James Marshall Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 To "sprdaš li me" sam čuo od ljudi iz CG i uvijek mi je paralo uši.
Indy Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 1 hour ago, Milošica said: Svi smo tvorci sopstvenog jezika. Hhlsflaasm, dlhehb, bhbbshi! 1
gospa buba Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 poshla sam da kazem kao da je neko umro od pravopisa/svog mislenja o pravopisu ali oh wait
Filozof manijak Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 33 minutes ago, James Marshall said: To "sprdaš li me" sam čuo od ljudi iz CG i uvijek mi je paralo uši. I Hercegovci, takođe.
Hamlet Strašni Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 Ja čuo od klinaca iz Beograda - Hamlete jel me sprdaš u smislu da li me zezaš.
msv Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 "Je l' me sprdaš" se baš omasovilo, ali tu je i "Imam grižu savesT" i "Čekam kao ozebLo sunce" 2
Tihajeza Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 32 minutes ago, msv said: "Je l' me sprdaš" se baš omasovilo, ali tu je i "Imam grižu savesT" i "Čekam kao ozebLo sunce" Ja imam običaj da nakon ovoga upitam: "Šta je to ozeblo sunce? Zašto se čeka? Zašto bi nekom stalo do ozeblog sunca?" Ali ljudi koji ovo govore ne daju se zbuniti, slegnu ramenima "Pa tako se kaže, takav je izraz" i nastave dalje ne trepnuvši. 8
morgana Posted August 11, 2021 Author Posted August 11, 2021 9 hours ago, James Marshall said: To "sprdaš li me" sam čuo od ljudi iz CG i uvijek mi je paralo uši. u cg je 'sprdas li se', a ova varijanta sa 'me' moze biti samo novijeg datuma
Sara Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 7 hours ago, Tihajeza said: Ja imam običaj da nakon ovoga upitam: "Šta je to ozeblo sunce? Zašto se čeka? Zašto bi nekom stalo do ozeblog sunca?" Ali ljudi koji ovo govore ne daju se zbuniti, slegnu ramenima "Pa tako se kaže, takav je izraz" i nastave dalje ne trepnuvši. Hahah...to mu dodje kao ”i okolo salata"😂
villiem Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 35 minutes ago, morgana said: u cg je 'sprdas li se', a ova varijanta sa 'me' moze biti samo novijeg datuma proveo sam nekoliko meseci sa dva momka iz bar oni su samo to pricali - "sprdas li se" to je kao pitanje a "ne zajebaj" nije pitanje, tako nekako. nikada nisam cuo 'me' varijantu, mozda je ovde pokvareno. zapamtio sam zato sto su to sve brzo izgovarali, neke duze recenice nisam uspeo na prvu da uhvatim pa bi usledilo jedno <aj ne zajebaj>. kad bih je nesto sporohodajuce hteo njima da kazem isekli bi me sa <sprdas li se ti to> 2 2
slepa živana Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 ja imam mladu drugaricu iz kraljeva koja govori tako nepovratno. e sad dal je donela iz kraljeva ili iz mladosti to ne znam.
Hamlet Strašni Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Sloga je iz Kraljeva. Mladost je iz Lučana 4
Filozof manijak Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Moj pokojni trener, rodom iz Gajdobre, govorio je: Ne šprdaj me!
Recommended Posts