Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

29 minutes ago, adam said:

ja sam tik do golders green-a, ne vise od pola sata laganog hoda. jevreji u mom kraju su uglavnom dobrostojeci konzervativci kojima laburisti nikad nisu bili opcija. prosli put su laburisti pobedili (vrlo tesno) jer je vise ljudi izaslo na izbore. al ovaj put nisam siguran.

ja se uopste ne bih iznenadio da kod mene pobede konzervativci jer jebiga, nisu ovo nacionalni nego lokalni izbori pa sto da ne. laburisti mozda mogu opet da se provuku ako ljudi izadju na angro na glasanje - sto cemo tek videti. komsije s kojima sam dobar uglavnom kazu da ce ove izbore preskociti pa ako sudim po njima, najebali smo. a opet, mozda se mnogi predomisle kad dodje stani-pani. sumnjam da reform ima sanse al ako se njihovi zainate i dodju svi da glasaju, mozda se tako nameste kockice. u ovom mom kraju deluje da je sve moguce osim zelenih.

a starmera ne vole ni jevreji otkako je priznao palestinu. tu im se zestoko zamerio. sta god uradio posle toga, dzaba. pamte i kad ne pamte.

Pa i ja sam tako tik do Golders Greena, pola sata laganog hoda, samo sa druge strane.

Nadjoh sad neki poll, u Brentu sad Labour ima vecinu, drze 49 od ukupnih 57 seats. Spasce po ovome na 26 ali uglavnom gube na Zelene i po par na LD i Torije. Nema Reform, sto je olaksavajuce. To za mene nije toliko porazavajuce jer pored svega, ove tri partije imaju dosta zajednicko, bez obzira na medijsku ujdurmu oko izraelsko-palestinskog issua.

Ja cu sutra poslije posla na glasanje, tu mi je iza coska, bas me interesuje hoce li biti izlaznosti.

Edited by Seabass

• Replies 8k
  • Views 656.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

1 hour ago, Seabass said:

Pa i ja sam tako tik do Golders Greena, pola sata laganog hoda, samo sa druge strane.

Nadjoh sad neki poll, u Brentu sad Labour ima vecinu, drze 49 od ukupnih 57 seats. Spasce po ovome na 26 ali uglavnom gube na Zelene i po par na LD i Torije. Nema Reform, sto je olaksavajuce. To za mene nije toliko porazavajuce jer pored svega, ove tri partije imaju dosta zajednicko, bez obzira na medijsku ujdurmu oko izraelsko-palestinskog issua.

Ja cu sutra poslije posla na glasanje, tu mi je iza coska, bas me interesuje hoce li biti izlaznosti.

ja sam barnet, to je potpuno drugo. hendon je jevrejsko prosirenje golders greena, druga struktura stanovnistva od brenta. brent je standardno crven a i vembli se izgradio onoliko. kod vas laburisti mogu izgubiti koju jedinicu al sumnjam da ce biti nekih ozbiljnijih promena. ovde kod mene je raspad zbog kraha torijevaca. videcemo u petak...

4 minutes ago, adam said:

ja sam barnet, to je potpuno drugo. hendon je jevrejsko prosirenje golders greena, druga struktura stanovnistva od brenta. brent je standardno crven a i vembli se izgradio onoliko. kod vas laburisti mogu izgubiti koju jedinicu al sumnjam da ce biti nekih ozbiljnijih promena. ovde kod mene je raspad zbog kraha torijevaca. videcemo u petak...

Znam gdje je Hendon, bio sam jednom da kupim neki pribor za pecanje. Nije daleko odavde. )

Po ovom istom pollu, ostaje vam Labour, mada znatno osteceni u odnosu na prosle izbore. Ne izgleda tako strasno. Mada, mozda dobijete jednog Farazistu, tako da ima mjesta pesimizmu.

1 minute ago, Seabass said:

Znam gdje je Hendon, bio sam jednom da kupim neki pribor za pecanje. Nije daleko odavde. )

Po ovom istom pollu, ostaje vam Labour, mada znatno osteceni u odnosu na prosle izbore. Ne izgleda tako strasno. Mada, mozda dobijete jednog Farazistu, tako da ima mjesta pesimizmu.

Sorry, omasio sam da je Hendon Tory council, a po ovome i ostace tako. Ne vjerujem da ce Jevreji glasati za Faraza ali ko zna, u ludim vremenima zivimo.

Ali Barnet izgleda ostaje vecinski pod laburistima ali ko ce ga sad znati.

Znacemo u petak sve.

2 minutes ago, Seabass said:

na nacionalnim izborima je razlika bila 15 glasova za laburiste. ne zajebacam... na nekih 55 posto izlaznosti.

problem je s druge strane. pecaroska radnja je na obodu gde zivi sirotinja raja. al uzbrdo pa preko autoputa, tamo gde nam je opstina, biblioteka, middlesex university i ragbi, to je hardcore hendon i tu je nas problem. nisam bas optimista.

7 minutes ago, adam said:

na nacionalnim izborima je razlika bila 15 glasova za laburiste. ne zajebacam... na nekih 55 posto izlaznosti.

problem je s druge strane. pecaroska radnja je na obodu gde zivi sirotinja raja. al uzbrdo pa preko autoputa, tamo gde nam je opstina, biblioteka, middlesex university i ragbi, to je hardcore hendon i tu je nas problem. nisam bas optimista.

Jeste, ta pecaroska radnja je na pocetku, kad se izadje iz Cricklewooda i prodje onaj zajebani dio sa onim visecim stazama. Nisam dalje ni smio, da me ne pojede nesto. D

London je uvijek imao nekoliko Tory opstina, nije to nista strasno. Kod ovih lokalnih izbora je vazno da izaberes lokalnu vlast da odnese smece na vrijeme, pokrpi rupe u asfaltu i te stvari. Ako su Torijevci do sad to obavljali kako treba, onda neka ih.

Mada ako laburisti previse ispuse na lokalu, bice im puno teze pred generalne izbore jer ti opstinari organizuju kampanju, distributore propagande i slicnih predizbornih aktivnosti.

Ja mislim da Starmer opstati do kraja ljeta dok nekako ne dovedu Burnhama, a onda ima neka sansa da se okrene kolo srece iako ni tu nisam optimista. Ja ne vidim kako je Burnham po icemu drugaciji od Starmera, jedino mozda nece praviti blesave greske jer je politicki potkovaniji i bolji komunikator. Ali ako nastavi ovako mic po mic, i njega ce se brzo zasititi. Morace nesto radikalno da se uradi ko god da dodje jer nesto radikalno treba da se mijenja. Ako nece Laburisti, hoce Faraz.

2 hours ago, Seabass said:

Ja uvek odem ujutru, na putu do posla. Tako cu i sutra, ali prvi put od kako sam se preselio (u Starmerovu izbornu jedinicu), pa nemam pojma da li bude guzve ili ne. Vracam se sa posla tuda oko 7, pa cu pogledati i tada.

19 minutes ago, jms_uk said:

Ja uvek odem ujutru, na putu do posla. Tako cu i sutra, ali prvi put od kako sam se preselio (u Starmerovu izbornu jedinicu), pa nemam pojma da li bude guzve ili ne. Vracam se sa posla tuda oko 7, pa cu pogledati i tada.

Jednom sam samo vidio neku guzvu, cinimise kad je bio Brexit referendum, a i to se brzo rascistilo. Svaki ostali put je bilo max 2-3 ispred ili niko. Svejedno, ne mogu ujutru da se cimam s tim, lakse mi je odvojiti 10ak minuta na kraju. Ne zaboravi neki vazeci ID, sad i to treba.

59 minutes ago, Seabass said:

Jeste, ta pecaroska radnja je na pocetku, kad se izadje iz Cricklewooda i prodje onaj zajebani dio sa onim visecim stazama. Nisam dalje ni smio, da me ne pojede nesto. D

London je uvijek imao nekoliko Tory opstina, nije to nista strasno. Kod ovih lokalnih izbora je vazno da izaberes lokalnu vlast da odnese smece na vrijeme, pokrpi rupe u asfaltu i te stvari. Ako su Torijevci do sad to obavljali kako treba, onda neka

ma osljare samo tako. jedino sto dobro rade je ruse stare biznise i pustos i zidaju zgrade gde god mogu. naravno bez parkinga, skola, doktora, generalne infrastrukture. cenim da se tu lepo ucipe. krateri po ulicama, radovi na putevima, jedino djubre nose redovno. doduse pre x godina su uveli bacanje organskih otpadaka u one male kantice pa ukinuli vrlo brzo, kazu nemaju radnika. sad u aprilu su vratili jer moraju. zelene kante se redovno placaju al neredovno nose. council tax sve visi, to se podrazumeva. na tom nivou isu sti i jedni i drugi.

6 minutes ago, adam said:

ma osljare samo tako. jedino sto dobro rade je ruse stare biznise i pustos i zidaju zgrade gde god mogu. naravno bez parkinga, skola, doktora, generalne infrastrukture. cenim da se tu lepo ucipe. krateri po ulicama, radovi na putevima, jedino djubre nose redovno. doduse pre x godina su uveli bacanje organskih otpadaka u one male kantice pa ukinuli vrlo brzo, kazu nemaju radnika. sad u aprilu su vratili jer moraju. zelene kante se redovno placaju al neredovno nose. council tax sve visi, to se podrazumeva. na tom nivou isu sti i jedni i drugi.

Kad sam ja dosao u Brent, neke 2011-12, zelene kante sa otpadom iz baste su praznjene svakog utorka, za dz. Pa kad mi se nakupi, ja napunim tri kante i iznesem i to je otprilike 2x godisnje. Onda su uveli da se placa i to samo jedna kanta svaki drugi utorak pa me izadje oko £10=15 po kanti. Nekad su djubre nosili svake sedmice, sad jednom u 15 dana. Te male zelene kante za otpatke hrane nikad nisam koristio, vidim i ostali su prestali jer samo privlaci pacove i lisice. Ko god to da je smislio treba da ispasta. Nedavno je bio debakl sa nekim plasticnim torbama za papir i drugu reciklazu koju treba iznijeti dan pred skupljanje pa je to znalo pokisnuti i vidim da ni to vise ne fercera. Neko je za tu 'akciju' uzeo masne pare.

Osim toga, ovde kod mene ima dosta beskucnika, prose, drogiraju se, dilaju... ali toga ima svuda, negdje manje, negdje vise. Sad ih je mozda i nesto manje nego sto je bilo prije par godina ali to je fenomen koji je u Londonu odvajkada prisutan, ko god da je na vlasti.

Edited by Seabass

4 hours ago, Seabass said:

Ne zaboravi neki vazeci ID, sad i to treba.

Vozacka je uvek tu...

ja svoje obavio sad na pauzi za rucak. bilo par ljudi unutra. cenim da ce najezda predvece.

inace, kod mene na tube stanici od pre neki dan dezura desetak pandura u svako doba dana i noci. svaki put kad dodjem do masina za kucanje karata presecem se kad ih vidim, pomislim da nije neki belaj. javlja mi se da ce nestati cim se izbroje glasovi al ko zna, mozda koji i ostane.

43 minutes ago, adam said:

ja svoje obavio sad na pauzi za rucak. bilo par ljudi unutra. cenim da ce najezda predvece.

inace, kod mene na tube stanici od pre neki dan dezura desetak pandura u svako doba dana i noci. svaki put kad dodjem do masina za kucanje karata presecem se kad ih vidim, pomislim da nije neki belaj. javlja mi se da ce nestati cim se izbroje glasovi al ko zna, mozda koji i ostane.

Ja sam neki dan izasao iz moje stanice (Kilburn) gdje su na izlazu postavili neku skalameriju za koju sam kasnije saznao da su detektori za metal. Valjda ganjali ove sto se setaju sa nozekarama.

Maloprije sam imao grupni chat sa kolegama oko glasanja i bili su zgrozeni kad sam rekao da cu vjerovatno glasati za Labour. D

Sad vise ni sam nemam pojma, argument da su laburisti dali ugovor i pristup u nase podatke Palantiru nisam mogao oboriti. Sad, da li je to issue za lokalne izbore gdje se odlucuje ko ce odvoziti djubre, nisam siguran. Zeleni i LD ne bi dozvolili Palantiru pristup. Smislicu se do kraja radnog vremena.

22 minutes ago, Seabass said:

Ja sam neki dan izasao iz moje stanice (Kilburn) gdje su na izlazu postavili neku skalameriju za koju sam kasnije saznao da su detektori za metal. Valjda ganjali ove sto se setaju sa nozekarama.

Maloprije sam imao grupni chat sa kolegama oko glasanja i bili su zgrozeni kad sam rekao da cu vjerovatno glasati za Labour. D

Sad vise ni sam nemam pojma, argument da su laburisti dali ugovor i pristup u nase podatke Palantiru nisam mogao oboriti. Sad, da li je to issue za lokalne izbore gdje se odlucuje ko ce odvoziti djubre, nisam siguran. Zeleni i LD ne bi dozvolili Palantiru pristup. Smislicu se do kraja radnog vremena.

ja sam se mislio i na kraju presekao i glasao za zelene. pa sta bude. ovde kod mene je raspad svakako pa sto da se ne prebrojimo.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.