Frank Pembleton Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Upliv tog slenga[emoji769] tamo gde mu nije mesto u govoru i u pismu je jeziv... ... Shiit has hit the fan
Aleksija Posted August 17, 2021 Posted August 17, 2021 najzad mi je dopala saka, sad cu polako da krenem. ocekivanja su visoka, nadam se da nece razocarati... 1
Pixie Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 (edited) On 1.8.2021. at 12:43, decak Kejt said: tek se sad dokopala Djordja Lebovića, "Semper Idem", i evo me posle samo 150 strana konstantno na ivici da zaplačem od lepote, tuge i života. kakva knjiga. On 1.8.2021. at 13:30, Indy said: EDIT. Nasao, porucujem. On 4.8.2021. at 0:34, maheem said: Ista priča. Čitam je pomalo pred spavanje i baš mi se dopada. On 4.8.2021. at 22:38, Kampokei said: Semper idem, divna knjiga. Doduse nezavrsena, ali ne mogu da procenim (mada je mozda to i poznato?) koliko bi jos romana bilo napisano. I mene ste, nesreće, naterali da je pročitam. Ali sad vas razumem. Baš je i meni bilo žao što nije imao priliku da zaokruži celinu kako je želeo, zanimala bi me paralela koju bi on povukao sa ovim "našim" ratovima 90-ih (tako sam bar ja razumela plan). To je verovatno bilo vrlo (re-)traumatično iskustvo, o čemu svedoči i činjenica da je pobegao u Izrael i imao potrebu da napiše ovu knjigu. A trenutno: 1. "Na Drini ćuprija", inspirisano krstarenjem Drinom (Ponovo. Je l' ima neko da nije čitao, pa da odlepi? ) 2. Pratov roman "Korto Malteze u Sibiru", inspirisano spontanom kupovinom (kao dobra podloga za zamišljanje akvarela). Edited August 20, 2021 by Pixie 3
ultra plasticni Posted August 20, 2021 Posted August 20, 2021 Ja sam na moru za 3 dana procitao Pokoravanje od Ulebeka, pa sam okrenuo na Nebesko plavetnilo od Bataja, pitanje sta dalje, sta je interesantno od aktuelnih CG pisaca
Aleksija Posted August 27, 2021 Posted August 27, 2021 elem, cesljugar: 4/5 remek delo, 1/5 autorka na pecurkama. 1
Indy Posted August 28, 2021 Posted August 28, 2021 Ne znam knjigu, ali zvuci kao dobitna kombinacija. 2
Ras Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 (edited) Sibe Miličić - Žena i čovek (pripovetke) Na preporuku Lordana Zafranovića iz ovog intervjua Nataši Miljković (negde od 11:40, pa naredna 2-3 min): Hit pitanje mi je bilo: Mislite li da u 21. veku erotika nekoga zanima? LZ: Mene ne pušta! Edited September 1, 2021 by Ras 1
angelada Posted September 2, 2021 Posted September 2, 2021 I ja citam “Semper idem”, na cetvrtini sam jer je stedim, mnogo lepa knjiga, a i pomalo dize ovu moju depresivnu dusicu iz mrtvih.
makaronee Posted September 2, 2021 Posted September 2, 2021 Peter Wohlleben / Das geheime Leben der Bäume, 2015. Тайная жизнь деревьев, 2017. .. čitati o ljudima je postalo previše zamorno. 2
John Coltrane Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Kad sam pisao da sam se zainterovao za Grasa i posle čitanja Mačke i miša dobih od hanume ostala dva dela Dancig triologije pa počeh sa Limenim dobošem. Ne mogu da kažem da mi baš leži, baš je počeo "od Kulina Bana"...
gospa buba Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 valjarevic, komo.to mi je prvi valjarevic, ful sam chudna sent from novi mnogo jak bubamoto. 4
Caligula Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 5 hours ago, gospa buba said: valjarevic, komo. Dobar je Komo Sve vreme fino dodiruje sustinu svega, ali delikatno, iz tacke u tacku, uz lenje a uverljive konstatacije. Vrlo atmosferican, mozda mu se vratim. Drugi Valjarevici me nesto nisu dotakli 1
gospa buba Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 ja volim kad lepo vidim knjigu u glavi, a ovu bash vidim.sent from novi mnogo jak bubamoto. 2
Recommended Posts