Jump to content
IGNORED

Sta citate?

morgana

Recommended Posts

Posted

Moglo je to mnogo bolje da se 'procita' al' i ovako vredi, naravno. 

Posle sam izguglao i pdf sa engleskim prevodom - mis'im - ono - do j@ja... 

Posted

Odmaram od Golog otoka (trenutno IV deo) uz Saramaga Priručnik o slikanju i pisanju.

Posted
2 hours ago, iDemo said:

Moglo je to mnogo bolje da se 'procita' al' i ovako vredi, naravno. 

Posle sam izguglao i pdf sa engleskim prevodom - mis'im - ono - do j@ja... 

Besnilo je jedan od retkih pravih horora koje sam pročitao mada generalno nisam ljubitelj alegorija.

• +1 2
Posted

Jos kad se stavi u kontekst™ onoga sto je po svetu napisano u to vreme i - (samo) generalno  - na te teme - to je retko dobra knjiga. Ja sam je prvi put procitao kad i neke (valjda?) Kongo, Koma, Aerodrom i slicno - sve je to izgledalo kao prosecan holivudski film u odnosu na ovo... 

Posted

Ne spada to u teme koja lezitm nasimtm spisateljima: to su teme za anglosaksonce koji mogu na miru da meditiraju o najraznoraznijim kataklizmama i da se - samo primera radi - zgrazavaju nad scenama u Redovu Rajanu.

Ovde, gde je do koliko pre deceniju-dve u prakticno svakoj kuci mogao da se nadje zivi svedok svakojakih zala kakav anglosaksonci ni u najbujnijoj masti ne mogu ni da zamisle - tanko, narocito za standarde raznih Hejlija i ostalih katastroficara popularnog nivoa.

Otuda, opet primera radi - losost domacih krimi filmova koji su u vreme SFRJ bili smesni, a posle toga bleda kopija Holivuda sa pucanjem, psovanjem i seksom.

Literaturu da ne pominjem... :fantom:  

• 2 weeks later...
Posted

Bio je Graham Greene, možda te je to podsetrilo (na Greenlights)?

Posted

citam trenutno kormaka makartija (svi ti lepi konji, sjajna knjiga!) i pogledam na netu da uzmem i krvavi meridijan i naletim na akciju makart knjizare, 3 knjige za 1000 din i narucih osim makartija, adam u raju od karlosa fuentesa i zvuk stvari koje padaju od huana vaskesa. ima dosta dobrih naslova.

Posted
On 27.10.2020. at 16:18, nisam ja said:

Screenshot-20201027-160806-com-audible-a

On 27.10.2020. at 19:26, maheem said:

Kako ne gotiviti lika koji probuši rupu u patosu kamioneta i stavi u nju levak da ne bi morao da staje na putešestviju kad mu se pripiša?

Prešao nešto više od pola. Sjajan lik a i knjiga je super.

On 17.12.2020. at 1:34, maheem said:

Stephen Fry - Moab Is My Washpot

Prvi deo autobiografije, porodica, škola, spoznaja sebe i reakcija. 

Stephen Fry - The Fry Chronicles.

Interesantno i lepo napisano o koledž danima, Oxbridgeu, ulasku u glumu i medije i ljudima na tom putu.

Drugačija od prve ali podjednako zanimljiva. Ako je prva bila putešestvije u sebe, druga je ekskurzija u...neki stvaran svet. Putovanje u sudbinu.

Treći deo mi je najslabiji, More Fool Me, dosta ponavljanja iz prve dve, priča o ovisnosti pa onda dnevnik. Naravno, ima zanimljivih detalja al deluje kao da je objavljena zbog roka.

Između pročitao Matthew McConaugheya - Greenlights, iznenađujući dobre zabeleške, fino plasirane i ohrabrujuće.

Sad nastavak sa Fryem - Paperweight, pa prelaz na srpske prevode njegovih romana.

21 hours ago, I*m with the pilots said:

Da li sam se ja istripovala ili je neko ovde citao i preporucio ovu knjigu od Metjua Mekonahija? Ili ju je mozda slusao? Ne uspevam da nadjem na temi a sama naslovna strana mi deluje poznato.

https://www.bol.de/shop/home/artikeldetails/ID146793719.html

20e05ee11f54049378c89cd61b793c43ac9f4a02

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

Ima li ovde poznavaoca M. Krajtona? Jesu li ove knjige za preporuku?

Knjige.jpg

Posted
On 10.6.2021. at 22:09, Sundance Kid said:

citam trenutno kormaka makartija (svi ti lepi konji, sjajna knjiga!) i pogledam na netu da uzmem i krvavi meridijan i naletim na akciju makart knjizare, 3 knjige za 1000 din i narucih osim makartija, adam u raju od karlosa fuentesa i zvuk stvari koje padaju od huana vaskesa. ima dosta dobrih naslova.

ovo sam procitala nedugo nakon sto je objavljeno kod nas, secam se jako dobrog utiska, ali ne bas i radnje :)

krenula sam da citam uhvati zeca lane bastasic i nista to meni ne lezi, procitam dve strane pa ostavim, pa onda jednu, pa opet pauza... pretpostavljam da ipak vredi nastaviti?

• +1 1
Posted
4 hours ago, I*m with the pilots said:

Ima li ovde poznavaoca M. Krajtona? Jesu li ove knjige za preporuku?

Ukusi na stranu :) ali sa najmanje 4-5 naslova sa fotografije nece ti biti u najmanju ruku dosadno.

Ostalo - zavisi od afiniteta, mozda malo previse tehnopristupatm, ali boze moj...

Covek je inace ikona u neku ruku: podsetilo me pojave na srpskom Andromedinog soja i izumrlog almanaha Galaksija...:sad:

Sve na stranu - ume da pise.

Posted
3 minutes ago, namenski said:

Ukusi na stranu :) ali sa najmanje 4-5 naslova sa fotografije nece ti biti u najmanju ruku dosadno.

Ostalo - zavisi od afiniteta, mozda malo previse tehnopristupatm, ali boze moj...

Covek je inace ikona u neku ruku: podsetilo me pojave na srpskom Andromedinog soja i izumrlog almanaha Galaksija...:sad:

Sve na stranu - ume da pise.

Kako pet, kada njegovih knjiga ima 4? Ili ne umem da brojim :D Ni za jednu od ostalih nisam cula do sad, mislis li i na neke od njih?

Posted
22 minutes ago, I*m with the pilots said:

Kako pet, kada njegovih knjiga ima 4? Ili ne umem da brojim :D Ni za jednu od ostalih nisam cula do sad, mislis li i na neke od njih?

:D 

Nisam ni ja, izvini. :isuse: 

Zalepio sam se za ona 4 Krajtonova naslova.