bio pusac i nije mi smetalo. Ja sam pusio i u avionu jer se tad moglo.

Ništa od ovog što su naveo ne opravdava ovu ideju. Ok to su htele i konzerve, ok ranije je bilo svuda itd. Suštinsko pitanje je da li je nepušač ugrožen danas u UK? Objektivno nije. Da li je pušenje nezdravo? Jeste, ali nezdravo je i mnogo toga drugog. Nezdravo je skočiti s mosta, jel treba država da zabrani da se ljudi ubiju? This is not the way. Ja ne želim da živim u zemlji gde država odlučuje šta ću da radim sam sa sobom, bilo to pušenje, pijenje ili pucanje sebi u glavu. Država odnosno društvo može da troši novac da se takve stvari smanje što je više moguće i to podržavam, podržavam i da se striktno kontroliše da se ne puši tamo gde ne sme i da se ne folira sa poštovanjem slova zakona a ne suštinski, podržavam i visoke poreze na cigarete jer je to dobar način što je vreme i pokazalo. Ali ako neko na kraju ipak propuši ili postane alkos, shit happens. Take the L.

2 minutes ago, Venom said:

Ništa od ovog što su naveo ne opravdava ovu ideju. Ok to su htele i konzerve, ok ranije je bilo svuda itd. Suštinsko pitanje je da li je nepušač ugrožen danas u UK? Objektivno nije. Da li je pušenje nezdravo? Jeste, ali nezdravo je i mnogo toga drugog. Nezdravo je skočiti s mosta, jel treba država da zabrani da se ljudi ubiju? This is not the way. Ja ne želim da živim u zemlji gde država odlučuje šta ću da radim sam sa sobom, bilo to pušenje, pijenje ili pucanje sebi u glavu. Država odnosno društvo može da troši novac da se takve stvari smanje što je više moguće i to podržavam, podržavam i da se striktno kontroliše da se ne puši tamo gde ne sme i da se ne folira sa poštovanjem slova zakona a ne suštinski, podržavam i visoke poreze na cigarete jer je to dobar način što je vreme i pokazalo. Ali ako neko na kraju ipak propuši ili postane alkos, shit happens. Take the L.

Mislim da se ne razumijemo u potpunosti. ne opravdavam ovu zabranu, pokusavam da objasnim razloge zasto je eventualno donesena. Nekoliko puta sam napisao da ce vrijeme pokazati brojkama koliko je ispravna ili ne.

Sto se tice skakanja s mosta i pucanja u lobanju, to je takodje ilegalno u UK. Trenutno se vodi polemika da se dozvoli eutanazija u slucajevima kad je stanje bezizgledno.

Kapiram sta ti govoris, "nanny state" ti smeta ali nije samo to ovdje slucaj. Pitaju se nesto i oni na koje tvoji izleti u eksperimentisanje supstancama direktno i indirektno uticu. Ti ako skocis s mosta, neko treba kukom da te izlovi iz vode, a to je prilicno traumaticno iskustvo za nekoga ko nije kriv za tvoje stanje.

45 minutes ago, Seabass said:

Mislim da se ne razumijemo u potpunosti. ne opravdavam ovu zabranu, pokusavam da objasnim razloge zasto je eventualno donesena. Nekoliko puta sam napisao da ce vrijeme pokazati brojkama koliko je ispravna ili ne.

Sto se tice skakanja s mosta i pucanja u lobanju, to je takodje ilegalno u UK. Trenutno se vodi polemika da se dozvoli eutanazija u slucajevima kad je stanje bezizgledno.

Kapiram sta ti govoris, "nanny state" ti smeta ali nije samo to ovdje slucaj. Pitaju se nesto i oni na koje tvoji izleti u eksperimentisanje supstancama direktno i indirektno uticu. Ti ako skocis s mosta, neko treba kukom da te izlovi iz vode, a to je prilicno traumaticno iskustvo za nekoga ko nije kriv za tvoje stanje.

Hahah, baš sam sad hteo da mu u odgovoru pomenem tu bizarnost s ilegalnošću suicida.

Ne znam da li si na mene mislio (pošto pominješ ogorčenost) ili na reakcije javnosti pod tim da nije u pitanju principijelan stav već nezadovoljstvo vladajućom garniturom. Ne vidim zašto bi se ta dva isključivala. Ja sam jasno rekao da je kod mene u pitanju principijelan stav (da sam uveren da bih isto mislio i da nisam pušač, kao i mnogi moji prijatelji i poznanici), a kao što znaš sa ove teme (nekad zazvučim i grubo u komunikaciji i izvinjavam se zbog toga), veoma sam nezadovoljan Starmeron ali ne znam u kom univerzumu to što je Sunak ovo započeo (znam naravno da jeste) čini stvar boljom A da, u pravu si potpuno da je on top of everything ovo i politički glupa odluka, ali to mi ne ulazi toliko u normativnu računicu jer od one farse s progonom Korbina nemam nikakav afinitet prema Laburističkoj partiji

kao što @Venom reče u Nemačkoj se dekriminalizuju supstance, u UK pljušte zabrane umesto da se sledi taj trend.

I pošto je traumatično onda je rešenje da se to zabrani. Ljudi se ne ubijaju tek tako jer im je dunulo, tako da ima boljih i efikasnijih načina da se to spreči. Isto tako danas je svima jasno da je pušenje nezdravo, pa to ipak rade, makar neki. Svi znaju da je šećer i sedenje nezdravo, pa to opet rade. Ispada da ima nešto komplikovanije među ljudima nego među recimo mašinama. Ne smeta mi nanny state nego ono što sam rekao, micromanagement. Sad će ministar xyz ili politička elita da odluči za pitaj boga koliko ljudi šta je za njih dobro kao da su u stanju da to znaju i urade za toliki broj ljudi. To je gotovo nemoguće u grupi od 10 ljudi na poslu, a ne na nivou države. Država treba da omogući nepušačima da mogu da žive na miru i treba da motiviše onu aktivnost za koju misli da je poželjna, za to postoje mogućnosti. Ali ko neće, šta da se radi. Sve ostalo je neki vid kontrole i izdrkavanja jedne grupe ljudi nad drugom. To je želim isto kao što ne želim da živim u monarhiji, što je jasno i Englezima inače bi i dalje imali kralja koji se za sve pita, a ne cosplay za lokalce i turiste.

Edited by Venom

pa nisam bas siguran da se slazem. uk je sve vise nanny state. nazalost. kroje nam zivote po svojim pravilima a to ne biva. poroke nece iskoreniti sta god radili.

najbolje je bilo kad su poroci bili u sumnjivim kafanama i pabovima s losom reputacijom pa ko zeli da pije, pusi i kurva se, zna gde da ide. deci tamo pristup zabranjen i gotova prica. sad njihova velicanstva deca mogu s roditeljima i u kafane i u kupleraje a kurve i pijani gosti da se uklone jer deca. ovde se ozbiljno prica i o zabrani psovanja u pabovima zbog dece. ono kad sednes s ortakom na pivo da ne smes da psujes u razgovoru. ne zajebavam se, najozbiljnije se predlaze. i ako ovako nastavi doci ce i to na red. a jako je jednostavno - obrazovanje dece i odraslih a ne zabrane.

inace, bice super za koju deceniju kad ti klinci odrastu pa recimo neko od 44 ne moze da kupi cigarete pa stoji ispred radnje i ceka nekog od 45 da ga zamoli za uslugu. lolol

edit - inace, ja zaista ne znam kako ce se to sprovoditi. grupa klinaca raspona 20 do 23 godine ide u provod zajedno i ovaj najstariji kupi cigare jer moze pa ne da mladjima nego purnja sam?

Edited by adam

Idiotluk.

18 minutes ago, Venom said:

I pošto je traumatično onda je rešenje da se to zabrani. Ljudi se ne ubijaju tek tako jer im je dunulo, tako da ima boljih i efikasnijih načina da se to spreči. Isto tako danas je svima jasno da je pušenje nezdravo, pa to ipak rade, makar neki. Svi znaju da je šećer i sedenje nezdravo, pa to opet rade. Ispada da ima nešto komplikovanije među ljudima nego među recimo mašinama. Ne smeta mi nanny state nego ono što sam rekao, micromanagement. Sad će ministar xyz ili politička elita da odluči za pitaj boga koliko ljudi šta je za njih dobro kao da su u stanju da to znaju i urade za toliki broj ljudi. To je gotovo nemoguće u grupi od 10 ljudi na poslu, a ne na nivou države. Država treba da omogući nepušačima da mogu da žive na miru i treba da motiviše onu aktivnost za koju misli da je poželjna, za to postoje mogućnosti. Ali ko neće, šta da se radi. Sve ostalo je neki vid kontrole i izdrkavanja jedne grupe ljudi nad drugom. To je želim isto kao što ne želim da živim u monarhiji, što je jasno i Englezima inače bi i dalje imali kralja koji se za sve pita, a ne cosplay za lokalce i turiste.

Nanny state ili micromanagement, nije govno, nego se neko posro.

Ti imas dosta vjere u ljudsku pamet i da svi znaju sta je dobro, a sta nije. Demantuje te 52% glasaca za Brexit, 70 miliona Amerikanaca koji su izabrali Tramparu, milijarde ljudi koji vjeruju da ima entitet na nebu koji ce pomoci da njihov tim dobiti u fudbalu i sto na pakovanju sredstva za ocepljavanje slivnika mora pisati - Do Not Drink. Demantuju te anti-vakseri, klimate deniers i ravnozemljasi, itd.

Sad, ako mislis da svako ima pravo da radi sta hoce, to je u redu ako je bez posljedica za drustvo ali najcesce nije jer ljudi zive u zajednicama pa neobavjestenost i neobrazovanost zakaci i druge. Pa kosta i zivota i zajednickog novca.

Ti xyz ministri dolaze iz tog drustva i falicni su. Neki predlazu zakone radi licne koristi, neki iz uvjerenja da cine dobru stvar. Nekada to urodi plodom, nekada ne. Ovaj zakon o zabrani duhana rodjenima nakon 2009. nema zrtvi, niti ce imati negativnog ucinka osim u slucaju da se prekrsioci drakonski kaznjavaju. Ako pomogne nekome da ne pocne sa pusenjem onda je pozitivno. Svakako mislim da je vise virtue signaling nego ista drugo i pokazace se beskorisnim ili nesprovodiv ali opet, vrijeme ce pokazati.

8 minutes ago, Seabass said:

Ti imas dosta vjere u ljudsku pamet i da svi znaju sta je dobro, a sta nije. Demantuje te 52% glasaca za Brexit, 70 miliona Amerikanaca koji su izabrali Tramparu, milijarde ljudi koji vjeruju da ima entitet na nebu koji ce pomoci da njihov tim dobiti u fudbalu i sto na pakovanju sredstva za ocepljavanje slivnika mora pisati - Do Not Drink. Demantuju te anti-vakseri, klimate deniers i ravnozemljasi, itd.

Sad, ako mislis da svako ima pravo da radi sta hoce, to je u redu ako je bez posljedica za drustvo ali najcesce nije jer ljudi zive u zajednicama pa neobavjestenost i neobrazovanost zakaci i druge. Pa kosta i zivota i zajednickog novca.

Ti xyz ministri dolaze iz tog drustva i falicni su. Neki predlazu zakone radi licne koristi, neki iz uvjerenja da cine dobru stvar. Nekada to urodi plodom, nekada ne. Ovaj zakon o zabrani duhana rodjenima nakon 2009. nema zrtvi, niti ce imati negativnog ucinka osim u slucaju da se prekrsioci drakonski kaznjavaju. Ako pomogne nekome da ne pocne sa pusenjem onda je pozitivno. Svakako mislim da je vise virtue signaling nego ista drugo i pokazace se beskorisnim ili nesprovodiv ali opet, vrijeme ce pokazati.

Opasan, opasan slippery slope, baš o ovome i pričam. Nisam nikada bio konzervativac (ne mislim sad Tory već filozofski ovako), ali bogami su najbolji momenti iz te intelektualne tradicije upravo upozoravanje na ovo. Ako se neko seća one scene iz filma koji su Francuzi radili povodom 200 godina Revolucije, to je ono kad Robespjeru na pitanje "Pa jel ti stvarno misliš da ja ovo radim jer želim nešto za sebe", Danton odgovara "Ne, ti si najopasniji od svih, ti želiš ono što je najbolje za sve nas." Pre nego krene ismevanje analogije i njena banalizacija nema dodirnih tačaka Sir Keir Starmers KC sa Maximemom, niti zabrana pušenja s terorom i giljotinama, govorim o rezonovanju u tvom komentaru i u ovoj polemici uopšteno.

8 minutes ago, Frank Galvin said:

Opasan, opasan slippery slope, baš o ovome i pričam. Nisam nikada bio konzervativac (ne mislim sad Tory već filozofski ovako), ali bogami su najbolji momenti iz te intelektualne tradicije upravo upozoravanje na ovo. Ako se neko seća one scene iz filma koji su Francuzi radili povodom 200 godina Revolucije, to je ono kad Robespjeru na pitanje "Pa jel ti stvarno misliš da ja ovo radim jer želim nešto za sebe", Danton odgovara "Ne, ti si najopasniji od svih, ti želiš ono što je najbolje za sve nas." Pre nego krene ismevanje analogije i njena banalizacija nema dodirnih tačaka Sir Keir Starmers KC sa Maximemom, niti zabrana pušenja s terorom i giljotinama, govorim o rezonovanju u tvom komentaru i u ovoj polemici uopšteno.

Evo dodjosmo i do giljotina.

Sad gledam podatke i kaze da broj pusaca opada sa 46% u 1974, 28% u 2000, a danas je negdje izmedju 10-13% populacije. Veci dio su stariji, manuelni radnici.

Znaci imamo trend na dole svakako i ovaj sad zakon bi trebao da ubrza i na kraju zavrsi duhansku industriju za svagda. Sumnjam da ce uspjeti ali ne vidim kako dovodi do giljotina.

Btw, ja isto nisam za zabrane ali kod duhana bih napravio iznimku. Pa ko mora neka uzima na apoteci na recept i trosi tamo gdje je dozvoljeno.

Svojevremeno su neki od narkotika (heroin i kokain) bili dostupni u apotekama. Danas su zakonom zabranjeni i oni kojima su potrebni ih kupuju na ulici. Jedan od boljih biZmisa za svercere i drzavne nemestenike.

Nekada je travica bila zabranje a sada je ili legalizovana ili tolerisana. Promena je napravljrna zato sto ima dovoljan broj ljudi da je konzumira. Opet dobar biZmis.

Danas su deci i ostalima dostupniji razni pishaci - elektricne naprave lepih boja za pusenje tj vaporizovannje. Vestacka tecnost, vestacki ukusi/mirisi (fali slanina sa jajima ili rabarbara vanila) i tinejdzeri vuku ili vuku. Za 20ak godina cemo videti koje posledice i onda zabraniti. Za sada pise upozorenje da se vuce na svoju odgovornost, tako da nece biti sudskih sporova. Opet dobar biZmis.

Sve u svemu dobro je da se para okrece, to je uvek dobar biZmis.

40 minutes ago, Seabass said:

Ne demantuju mene nego tebe. Glupacima treba manipulisati ili ih držati za ruku, jer mi znamo bolje od njih, kad ono op otkud Trump. Kao whack a mole, taman mislim sve sam pokrio kad ono op management je mnogo teži nego što sam mislio.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.